Проблеми у рају: Играч дигао глас против Клопа!

Нису баш сви задовољни на Енфилду. "Склонио ме је због повреде. Зато сам изгубио место", каже незадовољни бек.

Фудбал 28.12.2018 | 09:45
Проблеми у рају: Играч дигао глас против Клопа!
Ливерпул сјајно гура на свим фронтовима, пред крај 2018. је први на табели и има шест бодова више од другопласираног Тотенхема. Међутим, као што обично бива, на Енфилду нису сви задовољни.

Шпански леви бек Алберто Морено (26 година) одиграо је ове сезоне само четири утакмице и последњи пут је био на клупи 16. децембра, током дербија против Манчестер јунајтеда.

Не тако давно, пре 12 месеци, он је уживао пуно поверење менаџера Јиргена Клопа, али је после двомесечне зимске паузе због повреде изгубио место крај леве аут линије. Шкотски дефанзивац Ендрју Робертсон потпуно је преузео ту улогу и пример из Лиге шампиона сликовито описује колико му Немац.

Робертсон је у свим мечевима групне фазе био на терену од почетка до краја, са изузетком осам минута утакмице против Звезде, током којих га је заменио управо Морено.

Очекивано, Шпанцу не одговара таква улога и то више не крије. У интервјуу за радио станицу "Онда Серо", Морено је у среду говорио о својој ситуацији у Ливерпулу. 

"Повредио сам се прошлог децембра, када сам био у сјајној форми. Најбољој у каријери! Два месеца сам морао да одсуствујем и за то време сам изгубио место у тиму. Није ми се свидео начин на који је Клоп фаворизовао Робертсона, јединог левог бека осим мене. Када смо опет били на истом нивоу и када сам се опоравио, помислио сам да заслужујем још једну шансу. Тренирао сам јако, чекао сам тренутак и нисам био срећан. Радићу и даље и када год будем потребан Клопу - бићу спреман".

Шпанац никако не може да преболи то што је "склоњен" након повреде.

"Изгубио сам место јер сам се повредио док сам давао све што имам и могу за овај тим. Нисам остао без места зато што сам играо лоше. Када сам се опоравио, мислио сам да заслужујем бар шансу. Тренирао сам и даље, али увек је био Робертсон, Робертсон, Робертсон... Нисам био срећан начином на који је тренер то решио, али ипак - он је тренер и он одлучујуће".

Моренов однос са Клопом је и даље уобичајен, колико-толико.

"Клоп није променио однос са мном, ситуација је и даље нормална. Поздравља ме, смеје се када кажем нешто смешно, али ништа ми није рекао о томе зашто сам изгубио место".

Иако ове сезоне не игра, бек се и даље осећа делом екипе.

"И даље се сматрам чланом тима и тимских успеха. Доносим зрак сунца и осмех у свлачионицу, иако је тешко превести шпански хумор. Ако кажем неку шалу, једино је схвате Фирмино и Фабињо...", има снаге Морено и за шалу.

Лако је претпоставити да му се не остаје баш у Енглеској...

"Клуб је планирао да ми обнови уговор и још причамо о томе, али нема никаквог договра. Прелазни рок почиње следећег месеца и видећемо шта ће се догодити. Бићу слободан да одем у јуну ако сада не продужим уговор. Увек сам размишљао и о повратку у Шпанију и искрено, мало сам сит хладног времена овде", додао је Морено, који је одиграо чак 140 утакмица за "Редсе" од када је 2014. стигао међу њих из Севиље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар