ШКО: Синклер не да титулу! Селтик добио трилер на Питодрију 4:3!

Абердин није успео. . .

Фудбал 26.12.2018 | 17:30
ШКО: Синклер не да титулу! Селтик добио трилер на Питодрију 4:3!
Ишчекивао је већински део Шкотске с нестрпљењем овај Божићни дерби на Питодрију и могућу победу Абердина над великим Селтиком, али узалуд.

Надали су се многи да би великан коначно могао да падне са лидерске позиције и да добијемо занимљиву трку утроје после много година, али како када Зелени имају фантастичног Скота Синклера. Феноменални енглески нападач постигао је хет-трик и обезбедио тиму Брендана Роџерса тесан тријумф од 4:3 у сјајној утакмици 20. кола Премијер лиге Шкотске.

Селтик има утакмицу мање и не би се жалио сигурно чак и да је узео бод данас, али сва три поена потврда су квалитета екипе из Глазгова која већ седам година узастопно влада теренима у Шкотској.

Данас су добро почели, Синклер је већ после шест минута донео предност гостима и деловало је да ће све ићи као подмазано. Међутим, Абердин се брзо вратио, а Стиви Меј са беле тачке у 24. вратио меч на почетак. Дуго су се ривали мучили да се помере с мртве тачке, али смо у финишу ипак гледали најбољи могући фудбал и прави трилер.

На индивидуални квалитет, као и свих ових година, Селтик је успео да још три пута погоди мрежу Абердина, а поред Синклера истакао се и резервиста из Едуар (на позајмици из ПСЖ-а) који је ушао с клупе и уз гол забележио и асистенцију.

Домаћини су успели у занимљивој завршници да смање резултат, али не и да направе изненађење па ће остати иза водећег тандема из Глазгова.

ШКОТСКА 1 - 20. КОЛО

Среда

Абердин - Селтик 3:4 (1:1)
/Меј 24. пенал, Косгроув 83. пенал, Фергусон 90 - Синклер 6, 76, 88, Едуар 86/  

Сент Мирен - Сент Џонстон 0:1 (0:0)
/Ват 89/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар