Најава - АБА: Игокеа - Цибона...

Николић: Показати реакцију и зауставити Љубичића! Игоси у 13. колу регионалне лиге дочекују Цибону коју предводи њихов бивши плејмејкер Марко Љубичић. Њега ће морати да зауставе ако желе да се на табели изједначе са тимом из Загреба.

Кошарка 28.12.2018 | 10:30
Најава - АБА: Игокеа - Цибона...
Посљедње коло АБА лиге у 2018. години у Лакташима ће отворити Игокеа и Цибона.

Оба тима нису на омјеру и дијелу табеле које су прижељкивали на почетку сезоне. Игоси четири тријумфа и осам пораза са још четири тима дијеле посљедње мјесто на табели, док су Вукови од њих бољи само за једну побједу.

Такав исход у досадашњем дијелу такмичења није задовољио челнике тима из Лакташа који су након Ненада Трајковића и Жарка Милаковића на мјесто шефа струке именовали Драгана Николића којем ће дуел против Цибоне бити први на клупи Игокее.

Николић сматра да сада сви очекују одређену реакцију, превасходно играча, након именовања трећег тренера након само дванаест утакмица.

"Нема ту специјалних тајни, екипе се познају. Гледао сам Игокеу, и морам да кажем да нам је потребна тимска хемија, борбеност, ако желимо побједу. Највећу пажњу заслужује Љубичић који је експлодирао у Цибони, игра најбољу сезону у каријери и сазрио је као плејмејкер и лидер. Дефанзивно су доста чврсти, имају етику на том дијелу терена. У нападу имају прецизне кретње и одређени квалитет у транзицији. Добро су укомпонован тим", рекао је тренер Игокее.

Бројем побједа у Цибони нису толико незадовљни, колико су били са оним што су пружали Американци Џонандре Џеферсон и Бредли Рели-Рос са којима је ове седмице раскинута сарадња, а као наведена жеља да се младим играчима ослободи простор.

Српски стручњак сматра да ова промјена у саставу неће много утицати на игру Цибоне, која зависи од њиховог првог плејмејкера Марка Љубичића који је прошле сезоне наступао у дресу Игокее.

"Прва ствар је да се затвори Љубичић и мислим да бисмо требали имати предност у скоку, иако се то до сада није показало против Цибоне. Важно је бити и бољи у транзицији, доћи до лаких поена. Али, поноваљам, играчи требају показати реакцију", додао је Николић.

Роберт Рикић сматра да је Цибона искусан тим са играчима који знају преузети одговорност.

"Међутим, ми такође имамо кваитет и морамо ићи на побједу. Морамо одиграти паметно, агресивно ако желимо да тријумфијемо. Добро их познајемо и знамо шта да очекујемо. Они су имали одрећених промјена у тиму али то неће битно утицати на њихову игру", истиче центар Игокее.

Дуел у Лакташима игра се у петак од 18 часова уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

АБА ЛИГА - 13. КОЛО:

у петак

Игокеа - Цибона 18.00
ФМП - Мега 20.00

у суботу

Олимпија - Партизан 17.00
Цедевита - Задар 19.00
Морнар - Крка 21.00

у недјељу

Црвена звезда мтс - Будућност 19.00

ТАБЕЛА: Звезда 12-0, Цедевита 8-4, Будућност 8-4, Мега 8-4, Партизан 6-6, ФМП 5-7, Цибона 5-7, Олимпија 4-8, Задар 4-8, Игокеа 4-8, Морнар 4-8, Крка 4-8.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар