Терзић детаљно о прелазном року...

Преговарамо о продаји Савића и Дегенека, размотрили бисмо и понуду за Родића. . .  Неће бити нове "бомбе", где да је ставимо? Кафу није заборавио да игра фудбал, Милојевић жели да он остане, поручио први човек црвено-белих.

Фудбал 30.12.2018 | 23:45
Терзић детаљно о прелазном року...
На Маракани су подвукли црту испод свега што је урађено у 2018. години. Први човек Црвене звезде - Звездан Терзић, у неколико наврата и за различите медије оценио је годину за нама као једну од успешнијих у историји клуба, илити најуспешнију још од 1991, али она је већ архивирана. Већ полако долази време да се говори о плановима за нову, 2019. 

Терзић је у интервјуу за Вечерње новости поручио да је основни циљ црвено-белих на пролеће освајање друпле круне и касније на лето нови пласман у групну фазу неког од европских такмичења. Лига шампиона, дакле, није императив. Важан је континуитет, па ће се српски шампион - ако се више не буде могло - задовољити и Лигом Европе, односно трећим везаним уласком у групе. 

За почетак о најактуелнијој теми - Ненад Крстичић. У Љутице Богдана сви жале због његовог одласка, али...

"Искористио је излазну опцију из уговора да за 500.000 евра може да иде и Звезда се ту ништа није питала. То је био његов услов када је долазио без обештећења пре годину и по. Крстичић је много помогао екипи у стварању ових резултата. Наша велика жеља је била да остане. Понудили смо му услове какве ниједан српски играч није имао у Звезди. Али пошто је одлучио да иде, желимо му сву срећу". 

То неће бити све што се тиче одлазака. Терзић је потврдио да преговори око Вујадина Савића и Милоша Дегенека постоје.

"Прелазни рок почиње тек 1. јануара. Крстичић је отишао у АЕК, имамо разговоре око одлазака Вујадина Савића и Милоша Дегенека. Милану Родићу уговор траје до 2021, али ако стигне понуда - разматраћемо је. Поготово што имамо Алексу Терзића који је сазрео да добије шансу".

Постоје и играчи који нису на продају, осим у случају астрономских понуда...

"Бен и Марин су најтраженији. Међутим, много су потребни Црвеној звезди. Не бих говорио о клубовима и цифрама, да не пореметимо нашу позицију на тржишту".

Како год да се на крају заврши с одласцима, такозваних трансфер бомби (као летос са Марином и Боаћијем) врло вероватно нече бити. Тако бар тврди генерални директор.

"Не верујем, а нема ни потребе. На свакој позицији имамо по два изванредна решења и скоро три комплетна тима. Ако бисмо довели ту "бомбу" не знам где бисмо је ставили да игра. Играчки фонд нам је огроман, био је неопходан за јесењи део такмичења. Зато ће сада бити више одлазака него долазака. Јесенас смо одиграли чак 37 мечева. На пролеће само 16, плус четири у Купу Србије". 

Можда их баш не бисмо назвали бомбама, али Мирко Иванић и Милан Гајић представљали би звучна појачања. То значи да ни од њиховог ангажовања неће бити ништа?

"Тешко да ћемо иког више доводити у овом прелазном року. Иванић није у комбинацији, Гајић би нам био трећи десни бек. Имамо Стојковића и Гобељића. О Гаји мислим све најбоље, али просто немамо их где. Већ смо довели Милуновића, Јирку и Вулића. И Словак долази на прозивку, а пошто прелазни рок траје до 31. јануара можда га поново дамо негде на позајмицу. Реално, не треба нам више од 20 до 22 играча, плус голмани".

Звездашка јавност врло је незадовољна оним што је показао скупоцени Жонатан Кафу, али Црвена звезда не планира да се одрекне Бразилца ове зиме.

"Довели смо га летос, имао је бољи си-ви него многи наши играчи. Лудогорецу је доносио титуле сваке године, а бугарска је слична нашој лиги. Сам нас је победио на Маракани. Сви параметри говорили су да је долазак Кафуа био пун погодак, међутим, није се снашао. Али сигурно има квалитет. Биће 10. јануара на прозивци, има уговор до лета и Милојевић рачуна на њега. Можда ће му бити потребне праве зимске припреме да дође на своје. Није заборавио да игра фудбал, вансеријски је то играч". 

Звездан Терзић дотакао се и сјајних партија Луке Јовића у дресу Ајнтрахта. Неко би рекао да је дошло његових пет минута, јер сви јако добро памте ону изјаву када је Лука имао само 16 година, да се у Љутице Богдана "рађа нови Фалкао". Како је кренуло, испашће да Терза није претерао... 

"Да не будем лажно скроман - 21 годину селектирам и правим тим. Имам тај божији дар да препознам играча када други то не виде. Тако је било у ОФК Београду са Банетом Ивановићем и Александром Коларовом, који су дошли као анонимуси. Када сам видео Луку Јовића, одмах сам знао да ће бити врхунски играч. Разликовао се од осталих по држању тела, главе, по начину на који игра, како скаче"...

Логично се надовезало питање да ли нешто слично "види" у садашњем Звездином подмлатку...

"То, нешто посебно, видим и код Вељка (Николића), који има такав осећај за игру као компјутер, протура лопту где нико не очекује. Поседује нешто што има Марко Марин. Међутим, у даљем развоју јако је битно и питање његовог карактера, менталитета, жеље за успехом, да будеш спартанац, спреман на одрицања"...

Терзић је за крај прокоментарисао тренутну ситуацију око случаја "намештаљка", коју је пласирао француски Екип, а све после утакмице црвено-белих против Пари Сен Жермена, укаљавши тиме име и образ Црвене звезде. Докле се стигло у том случају? 

"Прошлог викенда био сам у Паризу на састанку са нашим адвокатима и хтео сам да идем у француско тужилаштво да дам изјаву. Нису могли да нас приме, па су наши адвокати послали званичан допис тужилаштву са захтевом да приме делегацију Црвене звезде и да они сами саставе списак, кога хоће из руководства, стручног штаба, играча, у вези са изјавама. Нама је у интересу да се што пре затвори та истрага, како би наши адвокати покренули тужбе за надокнаду причињене штете. Звезда је већ поднела кривичну пријаву против НН лица из УЕФА које је направило читаву ујдурму. Како смо сазнали, тај човек је непроверену информацију послао француском тужилаштву. Спремили смо пријаву и тужбу, па да видимо из којих разлога је то урадио. Значи, он мора бити саслушан, мора одбранити свој став и да каже ко је тај кредибилан извор који му је доставио ту информацију", закључио је разговор за Новости први човек црвено-белих. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар