Брза казна због расизма: Меаца закључана до фебруара!

Интер је експресно добио наредбу да испразни трибине на наредне две утакмице.

Фудбал 28.12.2018 | 09:15
Брза казна због расизма: Меаца закључана до фебруара!
Утакмица Интер - Наполи имала је узбудљив почетак и крај, али је донела и превише лоших вести.

Сат пре почетка меча, група навијача Интера окружила је комби у којем су биле присталице гостију, а возач је у страху стисао гас и усмртио једну од особа пред возилом. 

Хитна помоћ реаговала је и после утакмице, јер су четири навијача избодена ножем и нажалост ни то није био крај лошим вестима из Милана, јер је и на стадиону било проблема.

Навијачи Интера расистички су вређали Калиду Кулибалија, једног од најбољих играча Наполија, а тренер гостију Карло Анћелоти је због тога три пута тражио да меч буде прекинут. Након утакмице, поруку подршке Сенегалцу пружио је и Кристијано Роналдо, у ишчекивању казне.

Казна је стигла већ у четвртак поподне: 

"Интер је санкционисан закључавањем стадиона на две утакмице, уз додатни меч казне за 'Курву Норд' навијачку групу".

Због расизма, "неразури" неће моћи да играју пред својим навијачима до 3. фебруара и меча против Болоње. У јануару ће се на култном стадиону чути само тренери и играчи на две утакмице - против Беневента 13. јануара и Сасуола 19. јануара.

Захваљујући тријумфу против Наполија, Мауро Икарди и саиграчи дочекаће такав почетак године релативно мирни на табели, јер су трећи, са седам бодова више од петопласиране Сампдорије - прве испод црте која дели тимове на учеснике Лиге шампиона (четири првопласирана) и Лиге Европе (пети и шести).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар