Партизан: Инсистираћемо на ВАР-у, не кошта 8 милиона €!

Генерални директор Партизана Милош Вазура каже да ће клуб инсистирати на увођењу видео технологије и да ће истражити колико заиста све то кошта. "Бата Мирковић ужива подршку свих, он је на дуже стазе". Интернат се и даље чека. . .

Фудбал 28.12.2018 | 23:45
Партизан: Инсистираћемо на ВАР-у, не кошта 8 милиона €!
За разлику од 2017. године, година на измаку за Партизан је била врло турбулентна и не баш успешна, поготово не финансијски, што признаје и главни оперативац клуба Милош Вазура. 

"Волео бих да ову годину што пре заборавим, била је веома тешка у финансијском смислу, једва излазимо на крај са проблемима", каже Вазура у разговору за ТВ Партизан.

Пре свега, на овакву ситуацију утицало је то што је Партизан мало приходовао од продаје играче, за разлику од прошле године када су продати Никола Миленковић, Урош Ђурђевић, Леонардо...

Али, Вазура каже да је пред клубом сада нови прелазни рок који мора да се искористи тако да се направи тим за европске квалификације на лето.

"Свесни смо грешака, које смо направили и морамо да их исправимо у јануарском прелазном року. Морамо брзо да радимо јер припреме почињу већ 9. јануара. Биће продаје, одлазака, долазака. Видећемо шта ће рећи спортски сектор и какво ће бити опредељење у ком смеру ће се ићи. Форсирање млађих играча, из наше школе, свакако ће остати главно опредељење. Петоро деце из Омладинске школе иде на припреме са првим тимом, они су и даље ослонац Партизана. Најбоље продајемо управо играче из наше школе и очекујем да доста деце 'бацимо у ватру' на пролеће", рекао је Вазура.

Као најсветлију тачку протекле године означио је долазак Зорана Бате Мирковића за тренера, који је недавно још једном добио подршку управе.

"Са њим смо добили стабилност и он је дугорочно решење. Циљ је да Бата Мирковић остане што дуже у Партизану. У њега апсолутно верује сваки навијач Партизана, управа, спортски сектор", уверен је Вазура. 

Једна од најактуелнијих тема у домаћем фудбалу јесте увођење видео технологије (Видео ассистант реферее - ВАР). Чули смо објашњење да је то сада прескупо, али у Партизану тврде другачије и да ће у Хрватској, рецимо, тај систем бити уведен за 1,5 милион долара, а од тога ће 80% финансирати ФИФА. 

"Србија ће сигурно имати ВАР, постоје фондови ФИФА и инстистираћемо на томе. Верујем да овде постоји добра воља да се то уведе. Ево, Партизан ће почети да истражује фондове и када прикупимо све податке доставићемо их Суперлиги", рекао је Вазура.

- ИНТЕРНАТ -

Неизбежна тема је и сада већ чувени интернат, чија је градња у склопу Спортског центра "Земунело", најављена још пре неколико година. Вазура нема нових вести...

"Још немамо све папире за изградњу интерната, али овог тренутка немамо ни новац. Три године чекамо све дозволе. Остала је још једна ставка и сад смо поднели документацију и за то", рекао је он.

Према ранијим најавама, зграда Интерната би требало да се налази са супротне стране главног терена у односу на објекат у којем се сад налази.

Објекат је предвиђен за смештај и обуку 64 полазника Академије. Капацитет интерната је 32 двокреветне собе тј. 64 кревета, али и две двокреветне собе за посете родитеља.

У сутерену су предвиђене 4 свлачионице, са економатима, канцеларијама протокола, тоалета, као и техничке просторије неопходне за функционисање објекта.

У приземљу су превиђени следећи садржаји: два дневна боравка, учионица са кабинетом, библиотека, трпезарија са кухињом, две канцеларије као и две собе за посете родитеља, уз неопходне просторе (тоалете, гардеробе за запослене итд.).

На И спрату и поткровљу су по 16 двокреветних смештајних јединица. При пројектовању се водило рачуна и о томе да ће та деца ту да живе, па су им превиђени и адекватни услови (од радних столова до чајне кухиње).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар