Реал одабрао Марселовог насљедника!

То је и примарна мета у летњем прелазном року. . .

Фудбал 29.12.2018 | 16:00
Реал одабрао Марселовог насљедника!
Бомбе за бомбе, сензационализам за сензационализам, а прави и реални циљеви за озбиљну причу. Реал Мадрид је, пише данас мадридски Ас, одредио примарну мету за летњи прелазни рок. Ни Азар, ни Кејн, ни Нејмар, ни Мбапе, нити било ко од силних звезда које су се помињале последних недеља и месеци. Краљевски клуб је зацртао да за наредну сезону пазари новог левог бека. Ради се о једном од најбољих играча Бетиса ове сезоне, Жуниору Фирпоу (22). 

Млади момак пореклом из Доминиканске Републике неизоставни је шраф Сетијенове сензације ове јесени, иако му је ово фактички прва сезона на озбиљном нивоу. Одиграо је 15 утакмица у Ла Лиги и још три у Лиги Европе, али и то му је било довољно да покаже сав свој раскошни потенцијал. УЕФА га је после само 270 минута на терену уврстила у идеални тим откровења прве фазе такмичења. 

Иако је Сантијаго Солари више пута истицао како је потпуно задовољан како Серхио Регилон одмењује легендарног Бразилца Марсела на левом боку, у Мадриду очито желе да се још боље осигурају. Ас не потенцира причу да ће Марсело напустити клуб - мада, реално гледано, постоји сасвим основана опасност од напада Јувентуса на лето, о чему се већ и писало - већ само констатује да Бразилац у мају пуни 31. годину и да је природно размишљати о замени. 

Од данашњег дана Реал Мадрид као приоритет број један пред собом има потписавање Жуниора Фирпоа. План је да се не улази ни у какве преговоре са Бетисом, већ да се активира откупна клаузула. Као у случају са Серхиом Рамосом пре 13 година, стоји у тексту мадридског листа. 

Жуниор је недавно уговорио продужење са Бетисом до 2023. Том приликом у уговор је убачена клаузула по којој Фирпо може да иде уколико било ко у касу клуба са Бенито Виљамарина упумпа 50.000.000 евра. Ас упозорава да ће Реал сасвим сигурно имати оштру конкуренцију у виду Арсенала и Манчестер Ситија, који су такође показали интересовање, али исто тако подсећа на ону стару: "ако Реал неког заиста жели, тај ће и завршити у Реалу, ма који клуб на свету хтео да га доведе". 

Реал је замену за Марсела прво видео у Теу Ернандезу, момку ког је градском ривалу Атлетику прошле године платио 24.000.000 евра. Испоставило се "да то није то". Ернандез је завршио на позајмици у Сосиједаду, а Мадриђани су напали његовог рођеног брата Лукаса, премда је његова основна позиција штопер. Пошто је стигао одговор "не", уследио је нови филтер и одлука је пала на Жуниора Фирпоа. 

Нема ни најмање сумње да је јесен за нама била пресудна приликом одлуке...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар