Пендреком по мртвом дјетету

Девет мјесеци се у боловима рађала "Правда за Давида" да би власт ових дана посегла за пендреком. Али нема силе која затвара мајку јер носи слику свог мртвог дјетета, а да се тој сили бахатост не обије о главу.

Република Српска 27.12.2018 | 16:36
Пендреком по мртвом дјетету
Родио се монструм под именом Република пендречка. Сва лицемјерна објашњења интересне касте окупљене око политичара који је приватизовао државу, Милорада Додика, не могу створити чак ни привид легалног и легитимног дјеловања.

Ексцесивна употреба полицијске силе на Тргу Крајине остаће упамћена као час када су Милораду Додику, Драгану Лукачу и свим њиховим буздованима спале претијесне демократске чакшире – одавно су попуцале по шавовима, а шлиц је ван функције – и када су народу показали своје укрућене пендреке, које већ годинама крвљу вјештачки снабдијева вијагра српског шовинизма.

Краткорочно можда сада ликују киптећи од паланачке злурадости. Успјели су да заузму Трг Крајине и да са њега избришу Давидово срце. На дужу стазу они су изгубили и људски и политички кредибилитет.

Нема те силе која ће затворити мајку зато што носи слику свог мртвог дјетета, а да се тој сили сопствена бахатост не обије о главу. Нема те силе која ће шутирати жену на тлу, а да се и даље сматра демократском. Нема те силе која премлаћује и хапси опозиционе посланике, ма ко и ма какви били, када стану на страну народа, а да није завршила на ђубришту историје.

Зашто баш сад?

Милорад Додик је поприлично груб, али искрено набусит човјек. Требало би озбиљно схватити његове наводно естрадне изјаве. У јулу за београдске таблоиде Додик изјављује: „Борићу се против свакога ко хоће да укине Републику Српску, па и овога Давора, који то ради, злоупотребљавајући ове протесте." У овом тоналитету гракћу све до данас сви додикоиди на друштвеним мрежама. Свјетска завјера против РС се очитава у томе да један отац тражи убице свога сина.

Зауставимо се мало код ове изјаве. Драгичевић тражи да институције Републике Српске пронађу убице његовог дјетета. Ако то нису у стању или чак скривају убице, онда та полудржава по тумачењу једног очајног оца који се, узгред речено, борио за њу, не треба да постоји. Јер би разлог постојања те полиције требало да буде обезбјеђивање закона, а не прикривање злочина.

Показало се да бањалучки министар полиције друкчије схвата свој посао. Он ће да нареди пендречење жртава јер га, онако емотивног, погађају њихове клетве, па се, јадан, плаши за своју безбједност. Идеолошки алиби одавно му је припремио газда Милорад.



Додик сматра да је Давор Драгичевић напао Републику Српску, а не обрнуто – да је Република Српска на свим нивоима, али прије свега на правосудном, издала породицу Драгичевић. Патриотско мачевање са оцем мртвог дјетета је имбецилно, али популистички удара у језгро свесрпске пречанске параноје: Ако Милорад попусти Давору, доћи ће они из сарајевског „Техерана" (у којем се, види чуда, однедавно ипак налази Додикова фотеља), али и са Запада, да би укинули РС као оквир слободе за српски народ.

А шта када тај оквир почне да се црта пендреком? Дражи је Србину из РС добојско-бањалучки од сарајевског пендрека? Тако то види полицајац Лукач читајући са усана што сам себи говори Додик.

„Више неће бити ондје"

Подсјетимо се: Давид је нестао у ноћи између 17. и 18. марта. Све се дешавало у изборној години, Његовог оца није интересовала власт, већ је тражио правду за мртвог сина. Тврдио је да му је син мучен и убијен. Полиција је, кад су нашли тијело, изричито тврдила да је смрт „задесна". Преведено са рогобатног криминалистичког жаргона – несретан случај.

Отац Давор је од краја марта свакодневно излазио на исто мјесто, на Трг Крајине, да каже да неће одустати. Његова борба је донијела етапну побједу. Тужилаштво је неколико мјесеци послије проналажења Давидовог тијела почело да разматра опцију убиства. Истрага је била изнуђена протестима. Намјерно или не, полиција прије тога није говорила истину. То је факат.

У септембру се предизборна кампања у Босни и Херцеговини захуктавала. Билећа је мјесто које је Додик изабрао за озбиљну пријетњу: „Изнио кревет на трг и мисли да је фрајер. Осмога више неће бити ондје", поручио је тада Драгичевићу. У Београду га је за телевизијски канал са националном фреквенцијом дан касније новинарка замолила да конкретизује своју намјеру „чишћења" Трга Крајине. Додик је рекао да је Давидов отац све у праву и да је изјава да Драгичевића „од осмог октобра тамо неће бити" изречена као политичка процјена – та тема послије избора неће бити политички важна. Ето, епски пјесник из Лакташа није мислио то што је рекао, он само воли метафоре.



Закључак се намеће: Додик се у Београду понаша као Вучић у Бриселу. Глуми демократског и разумног лидера. Шта је његова истина? Његова истина су пендреци на главном бањалучком тргу, који додуше нису дошли дан послије избора, осмог октобра. Али ево их сада, крајем децембра, у пуној раскоши.

Институционално насиље и хапшења, с оне стране сваког небеског или земаљског морала, само су незграпно испуњење предизборног обећања Милорада Додика маде ин Билећа. Његова билећанска беса стигла је жртве са закашњењем, али спектакуларно и брутално, прекривена плаштом псеудолегалности.

Тврдо насиље, па ишчуђавање

Додик се огласио. Забезекнут. Оним што је сам произвео. Само што то не каже. Него криви жртве да се неопрезно излажу полицијском насиљу: „Морам да признам да сам шокиран сценама у којима се на Тргу Крајине виде мајке са малом дјецом и јавно питам све у Републици Српској ко би своје дијете довео на мјесто које је сасвим очигледно мјесто опсежне полицијске акције."

Батинање новинара, њихово тјерање да љубе зид, гажење жена које су већ оборене на земљу, ударање народних посланика у међуножје, то је, боже мој, рутинска ствар. Само, откуд тамо дјеца, јеботе?

Медији на Додиковом повоцу су више пута чланове групе „Правда за Давида" називали „рушиоцима РС, страним плаћеницима и сорошевцима". Тако је, како су утврдиле колеге из „Раскринкавања", смишљена дезинформација и вијест да су демонстранти који су покушали да спријече хапшење једног младића шутирали полицајца на земљи. То функционише чак и када се испод наслова о „шутирању" објави видео на којем од тог шутирања нема ни трага. Наставља се криминално криминализовање протеста.

Јер, како рече једна од Додикових пригодних личности – Драгичевић је све у праву.

И Лукач се огласио. Да ли се осјећа одговорним за прекомјерну употребу силе? „Ко је прекомјерно употријебио силу?", одговара овај епски јунак. Изгледа да се тамо на функције долази само ако имаш цертификат за крајњи безобразлук. Да поновимо: Батинање новинара, њихово тјерање да љубе зид, гажење жена које су већ оборене на земљу, ударање народних посланика у међуножје, то је, боже мој, рутинска ствар?

А Драгичевић је све у праву, што рече једна од оне двије Додикове личности.



Пендрек са предумишљајем

Зар све што смо видјели на Тргу Крајине није болесно схватање и права и правде и смисла државног монопола силе? Ако налогодавци накнадно тумаче пендречење као једино могуће дјеловање правне државе, зар то није безочно ругање грађанима и жртвама?

Давор свакако неће одустати. Био иза решетака или на слободи, он је, и против своје воље, тражећи правду, постао жижно мјесто отпора самовољи. Опозиционе странке могу да подрже његове захтјеве, али би свака врста претварања родитељског бола у страначку чорбу била бљутава. Протести неће престати. Важно би било и да отпор остане ненасилан.

Овакви лицемјери попут Додика и једнотрачни мозгови попут Лукача узалуд пришивају другима рушилачке намјере. Баш они озбиљно урушавају Републику Српску, тврдећи да је бране „задесном" употребом пендрека. Заправо, оваквим пендречењем са предумишљајем, они исисавају сваки демократски смисао из ње.

(ДW)

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

Овдје

27.12.2018 15:41

ОВДЈЕ САМО ПЕНДРЕК МОЗЕ ПОМОЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОКИ

27.12.2018 15:48

Правда за Давида! Лукацу убицо близи ти се крај! Идемо до краја!✊✊✊

Name

Борац

27.12.2018 15:49

додји ти па удри пендрком кад смијес.

Name

САВО САВАНОВИЋ

27.12.2018 15:52

Спаваш ли мирно Филипе Ћулуме???

Name

Ре

27.12.2018 15:53

Стиземо ,удри полицијо

Name

ГОРАН

27.12.2018 15:53

Правда за Давида! Убице ближи вам се крај! Идемо до краја!✊✊✊

Name

Оливера Босанчић

27.12.2018 15:56

Филипе Ћулуме љубави моја једина сјећаш ли се шта си ми све писао на мобител оне ноћи када је Давид претучен и отет код Металске школе??? Сјећаш ли се да си ми рекао онај дан када је Давид пронађен да сакријем свој мобител код моје другарице Настасје Остојић Шијанове кћерке???

Name

Ре

27.12.2018 16:05

Ћути боту

Name

9.јануар

27.12.2018 16:05

Очистио је трг да може на миру одрадити параду за 9.јануар.

Name

Да ир

27.12.2018 16:07

Бомба помазе екплосив против резима

Name

ре Борац

27.12.2018 16:15

Дођемо ли ми сви који то не одобравамо, а има нас много више, неће нам бити потребни пендреци. Није проблем. Шетајте, негодујте, протествујте. И треба тако. Али да крећете на полицију Српске и ударате их, е то неће моћи. Да заузимате трг Крајине! Не може ни то. Идите пред тужилаштво па разапните сви шаторе. Подржаћу вас и ја и многи други. Али да нападате пролазнике, да заустављате саобрацај, да ударате на полицију, да зовете ратне злочинце у Бањалуку-е то ћете мало морген.

Name

Лукавица

27.12.2018 16:36

Полиција нека ради свој посао према Закону. Ако неко мисли да је живот једног вриједнији свих наших живота, онда слободно можемо и ми рећи да су наши животи вриједнији од живота једног човјека.

Name

Ре ре борац

27.12.2018 16:40

Реце ти људина и карактер само вам пертле вире из гузице Дудукове а ста казес ти јунацино на србску цаст Вукотица Билбију и Насера Орица јесу ли то они сто су сједили у народној скупстини да те цујем љиго љигави смеце једно

Name

сакиб

27.12.2018 16:48

Нисте ви још осјетили пендрек

Name

П

27.12.2018 16:49

Драги моји, овдје је мало ко паметан, Са обе стране.

Name

Гаги

27.12.2018 16:50

Зивјела полиција!

Name

Ре лукавица

27.12.2018 17:10

Редом рђа по дружини шеће. Да ли некад помислиш да мечка може заигрти и пред твојим втатима?

Name

Тито

27.12.2018 22:07

Правда за звјерски убијено дијете. Лукацу ко је убио Давида?

Name

Багро

27.12.2018 22:18

Свима онима који подрзавају Лукаца, Додика, полицијске инспекторе и све оне који су отели, тукли, муцили, покусали направити лоповом, криминалцем и на крају бацили у канализацију момка који је имао само 21 годину и цитав зивот пред собом, зелим, без имало гризње савјести, да дозиве судбину родитеља тог дјетета.

Name

Боркиња

28.12.2018 06:16

Ре РЕ БОРАЦ Теби се очигледно привиђа, као и Лукачу:Видиш оно што нико не види!!!!

Name

Предраг

28.12.2018 10:17

Даворе жалосно али све више ме подсјећаш на Змаја.

Name

ЗАСТАВА

27.12.2018 15:42

Ово је заставник Милокрад извео полицију да туце народ...неби ли се заборавила спрдња с њим и заставом

ОДГОВОРИТЕ
Name

За заставу

27.12.2018 16:18

Јел ниси имо ста паметније да написес

Name

Народна

27.12.2018 15:42

БАТИНА ЈЕ ИЗ РАЈА ИЗАСЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

27.12.2018 15:50

Правда за Давида! Додик је саучесник у убиству Давида Драгичевића!✊✊✊

Name

ЗА НАРОДНУ

27.12.2018 15:55

УДРИ ПО ПОРОДИЦИ НАСИЛНИЧЕ СЕКТЕ

Name

ре за НАРОДНУ

27.12.2018 17:23

Гдје це твоја дуса НЕСРЕТНИЦЕ

Name

Одлицан текст

28.12.2018 05:46

ПРАВДА ЗА ДАВИДА !!!

Name

Горан

27.12.2018 15:44

Молим Додика и легитимно српско руководство, да издрже све нападе издајника и људи који још не разумеју шта се дешава. У току је напад западне багре и специјална операција уништавања Републике Српске, државе српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ГОРАНА

27.12.2018 15:56

ЗНАЧИ ТО СТЕ ВИ

Name

РС

27.12.2018 15:58

Браво мајсторе на рецима,све саме плаценицке организације и борци за правду се укљуцили да бајг за њих нема закона никаквог и они могу све,а све да се сруси стабилност и РС,само туци багру...

Name

Фебо

27.12.2018 16:01

Горане већина народа на срећу то зна.

Name

Игор

27.12.2018 16:04

Корисни идиот

Name

Земљак

27.12.2018 16:05

Превисе лове ми дугујемо ММФ-у(запад) да би они овде несто русили,њима је у интересу да ми то уредно врацамо,ако неко несто унистава логицно да се у таквој атмосфери немогу врацати рате кредита са ,,повољним,, каматама.Него предји ти на несто лаксе,види мало резултате утакмица.

Name

Ре

27.12.2018 16:06

Додик није легитимно српско руководство јер избори нису легитимни. Сви смо ми Срби али Република није Додикова него наса.

Name

Правда

27.12.2018 16:07

Хајде да организујемо протесте и за Бобана и Дјуровица да видимо ко је ту све уцестовао

Name

?????

27.12.2018 16:09

Гоги, питање за тебе? Презивас се Галијасевиц, Ћеранић или Лазански? Ако тако мислиш или су ти они ауторитет, онда си прилицно глуп, јер они те глупости лупају само због новца.

Name

Борик Бања Лука

27.12.2018 16:10

Кога ти називаш багром и издајницима. Мој прадјед је био солунац, а отац војник Војске Републике Српске, и ти мене називаш издајником. Тај кога молиш, он је ратни дезертер и издајник. Молиш га да брани РС, а он није ни учествовао у њеном стварању. Питање је да ли си ти учествовао у њеном стварању, или неко твој.

Name

Душанка

27.12.2018 16:10

Брао Горане

Name

Бањалучанин

27.12.2018 16:11

Који си ти задојени мамлаз, сунце ти жарко...РС је Баснскохерцеговачки ентитет у којем су сви народи једнакоправни, никад није и никад неће бити нити држава нити искључиво само српска...Правда за Давида, за Ђенана и сву убијену дјецу а ти и такви као што си ти ћете завршити на маргини друштва гдје вам је и мјесто....

Name

ре

27.12.2018 16:12

Која си ти будала

Name

Ре

27.12.2018 16:26

Таква нам република не треба. Преварио сам се мислећи да ће нам РС донијети слободу. Донијела нам је само неимаштину, страх и терор...

Name

За Горан

27.12.2018 18:12

Колико видим у току је напад полиције на градјане и окупирање трга од стране полиције. Гдје су ти западњаци који нападају?

Name

Ха ха

27.12.2018 22:11

Хахаха па зар ви мислите да рс јос увијек некога интересује??? Па српски народ је давно растурен и унистен, то је обављено 90их..а ако се сад тренутно десава несто сто би се могло назвати униставањен српског народа, то је ово расељавање у европске земље због сиромаства, неусловног зивота и непостајања правне дрзаве( а за вас глупе-то је оно кад ти убију дијете и цитав правни систем ради против тебе и стити убице).

Name

Горан

27.12.2018 15:44

Молим Додика и легитимно српско руководство, да издрже све нападе издајника и људи који још не разумеју шта се дешава. У току је напад западне багре и специјална операција уништавања Републике Српске, државе српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цао

27.12.2018 15:49

Гоги врати се у свој кавез

Name

XY

27.12.2018 16:00

Хахахахахааххахах...засто си ГОГИ побјегао из кавеза....одлицан...свака цаст

Name

Ре

27.12.2018 16:13

Промени дилера

Name

РАЈС

27.12.2018 16:15

Нема опаснијег напада на Републику Српску од напада на њену младост и интелигенцију. Земља без младих и паметних људи је осудјена на нестанак. То пчелари најбоље разумију,ако нема младих пчела друштво нестаје.

Name

брко

27.12.2018 16:21

Правда за додика и ПОЛИЦИЈУ

Name

Ре Горан

27.12.2018 16:23

Буди љубазан па именуј ко је та западна багра. Ја знам само једну лицност која је уз помоц страних сила досла на власт. Ето просвијетли нас који смо у заблуди.

Name

види

27.12.2018 16:32

И не само западне багре

Name

Ре Горан

27.12.2018 23:02

Горане подваљују ти робу сто користис није то цистак из колумбије.то су ти креч подвалили да усисавас на нос.зато си пролупао буразеру.

Name

бл

27.12.2018 15:44

Народ је сила,сака полицајаца било би им паметније да се прикљуце народу,ускоро је ствар рјесена и истина долази на видјело,не мозе народ да буде таоц пар неодговорних појединаца ПРАВДА ЗА ДАВИДА,зивјела демократија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоњама из редова бораца за "правду"

27.12.2018 17:22

Какав глупан. Ти'с глуп. Стварно си глуп јбт. Сад већ мислим да ови залуђени са "правдом" стварно имају неки зајеб са интелигенцијом. Типични примјери недоказних, глупих, тврдоглавих, а уз то насилних људи, јер им је бијес начин да испоље љутњу због оног што нису у стању разумијети баш зато што су глупи. И ко је овдје уствари Рудоња?!

Name

За Рудоњиног Рудоњу

27.12.2018 19:32

Ко је убио дијете,лопове???Остави ПЗД на миру,убице,није за вас град,у затвор,сви,редом!

Name

XXЛ

27.12.2018 15:45

ИВО АНДРИЦ..ТИН УЈЕВИЦ КРЛЕЗА....ХЕРМАН ХЕСЕ..МАРКЕС..И СВИ ОСТАЛИ ПИСЦИ СВЕТСКОГА ГЛАСА И РЕПУТАЦИЈЕ ОВО НЕБИ САСТАВИЛИ..БРААААААВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

27.12.2018 16:12

Честитке још једном, ово је текст...

Name

Лука

27.12.2018 15:46

Фантастицан коментар..цеститам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

27.12.2018 15:46

депо портал наслов,,,,,,,,,,ФОТО&ВИДЕО/ КО ЈЕ РУКОВОДИО АКЦИЈОМ И ТУКАО СТАРИЦУ МУП РС обмањује јавност: Шта је начелник Раденко Стакић радио на Тргу Крајине у Бањалуци? Хроника27.12.18, 15:21х

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА

27.12.2018 15:48

ОВО НЕ СХВАТА МИЛОМИР МАРИЋ И ТВ ХЕПY ВЕЋ ВОДИ ЛАЖАН ПРОГРАМ КАКАВ ЈЕ И ОН. ДОЛЕ МАРИЋ МИЛОМИР, ДОЛЕ КВАЗИ АНАЛИТИЧАР ПЕРИШИЋ НАРОД НЕКА СУДИ ПОЛИЦИЈИ И САВЈЕТУ ЗА НАЦИОНАЛНУ БРЗБЈЕДНОСТ. ЈЕ ЛИ ОВО УВЈЕЖБАВАЊЕ РАДЊИ И ПОСТУПАКА ЗА 9.ЈАНУАР СНСД РУШИ РС. СРБИЈО НЕТРЕБАЈУ НАМ ВАШЕ ПАРЕ ДА СЕ ПЛАЋА ПОЛИЦИЈА КОЈА НАС БИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РРАДОВАН

27.12.2018 16:00

Правда за Давида! Убице из полиције близи вам се крај!✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Name

ррадован

27.12.2018 15:50

Ста написа ,,ексцесивна,,употреба силе,а онај што шутира обореног полицајца, како се зове та?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.12.2018 16:10

То је борац за правду или шта већ. Кретенчина плаћеничка

Name

Ре

27.12.2018 16:26

Е ајмо онда по реду. А они сто убисе дијете? А они сто слагасе на конференцији? А они сто унистисе доказе? А они сто пријете отказима? Итд

Name

Милена

27.12.2018 16:30

Зар је забрањено сутират тј.ударат ногом по "балвану" ?

Name

✊✊✊✊✊

27.12.2018 16:01

✊✊✊✊✊Правда за Давида✊✊✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМГ

27.12.2018 16:02

Ама људи који вам је дајте и других прилога на портал..има нас које и друге ствари занимају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

27.12.2018 16:07

Свака част за текст, све је речено, идемо на трг!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дек

27.12.2018 16:09

Није народ глуп па да не препознаје медијско пумпање наруцено од страних месетара. Но Српски народ, барем огромна вецина одавно је схватила о цему се ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

27.12.2018 16:25

Тако је!

Name

Како Да Не

27.12.2018 19:12

То мајсторе,у средину,све су то плаценици и издајници,логицно цим их ММФ финансира,све је јасно као дан.Ти си једини који је сватио о цему се овде ради.Неце они јос дуго моци са нама овако.

Name

Јоја

27.12.2018 16:11

треба вас туци ко вола у купусу пуно сте бијесни безобразни немате нимало љуцког ко дивље звери не зна цовек у какву би вас сорту сврстао ...багра, ста ви имате коментарисати неког

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злата

27.12.2018 16:23

Аман,људи, не нападајте висе то Мало насе дрзаве!зар ме видите да се умесале зле силе меду Нас да Нас унисте!новинари, срам вас било,ви сте криви саy све сто наме сее десава !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

27.12.2018 16:23

Ко писе добро је. О коме јос боље. Зивио100 година херој Лукац. Гони марву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

27.12.2018 16:29

Живио Лукач!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

27.12.2018 16:30

Живјела Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крај

27.12.2018 16:32

Готово је готово, упали у сопствену клопку, Правда за Давида, слобода за све нас, зивјела Република Српска без дроге, убица и криминалаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

мад маx

27.12.2018 16:39

Знамо сви ко злоупотребљава своју функцију! Није то Давор ни народ, него сте ви горе у васим фотељама који манипулисете народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАВЛЕЈР

27.12.2018 16:45

правда за Давида ♡♡♡

ОДГОВОРИТЕ
Name

царлито

27.12.2018 16:56

Милорад Додик је највеце зло народа Републике Српске у 21. вијеку! Милорад Додик својим понасањем пријети да унисти Републику Српску за коју је 23.000 бораца дало своје зивоте, а за коју се у то вријеме, иако је био у напону зивотне снаге, Милорад Додик није борио са орузјем у руци. Градјани Републике Српске се у одредјеној мјери боре да сацувају Републику Српску од тога да је Милорад Додик унисти. Да ли це успјети - не знам. Вјерујем, надам се и молим бога, да це негдје остати записано бар за покољења која долазе, ста је Републици Српској и свим народу урадио Милорад Додик. Да це бар Суд историје истинито судити о њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдјанин

27.12.2018 17:04

Ма да је титино вријеме видјели би ви ста знаци пенрцење. Ни за трагове вам се неби знало. Голи оток је за вас мјесто па да несто корисно радите, туцате камен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

27.12.2018 19:19

Па ти незнас,1968. су били студентске демонстрације,онда је тамо неки Србин,Лицанин,Милицонер послао Милицију која је испребијала студенте,мозес мислити,без мог питања,е,онда сам ја изасао пред студенте и рекао да су студенти у праву а оног Лицанина Србина смо унаприједили.

Name

Брдјанин

27.12.2018 17:09

Зивио Пуковник целицна песница Републике Српске. Нисам сумњао нити једног момента у тебе Пуковнице. Зивот за тебе, тебе низаста!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

27.12.2018 17:55

И тебе и таквог пуковника....

Name

Ре

28.12.2018 07:27

Брдјанине,разоцарацес се јос висе,твом пуковнику се смјеси мандат у једној другој установи,на дузи перид.У самици,нема пласења,нити туце народа,туце дјеце,нити убиставе дјеце...нема ни отимања новца по путевима...наркоманије,проституције...итд....

Name

сена

27.12.2018 18:12

Нико нема право Да убије неције Дете а да Неодговра

ОДГОВОРИТЕ
Name

сена

27.12.2018 18:13

Нико нема право Да убије неције Дете а да Неодговра

ОДГОВОРИТЕ
Name

булдог..

27.12.2018 19:41

Хоце нас у оне сто су нас тукли и са земље и из ваздуха..Они који су науцили робовати нека иду..ми нецемо.тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

27.12.2018 20:28

Добар текс потписујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гован Латиновић

28.12.2018 02:13

Драган Чавић звани Чава да одговара за извјештај о Сребреници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

28.12.2018 06:18

Браво за аутора овог текста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

28.12.2018 07:28

Ста казу постени срби на овакве текстове,небитно за коју су политицку опцију,јел ово није напад на Републику Српску,ако мислите да није,зао ми је пуно???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

28.12.2018 11:34

Зашо се намјерно подмеће ,зашто пендреки нису досад употребљени ,да нагласим ни сад не подржавам у ниакво случају ,зато што су били мирни и културни протести и ако су били не најављени било је толеранције ,али уз свако поштовање жртве Давида и нормалне пријошње борбе за правду ово садашње понашање родитеља а и других учесника је све друго само није борба за правду,вако вређање и нападање полицајаца који су ништа друго него исто нечија дјеца или родитељи који само раде свој посао за који добију упутство од својин надрејених .У културним земљама то сви који протествују разумеју да обични полицајци ништа нису криви да се јих толико вређа и провоцира,зар у том покрету то нико неможе да разуме немогу да вјерујем,како се ти што протествују не замисле да сута мјесто тих полицајаца може полицајац бити њихово дјете или отац брат или било ко од породице , А полтичари који ту присуствују мисле да јим стим помажу напротив они својим присуством само доводе у сумљу стварни смисао протеста ,ако поштују те родитеље што се боре за своје дијете, помоће јим стим да не присустују ,ко разуме сватиће ко не разумеће

ОДГОВОРИТЕ