СДС неће бити закрпа СНСД-у

"Они који мисле да СДС у Влади РС треба бити закрпа СНСД-у, на два одржана главна одбора послије избора, остали су у великој мањини. А то да се један број функционера странке тајно састајао са Додиком и прије и послије избора, то више није тајна. Видим да такви данас кажу да сам се и ја недавно, када сам био на консултацијама у Предсједништву БиХ, састао са Додиком. Разлика је у једној битној ствари - ја сам са Додиком разговарао и нисам то крио, за разлику од њих који су се састајали тајно и нису разговарали, већ договарали", казао је Говедарица.

Република Српска 29.12.2018 | 00:07
СДС неће бити закрпа СНСД-у
Предсједник СДС-а Вукота Говедарица у интервјуу порталу Клиx.ба каже да води досљедну политику и није спреман да превари и изигра све оне људе који су му указали повјерење и њему и странци.

"Главни одбор ми је дао подршку за такву политику и то је за мене додатно обавезујуће. Главни одбор је такође на протеклој сједници донио одлуку о спровођењу редовних унутарстраначких избора и странка иде у том правцу", рекао је Говедарица.

Коментаришући посљедњу сједницу Скупштине, која није одржана јер за то није било услова, Говедарица је рекао да не могу и неће у СДС-у они који су издали политику странке, мисли на добојске делегате, доносити одлуке на највишем нивоу.

"Мислим да нам је данас потребна и искреност и истрајност уколико желимо да се консолидујемо и да побиједимо, а не да живимо у увјерењу да ће коалиција с нашим политичким ривалом спасити СДС. Можда ће заштитити нечије личне интересе, али интерес партије сигуран сам не. Када то схватимо побиједићемо и вратити Републику Српску народу, али да би се то десило морају да се промијене неке ствари у СДС-у", рекао је Говедарица. 

На питање колико је данас СДС подијељен и колико је битних људи лидер СНСД-а Милорад Додик успио "врбовати" да раде за његове интересе, Говедарица је одговорио:

"Они који мисле да СДС у Влади РС треба бити закрпа СНСД-у, на два одржана главна одбора послије избора, остали су у великој мањини. А то да се један број функционера странке тајно састајао са Додиком и прије и послије избора, то више није тајна. Видим да такви данас кажу да сам се и ја недавно, када сам био на консултацијама у Предсједништву БиХ, састао са Додиком. Разлика је у једној битној ствари - ја сам са Додиком разговарао и нисам то крио, за разлику од њих који су се састајали тајно и нису разговарали, већ договарали. Наравно, разлика је и у томе што сам ја предсједник, а они нису", казао је Говедарица.

Признаје да је погријешио што је вјеровао неким људима. 

"У овом, као и у сваком другом послу, људи праве грешке. Ја сам погријешио јер сам вјеровао у погрешне људе и нисам довољно вјеровао оним људима у које сам морао вјеровати. Говорећи у духу нашег изборног слогана, нисмо успјели вратити Републику Српску народу, али СДС на један одређен начин јесмо, јер се нисмо продали", казао је Говедарица.

Одговарајући на питање како коментарише тзв. прелетаче и да ли су то урадили због личне користи, притиска или могућих уцјена владајуће структуре, Говедарица је рекао да прелетачи то раде из два разлога.

"Један је када су уцијењени за злоупотребе које су правили и тада су врло јефтини и послушни. Такви не остваре своје политичке бенефите у смислу министарских позиција, јер им то не дозвољава њихов страх. Они су задовољни да остану на слободи и да добију и реализују који пројект, како би код народа били битни. Лична корист је други разлог и то је већ политичка пијаца и згодна прилика да сопствену дјецу направите милионерима. Али има нешто заједничко и за један и за други случај. Када такви људи напуштају и издају једну идеју, онда је једино њихово оправдање да то раде ради интереса народа и државе у којој живе дефинишући себе као искрене патриоте", казао је Говедарица.

БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

БОБА

28.12.2018 23:18

САМО ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА И НИКО ДРУГИ.ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

29.12.2018 09:07

Вукота уз тебе је вецина они који су уздигнуте главе стварали Републику Српску!!! Данас нас дезертери и профитери називају "руситељима" РС, ста би ми сада... али кад нас тави називају онда нам је то јос дразе и милије!!! Ми знамо да је нама РС у ♥️ , а они је воле колико су се и борили за њу!! Вукота само досљедан остани политици коју си заступао прије избора, а папци це на сметљисте гдије и заслузују!!!

Name

Ре Врс

29.12.2018 09:46

Дирнуо ме вас текст.Зена сам и не знам како је било цуцати у рову 4 године..могу само да наслутим.Наклон до земље свим насим борцима.

Name

Милан Никцевиц

28.12.2018 23:51

Све додје на своје, кад тад, само треба истрајати. Подрска Вукоти из Гацка. Има нас висе него довољно да каземо НЕ диктатури и страху а ДА Републици Српској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тета Милена

29.12.2018 10:01

Милане, хвала ти што си искрени борац за нашу једну и једину Републику Српску! Хвала ти што подржаваш честитог Вукоту! Увјерена сам да Република Српска има бидућност јер још увијек постоје честите и часне патриоте који се никада и ни за шта неће продати.

Name

ре

29.12.2018 10:20

Има вас како да не. Сваким даном све висе у БГ, НС, Словенији, Аустрији, Њемацкој, Сведској,..а РС земља стараца који када умру, остаје пустос.

Name

Рогатичанин

29.12.2018 00:06

Чувај ми се сине, стара мајка кука, свака би фукара да убије Вука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

29.12.2018 06:04

Слазем се цувај се Вукота. Народ те воли.

Name

Једна бака

29.12.2018 10:04

Чувај се душо наша, у теби видимо искреност, људство, чојство. Нажалост фукара има много, али нека им је јасно доће вријеме њиховог стида и срама.

Name

ЗНАЊЕ

29.12.2018 06:50

Вукота је једина права нада за српски народ и Републику Српску. Да да бог да истраје у својој борби против лоповлука власти и тајкуна СДС-а. Уз њега је и академска заједица и све искрене патриоте. Уз њега су у потаји и многи који су због преживљавања заробљени од носиоца влати. Процес траје дуже, али сам убијеђен да ће све доћи на своје мјесо. једног дана кад Вукота буде био на челу Републике Српске, народу ће сванути, а зеленашима се смркнути. Нико се власти није одрекао добровољно, зато се мора борити. Борба тражи енергију и истрајност, а то Вукота посјеује. Нека га Бог и народ чува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби, народ непоправљиви

29.12.2018 07:09

У освит прошлог вијека Јован Скерлић је написао: “Ко је мало боље посматрао наш полтички живот, могао је без по муке приметити да се готово нигде у полтичкој борби не уноси тако мало идеја као код нас. (..) Место искрене и свесне политичке странке која поштено и отворено бије бој под развијеном заставом идеја и начела, долази гомила која се ваља по прашини отимајући се за места и зараде. Док се у целом свету политичка борба уређује и тако рећи канализује, код нас још увек остаје у хаотичном стању, где других побуда нема до ината и апетита, где се сматра да је све допуштено: политичка лицитирања, преконоћне промене мишљења, најнеприроднији савези и продаје савести”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.12.2018 10:09

Упаво чиста копија садашњег стања. Стварно нажалост непоправљиви смо. Ипак вјерујем у Вукоту, наша нада и поглед у бољу будућност!

Name

Цика Васа

29.12.2018 07:17

Само главу горе и напријед ! Оцисти здрави дио СДС-а, сигуран сам да имас подрску народа и оних који мисле својом главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба Перса

29.12.2018 08:57

Није лако бити предсједник ако немаш подршку оних који су те изабрали.

Name

Баба Перса

29.12.2018 09:31

Није лако бити предсједник ако немаш подршку оних који су те изабрали.

Name

Лука

29.12.2018 07:21

Пуна подрска досљедности, само тако наставите. Мислим да, и инаце у зивоту, прави људи цијене праве вриједности, а то сигурно нису принципи којих се дрзе "папци'. Не могу сву бити у власти, коло среце се окреце, али карактер је оно сто је најбитније. Издајице остају издајице и они су спремни да сутра окрену ледја и овима који су их сада купили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрак свиће

29.12.2018 07:35

Вукота теби сам дао глас на изборима на којима си за мене против лопова и папака добио изборе и побједио, питам се што му се стално правдаш и наслов твоје приче то говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Добој

29.12.2018 07:59

Пуна подрска Вукоти из Добоја од искреног цланства СДСа. Само напријед Вукота и немој дозволити да на тебе утицу Додикови људи који су у СДСу. Ти си једина нада да се СДС не унисти. Оправдај гласове које си добио на изборима, тј побједу коју си остварио на изборима, јер је оцигледно да су избори покрадени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

29.12.2018 08:24

Дали је могуце да немозете да се помирите са губитком избора ви морате сватити да је народ изабрао друге ускоро идемо пред тузиластво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

29.12.2018 10:13

Народ је изабрао Вукоту, а ви који идете пред додиково тужилаштво купљене сте душе.

Name

За НАРОД

29.12.2018 13:21

Знаш ли ти чије је тужилаштвом тупане?? Тужилаштво је од ОХР.

Name

Зизи

29.12.2018 08:51

Погледајте гдје се странка налази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали добронамјеран савјет од неполитицке особе

29.12.2018 09:24

Вукота, Недостаје вам одлуцности, али и кратких и јасних мисли. Не само вама вец комплетном руководству опозиције. Ви сте били зртва неправде, покрадени сте на изборима и реаговали сте неадекватно, млитаво и неодлуцно. Васи цланови мисле да је Давор луд, а он је луд исто колико је луд и Давид Стрбац. Цовјек зна да ослускује масу. Кад несто казе ослускује ехо. А то се не постизе са дугим политицки завијеним мислима. Постоје два типа водја они који казу за мном и оми који казу напријед. Сви сте овај други тип водје, а народ висе цијени овај први тип. Морате имати оригиналне идеје и визију. Ако је визија Република Српска без корупције окрените се око себе и видите ста са старим ислузеним кадровима који имају коруптивну прослост? Морате стајати иза сваке изговорене ријеци. Мало је дегутантно да сте све знали о васем Обрену а истакли сте га у прве борбене редове. То је вец политицка проституција. У Бањалуци сигурно имате добре људе, изаберите најбоље медју њима и да предводе народ, а не да га прате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

29.12.2018 11:24

Стојим иза Вукоте али овај коментар сам прочитао два пута.Заиста озбиљна анализа.Добронамјерни савјети.Ми у Херцеговини знамо колико је Вукота честит и поштен али чини ми се да је ово заиста тако.Можда зато што је Вукота превише одговоран и има страх од инцидената који могу проузроковати жртве

Name

Добој

29.12.2018 10:51

У Добоју на прослави нове године Заједно за Добој од 1000 људи 900 је из СНСД-а а 100 из Обренове групе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

титов пионир

29.12.2018 17:50

У праву сте господине Вукота , лични интереси Бјелице Цицка су да га Додик не дира за криминал који је починио и који и сад ради а то је пљачка општине.За шест година задужио је општину 12 000 000,00 КМ а прије пар дана још 5 500 000,00 КМ Реални буџет општине Соколац је 5 000 000,00КМ, а све је задужио ОН а ништа није урађено.Да не би ко то дирнуо потребно је неком бити вазелин.То је главни разлог његов да ТРЧИ за Додиком.ВУКОТА уз тебе је Сарајевско-Романијска регија.Само НАПРИЈЕД.

ОДГОВОРИТЕ