За крај 2018. - новогодишњи дерби: Звезда - Будућност!

Недељни дуел у хали "Александар Николић" биће осми међусобни меч вицепрвака и првака АБА лиге у 2018. години.

Кошарка 29.12.2018 | 15:30
За крај 2018. - новогодишњи дерби: Звезда - Будућност!
Чека нас атрактиван крај "јадранске" 2018. године.

Тимови чија је плеј-оф серија обележила годину одиграће други међусобни лигашки меч ове сезоне, у недељу од 19 часова у црвено-белој дворани "Александар Николић".

Велики ривали дочекаће меч у различитом амбијенту. 

Звезда за собом има перфектан скор на Јадрану (12-0), мирно је ушла и у Топ 16 фазу Еврокупа и досад није направила ниједну измену у саставу. "Зашто да мењамо оно што је добро?", упитао је председник Звезде Небојша Човић, сабирајући на новогодишњем коктелу учињено у 2018. године.

Са друге стране, у Подгорици је током јесени било турбулентније.

Екипа Александра Џикића довела је од старта сезоне четири појачања, с тим да је Ален Омић стигао крајем септембра (после пораза од Звезде у АБА Суперкупу). Током децембра су једна за другом одјекивале "бомбе" из "Мораче", јер су у два дана потписивали Гога Битадзе, Џејмс Бел и Норис Кол.

Корекције састава приморале су шампиона АБА лиге да и даље у ходу "склапа коцкице", а у томе је претходних недеља и месеци имао проблема, иако је у Евролиги бележио велике победе против Басконије, ЦСКА и Барселоне. Уосталом, недавни порази на гостовањима Цибони и Крки поново су оживели приче о кризи браниоца титуле.

Тим неуспесима, уз пораз од Звезде двоцифреном разликом, Подгоричани су већ сада значајно удаљени од "пол позиције", на којој су црвено-бели са четири победе више од три најближа пратиоца.

Звезда и Будућност одиграли су 36 првенствених мечева у АБА лиги и црвено-бели имају две победе више (19:17). Звезда је у у "Пиониру" остварила 15 победа против црногорског тима, уз три пораза.

"Прво место је већ изгубљено", рекао је недавно председник Будућности Драган Бокан, у интервјуу у којем је најавио могућност још долазака, уз претећу ноту према неким играчима "плавих". 

Уочи доласка на меч против Звезде, црногорски тим у петак гостује Бајерну. Мање од 48 сати касније, Џикићев тим истрчаће на меч у којем ће имати већи такмичарски мотив, јер је тренутно трећи, са скором (8-4) који имају и Цедевита и Мега. 

Са друге стране, није потребно наглашавати да ће и домаћин, иако мирнији, желети да се у вероватно пуном "Пиониру" тријумфално опрости од године у којој је остао без Евролиге управо у серији против госта из "Мораче".

Изглед "јадранске" 2018. у највећој мери су и дефинисали ови ривали и њихов ОСМИ међусобни дуел затвориће тај круг. Овако су изгледали њихови мечеви у 12 месеци за нама:

8. јануар: Будућност - Звезда, 92:86
9. април: Звезда - Будућност, 76:80
10. април: Звезда - Будућност, 69:59
13. април: Будућност - Звезда, 78:77
14. април: Будућност - Звезда, 77:73
23. септембар: Будућност - Звезда, 75:89
7. октобар: Будућност - Звезда, 71:87
30. децембар: Звезда - Будућност недеља, 19 часова (ТВ Арена спорт).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар