Ренфро: Донијећу искуство, а преузећу борбеност!

Нови бек Партизана ће после само два дана и исто толико тренинга дебитовати на гостовању Олимпији (субота, 17. 00). "Морамо одмах да будемо на 100 одсто".

Кошарка 29.12.2018 | 14:00
Ренфро: Донијећу искуство, а преузећу борбеност!
Партизан је при формирању тима за текућу сезону ставио акценат на младе и релативно или сасвим неафирмисане играче у сениорској професионалној кошарци. И то је, уз накнадно довођење тренера као што је Андреа Тринкијери, донело какве-такве резултате.

За нешто више и сигурније, пре свега у АБА лиги, процењено је да је ипак потребно додатно се појачати.

Тако је после вишенедељне потраге и вагања, избор пао на америчког комбо бека Алекса Ренфроа, коме је ово 10. сезона у Европи и који је партијама у шпанској Манреси показао да са 32 и по године и даље поседује квалитет који га је својевремено препоручио Бамбергу, Басконији, Бајерну, Барселони...

Ренфро је са Пиринејског полуострва допутовао у среду увече, у четвртак је одрадио први тренинг, а у петак са екипом отпутовао за Љубљану, где ће од 17.00 дебитовати у важној утакмици 13. кола АБА лиге против Олимпије.

"Срећан сам и узбуђен што сам овде, захвалан на указаној шанси и једва чекам да заиграм. Први тренинг је био напоран, али видео сам да смо врло концентрисани на оно што радимо и то је добро", рекао је Ренфро новинарима МОНДА и "Вечерњих новости" на новогодишњем коктелу црно-белих.

Из порука које је претходних дана остављао на Тwиттеру, види се да му је истовремено и жао што је напустио "малену" Манресу, којој је помогао да дође до петог места на табели Ендеса лиге.

Зато смо га питали колико ће бити тешко уклапање у нову средину и нови тим усред сезоне...

"Већ ми се то дешавало у каријери и то је једна од најтежих ствари које могу да ти се десе. Тако је како је. Даћу све од себе да се адаптирам што пре".

Ренфро каже да је "скенирао" ситуацију у АБА лиги и да му је јасно шта се очекује од екипе, а што се тиче његове улоге, има пуно поверење у Тринкијерија.

"Морамо одмах да будемо на 100 одсто. Спремам се за то и спремамо се за то као тим. Немам идеју колико ћу играти против Олимпије, али прихватићу сваку тренерову одлуку и сваки задатак. Познајем га из бројних утакмица у којима сам играо против његових тимова у Немачкој и Русији. Знам какав стил гаји, знам да зна играчима да пронађе праве улоге и зато се не бринем за то. Трудим се само да брзо похватам што више ствари, тако да будем спреман да играм".

Шта је то што Ренфро може да уради да би овај тим Партизана учинио бољим? Он сматра да није потребно превише, јер су "били добар тим и без њега".

"Играћу своју игру. Донећу им мало искуства, пошто сам сада најстарији играч. Имају борбеност у себи, покушаћу да будем део тога и да креирам што више добрих позиција за саиграче", поручио је ветеран из Тенесија, који је био првак Хрватске са Загребом 2011, односно Немачке са Бамбергом 2013.

"Мислим да сам против Партизана играо једино када сам био у Загребу, што ми је била друга сезона у Европи. Дакле, прилично давно. Дуго нисам био у овим крајевима, али ми је драго што сам сада ту", завршио је Ренфро.

На 13 утакмица у дресу Манресе просечно је бележио 14,1 поена, 3,6 скокова и 6,0 асистенција, уз завидну прецизност - 57 одсто шута за два поена и 47 одсто за три.

ИНЦИДЕНТ ЈЕ ПРОШЛОСТ

Многи су за Ренфроа последњи пут пре доласка у Партизан, чули лета 2017. Тада га је Душко Вујошевић одстранио из репрезентације БиХ пред утакмицу квалификација за Светски куп против Словачке. Очигледно је Американац направио дисциплински прекршај, о чему за медије није желео много да прича.

"Тринкијери ме је звао јер ме познаје. Мислим да ће вам сваки тренер за кога сам играо рећи различите ствари, али то је нешто што се десило у прошлости. О томе нимало не бринем и то не утиче на мој живот. Оно о чему бринем је садашњост. Дошао сам из тима који је играо добро, сада сам овде и чекам да видим како ћу искористити ову прилику".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар