Пике се повлачи 2020. године и он би да буде предсједник Барсе!

Штопер Барселоне, Ђерар Пике, планира да окачи копачке о клин у 2020. години, пренео је шпански лист "Мундо Депортиво".  Пике од 2021. води Барселону? Штопер каталонског гиганта Ђерар Пике планира да игра још годину и по дана, а онда покуша да сједне у фотељу предсједника клуба са Ноу Кампа

Фудбал 30.12.2018 | 11:00
Пике се повлачи 2020. године и он би да буде предсједник Барсе!
Пике, који ће тада напунити 33 године нема жељу да игра још дуго и жеља му је да са велике сцене оде на врхунцу каријере.

Осим тога, он има веома амбициозан план, да се кандидује на изборима за председника Барселоне у лето 2021. године, када истиче мандат садашњем првом човеку клуба, Ђозепу Марији Бартомеуу.

Како преносе медији на Иберијском полуострву, Пике жели да у стручном штабу види тандем Ћави Ернандез - Андрес Инијеста, док планира да на позицији техничког директора буде бивши капитен, Карлес Пујол. 

Бартомеу је упознат са плановима фудбалера Барселоне и он је свестан да ће у харизматичном фудбалеру имати снажног противкандидата у случају да се опет буде кандидовао. 

Пике је дипломирао у области пословног маркетинга, што је још један велики плус, а један је од основача групације "Космос" која је партнер Међународне тениске федерације (ИТФ) у новом формату Дејвис купа. 

Осим тога, његова велика жеља је да унапреди и тениску секцију при Барселони, а упућени кажу да има идеју и да оформи тениску лигу у којој би се такмичили најбољи европски клубови у овом спорту.

Ђерар Пике већ размишља о каријери након фудбалске. Он је спреман да на лето 2020. "окачи копачке о клин", када ће имати 34 године, а потом да се кандидује за мјесто предсједника Барселоне на коме је тренутно Ђозеп Марија Бертомеу, преноси "Мундо Депортиво".

Избори за предсједника Барселоне заказани су за 2021. годину, а Пике је и раније говорио о амбицијама послије повлачења са терена.

"Када нешто кажем онда то и мислим. Желим да будем предсједник Барселоне чим се повучем, могао бих много добрих ствари да урадим", говорио је Пике.

Он се преко своје компаније Космом већ активирао ван терена, намјерава да улаже у тенис, а ускоро постаје и предсједник локалног петолигаша Андоре.

Пике је дијете Барселоне, играо је за Манчестер јунајтед и Сарагосу, а 2008. године вратио се на Ноу Камп и освојио све трофеје које је могао - три пехара Лиге шампиона, седам титула у Примери, шест наслова у Купу краља и исто толико у Суперкупу Шпаније, а два пута и УЕФА Суперкуп и три пута Свјетско клупско првенство.

И са репрезентацијом Шпаније имао је много успјеха - освојио је свјетску титулу 2010. и постао европски шампион 2012. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар