УЕФА И ФИФПро: Меч Интер - Наполи је требало прекинути!

УЕФА и ФИФПро, Удружење професионалних фудбалера изразили су забринутост што сусрет између Наполија и Интера није прекинут после расистичких парола.

Фудбал 29.12.2018 | 16:15
УЕФА И ФИФПро: Меч Интер - Наполи је требало прекинути!
Оне су биле упућене дефанзивцу Наполија Калидоу Кулибалију. Судија Паоло Мацолени је упозорен на увреде са трибина, али је он решио да дозволи наставак сусрета.

Тренер Наполија Карло Анчелоти је после утакмице најавио да ће "следећи пут његов тим напустити терен" у случају да се слична ситуација понови.

"ФИФПро и УЕФА заједнички осуђују расистичке пароле усмерене ка играчу Наполија Калидоу Кулибалију на мечу са Интером у Милану. Обе организације поздрављају брзу реакцију италијанских фудбалских власти јер су казниле Интер тиме да два меча игра без присуства публике. Ипак, УЕФА и ФИФПро су веома забринуте због расистичког инцидента који је прет деградацији мера за сузбијање расизма у фудбалу", стоји између осталог у саопштењу ФИФПро и УЕФА. 

Занимљиво је да вређење Кулибалија на стадиону "Ђузепе Меаца" није престало ни после позива спикера да се прекине са тиме. 

"И ФИФПро и УЕФА су мишљења да расистичким паролама није место у фудбалу, то је нешто неприхватљиво и фудбалски органи у Италију имају подршку да предузму адекватне мере како би се искоренио расизам на стадионима", поручено је из Ниона и Лондона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар