Лукач се неће извући оставком

Нема довољно јаких ријечи да би се осудила бруталност полиције, а с друге стране нема довољно топлих ријечи да би се подржали родитељи и сви ови мирни људи који су протестовали, казао је аналитичар Жарко Папић гостујући у емисији Дан уживо на Н1.

Република Српска 28.12.2018 | 21:41
Лукач се неће извући оставком
Подсјетио је, потом, на хронологију догађаја који је у протеклим мјесецима привукао пажњу, чак и свјетских медија.

''Давид Драгичевић је убијен прије девет мјесеци, два дана иза тога је била прес-конференција врха МУП-а на којој су буквално сви лагали. Након двадесет дана, сви су промијенили све оно што су ови говорили и то је већ био довољан разлог за њихово санкционисање'', примијетио је Папић.

Према његовом мишљењу, ради се о заташкавању што је само по себи кривично дјело.

''Затим је вођена истрага која није пуна грешака, ријеч је о заташкавању и организованом прикривању правог убице или убица и тај процес у којем учествује врх полиције Републике Српске је сам по себи кривично дјело. Кад Лукач најави кривичну пријаву против Давора Драгичевића јер пријети његовој безбједности, он није у криву. Давор не пријети јаким ријечима већ активностима које води и које ће кад-тад довести до истине и правде и тад Лукач неће моћи да се извуче с оставком или смјеном'', оцијенио је Папић.

(БН/Н1)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Да

28.12.2018 20:48

Добро збориш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

28.12.2018 21:25

Овај баш делује као неко успјесан, паметан, неко ко има појма... , ко је истрошени господин..

Name

За

29.12.2018 05:28

Шта значи "истрошени господин"? Сви поштени, демобилисани борци, који су данас свјесно гурнути на маргину друштва и егзистенције, а који су се као млади одазвали, дјелују итекако истрошено, исцијеђено и уморно... Уморни од неправди, од мобинга по свим основама, од пропадања свега против којег се борише, од криминала гдје год погледаш, од непотизма, штела, од труљења свега... Истрошени нису само ова тзв. новокомпонована господа, ратни профитери и друштвена олош са куповним дипломама, папци, издајници који су се проводили док су остале страдали. За продане душе је свако ко каже истину, упре прстом у неправду и проблем, ко не припада власти, истрошен, неспособан и неподобан.

Name

Горан

29.12.2018 08:15

Зашто би Лукач давао оставку. Полиција професионално поступа

Name

Ре Горан

29.12.2018 21:43

Ти се Горане зајебаваш. Ово су озбиљне свари. Немој више.

Name

Ре за Славка од Др

29.12.2018 21:46

Зао ми је да незнас ниста о господину проф.др. Зарку Папиру. Рецицу ти само дио биографије. Амбасадор СФРЈ. Предавао на Америчком Универзитету у Паризу. Цланку висе Свјетских организација итд

Name

ре Ре за Славка од Др

30.12.2018 11:03

Био је јос прије рата Др. Био је и озбиљна комуњара.И сада је љевицар,али му то не смета да дјелује заједно са националистом Махмутцехајицем.У рату је збрисао из дрзаве.Вратио се послије рата,посто таквих има на тоне у Србији.Метразна роба.Ако је уопсте и био у Србији.Засто не предаје негдје у иностранству? Када се вратио говорио је против РС и то бас упадно.Када се ухљебио мало је попустио са лосим говором против РС и Срба уопсте,мозда је данас цак и избалансиран.Нисам га цуо да је дао какав предлог ста да се код нас ради на пољу економије.А доктор је ецц.Тако да се доима као способан паразит.Комунизам је друство из раја за њега.Има диплому Др,паламуди и ниста не зна практицно урадити.Комунисти бас такве и преферирају.

Name

МастЈаг

28.12.2018 20:54

Лукац мора кривицно да одговара за све сто је поцинио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

28.12.2018 21:19

Осим саучесништва у прикривању убиства,а можда и нешто више нанио је огромну штету Републици Српској,њеној безбједности и угледу

Name

Ре

28.12.2018 22:44

Да и треба му судити за велеиздају.

Name

Робин худ

29.12.2018 08:00

Довољно о њему говори то сто је тузио Републику Српску да га је присилно мобилисала против његове воље и то дебело наплатио. Мозе ли ико нормала довести такву будалетину за министра, тузис дрзаву а онда министар, то само код Додика има у Додикистану.

Name

Новинар

28.12.2018 20:59

Мислим да се воде разне активности да се открије овај случај, тако да нисам баш сигуран да Лукач учествује у заташкавању. Једина његова грешка је сто није одмах смјенио Илића. А у вези полицијска бруталности, видљиво је да је полиција реаговала скоро без употребе силе, али је својом појавом и организацијом изазваластрах код грађана на тргу. Ево преузеце случај Тужилаштво БиХ, а и СИПА је то давно преузела, па нема резултата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Новинар

28.12.2018 21:50

Какве ти глупости прицас,па сто је свијет згрозен бруталносцу полиције,ако није било прекомјерне силе.Како те није срамота,покусавас да оправдас Лукаца,мора да имас дебеле разлоге.Ја сам била на тргу и све је било пуно горе него сто је стварно објављено,а да не прицам о премлацивању људи у полицији.Говно једно стиди се своје дјеце,залим их поред каквог монструма одрастају!!!

Name

Ре

28.12.2018 22:46

Лукац је сувисе глуп да зна ста знаци ријец затаскавање, главни кривац за затаскавање је и убица Додик Милорад!

Name

ПРИПРАВНИК

28.12.2018 22:54

Новинару зуте штампе. Струка казе да су најбитније прве радње које се предузму. Ако се оне ураде погресно или наопако, послије поправка нема. Сада мозе слуцај преузети и ФБИ али докази који су се могли и требали обезбедити на почетку, сада висе не могу. Таквих је примјера, на жалост, веома много. То је исто урадјено и код убиства певачице Јелене у Србији. Свима је сада јасно да су у њено убиство умесани чланови породице, али због пропуста,намјерних или ненамјерних,они нису на почетку обухваћени истрагом и самим тим нису обезбеђени докази. Протоком времена то се не мозе поправити. Док је полицијска истрага исла само у једном смеру, они су униставали трагове различитим хемијским средствима, мијењали керамику и сл. Сада тај случај личи на циркус.

Name

Пеки

29.12.2018 07:45

Лукац је српски јунак

Name

Драго

29.12.2018 08:18

Полицијска бруталност? Па ви сте смијесни, не да нису брутални него су дозволили да им туку полицајца, па то је највеци минус. Еее да је пола ко у дрзавама у окрузењу видјели би ста је прави полицијски посао.

Name

Неправда па то ти је

28.12.2018 21:15

Све је цовјек рекао Сасвим реално и аргументовано. Ту се нама ста даље реци. Треба хитно похапсити све који су до овакве ситуације довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Намик

28.12.2018 23:04

Похапсити? Па по којој оптужници? Па будимо реални, ни једна не би била одржива

Name

Хм

28.12.2018 21:29

Да ожалошћени родитељи нису у праву,неби сироте данима и данима на киши сунцу и сниегу тамо стајали у то нема сумње. Људи имају поуздане доказе да у свему томе нешто ите како смрди,како рече отац покојног ко је дао захтјев да се избрише Давидов профил на фб-ју? Зашто органи нису истражили ствари по слову закона? Гдје су гаће покојног? А Лукач даје изјаву новинару "дали сте ви некад нешто изгубили" ? Ја подржавам протесте да се ствари истерају на чисто а мораће се ! Зашто Додик после изјава да је покојни дрогераш сад подржава протесте??? Има ту много нејасности зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

28.12.2018 21:41

Кратко и јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

28.12.2018 21:44

Овај Папић лупета. Од њега никад нисам чуо ништа паметно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

28.12.2018 21:44

неце је ни поднети нема разлога

ОДГОВОРИТЕ
Name

бамбус

28.12.2018 21:48

Лукач је прави министар, није ми јасно због чега се он напада, има ауторитет и сваку му част, а није ко онај блебетало Мектић, који појма нема о чему прича...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Град БЛ

28.12.2018 21:50

Ово сто се десава у Бања Луци бас није добро никако. Од поцетка полиција није радила како треба по пријави о нестанку Давида, није контактирала породицу ниједном. Какав је то однос највисег органа власти, полиције која треба да гарант мира и безбједности свих градјана, према зртви злоцина? Овдје комплет Влада мора да поднесе неопозиву оставку. Људи ријец је о убиству младог цовјека. Који је тек поцео да зиви. Није ријец о некаквој пљацки банке па као ајде. Тузиластво је покренуло истрагу. Као. Засто тај Филип Цулум у за ког је Давид навео да му је пријетња те ноци, није приведен и испитан? Ста ради Костресевиц? Коци се та квази истрага у мупу. Ко? Па такву моц у мупу има само лукац. Бас као и у серији убице мог оца. Само сто се овдје ради о убиству сина. Нема тезег злоцина него неком дијете убити. Ма то је незамисливо за нормалан просјецан људски мозак. Неопростиво. Институција МУП је заказала у старту и нико није одговарао за то. Људи су у праву и породица Драгицевиц це истјерати Правду. То је сад вец неупитно након свега сто се десило. У сред Православног поста Бозицног, извести наорузане формације и демонстрирати силу на сопственом народу...??? То властима бас није требало. Не знам. Зелим само да се све добро заврси и да породица Драгицевиц додје до истине и правде, и дуса Давида да надје спокој. Убице морају бити пронадјене и сви умијесани на било који нацин у овакав злоцин, морају да одговарају на Суду за своје греске. Тако би требала да функционисе земља владавине права и правде. Све осим тога је криминал и племенски систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахах

28.12.2018 22:02

Вама јос није јасно да је ово подневље криминала и свега најгорег. Нема теоретске сансе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре хаха

29.12.2018 05:37

Прво то није за хаха,ваљда нам је свима циљ да зивимо у правној дрзави и да нам је свима боље,ајд да ја тебе намлатим или ....па ником ниста

Name

НЕСО

28.12.2018 22:11

МИСЛИО САМ ДА ЦЕ ИПАК НАКОН ИЗБОРА И ПОБКЕДЕ ДА ПОВУЦЕ ИЛИЦА ЦУЛУМА И ЛУКАЦА КО ЗНА МОЗДА ДОДИК И НЕ МОЗЕ ДА РАСПУСТИ ТУ ОРГАНИЗАЦИЈУ КО ЦЕ ВИСЕ ЗНАТ КАКВЕ СУ ТУ ИГРЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.12.2018 23:02

КАО ВЛАСТ НИШТА НЕ ЗНА ШТА СЕ ДЕШАВА СА ДАВИДОМ ДРАГИЧЕВИЋЕМ.ПА ГОСПОДИНЕ ДОДИК ХОЋЕ ЛИ ТУЖИЛАШТВО ОДГОВАРАТИ ЗА НЕРАД ИЛИ СТЕ ТО РЕКЛИ ДА БИХ ПРОШАО ЈЕДАН ДАН У НИЗУ ДАНА ИЗА НАС.САД ЋЕ БИТИ СТРАНЕ СУДИЈЕ КРИВЕ ЗА ОВО ШТО СЕ ДЕШАВА У ВЕЗИ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА.ДО КАД СЕ МИСЛИТЕ ИГРАТИ СА НАРОДОМ.НЕКА ВАМ ЈЕ БОГ У ПОМОЋИ.ШТА СТЕ СВЕ ИЗГОВОРИЛИ ЗА ОВИХ ДЕВЕТ МЈЕСЕЦИ.И КОЛИКО СТЕ БОЛА НАЊЕЛИ ОЦУ КОЈИ ТРАЖИ САМО ИСТИНУ И ПРАВДУ ЗА УБИЈЕНО ДЈЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

28.12.2018 23:03

Цитав систем треба да се промјени,требају нови људи да додју који су постени и који несто зеле да ураде за ову земљу,закони да се промјене.Треба неко да одговара овом народу за оно сто цини или не цини,зато сто је у слузбе народа и дрзаве.Апсолутистицко понасање и дјеловање,отворени криминал,злоупотребе,понизавања ,угрозавање градјанске сигурности и многе друге негативне ствари које овде имамо ,могу једно вријеме да дјелују,али људска свјест када проради долази до револта.Код нас је економија јако слаба,велика незапосленост,обесправљеност,здравство у катастрофалном стању,мафија на свој нацин руси и узима оно сто зели,народ зиви у страху и мниго је оних који зиве на ивици егзистенције а перпективе и бољитка нема.Са друге стране су богати и бахати,повластени и груби.Такво стање мозе потрајати али не мозе опстати зато сто није равноправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

29.12.2018 04:35

Сви на слободи , брисање камера , изгубљене гаће , лажне оптужбе убијеном , Прес конференција и лажне изјаве ,... много још тога , све КРИВИЧНА ДЈЕЛА , нико не одговара , одавно требали лежати у затвору ,све јасно ко дан а на слободи и послу сви . Институције непостоје ,РЕЖИМ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

29.12.2018 08:21

Онај ко не полуди у овој накарадној дрзави није нормалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

29.12.2018 08:41

Народ рс стоји уз гос Лукаца и нема разлога да подноси оставке

ОДГОВОРИТЕ
Name

006

29.12.2018 08:59

ЈЕЛ БИЛО ГЛАСАЊЕ? ЈЕСТЕ! ЈЕСУЛ ОВИ ДОБИЛИ ИЗБОРЕ? ЈЕСУ! ЈЕЛ 50 % ГРАЂАНА НИЈЕ ИЗАШЛО НА ИЗБОРЕ? ЈЕСТЕ ! Е, ОВО ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК ШТА НАС СВЕ МОЖЕМО ОЧЕКИВАТИ. Па људи моји, исте фаце се вуку од деведесетих на овамо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 006

29.12.2018 10:19

Потписујем, кратко и јасно скренута пажња на чињенице, које дебело коштају овај народ. Што је тражио , то је и добио.

Name

Република

29.12.2018 12:49

Сто сте сви навалили на лукаца? Цовјек само ради свој посо. Кад Имате толико против њега. Онда изнесите доказе. Па онда га осудимо и заврсена прица. Ал немате докази никакви. Зато сутите, реп под гузу. Инаце би и ви Могли заврсити као и многи други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стампа

29.12.2018 12:53

Сви смо ми Лукац! Дај нам власт у руке да доказемо ко смо и ста смо. Цовјек се бори против оптузби и напада са сви страна. А уствари Гдје су ти сви докази оптузбе. Имате само цула и казала. Ма дај болан! Запалите Лулу мира и тисина. Лукац је добар какви има у околини. Доцице дјело на видјело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

29.12.2018 13:58

Полиција брутална, ма немојте, у Француској и САД би вас побили, видјех снимак са оном гамади сто сутирају полицајца. А ова пзд група одавно малољетнике искористава у току својих скупова и сами подбацују дјецу на мјесту гдје дјеци никако није мјесто. Због тога це одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пријатељ

30.12.2018 10:48

Нема овај три цисте.Предвидао је побједу Радонцица у трци за избор предсједника код Муслимана.Не зиви на Мадаскару да овако лупи.

ОДГОВОРИТЕ