Гатузо: Ја сам капетан, моја је одговорност...!

Моја једина брига је мој тим. О својој позицији не размишљам, поручио тренер Милана после новог неуспеха.

Фудбал 26.12.2018 | 19:15
Гатузо: Ја сам капетан, моја је одговорност...!
Тешко ће се Ђенаро Гатузо извући после данашњих 0:0 са Фрозинонеом, другом најлошијом екипом Серије А. Ово је већ четврти меч заредом на којем Росонери нису успели да постигну погодак, што је најгора серија још од 1984. године. Гатузо, међутим, не жели да окриви играче. Каже да је он једини одговоран:

"У првом полувремену били смо много лоши", признао је после меча млади стручњак. "Против Фјорентине, када смо изгубили, били смо много бољи. Овде смо целих 45 минута дали ривали. Они су освојили сваку лопту која је била 50:50. То не сме да нам се догађа. Да бисмо дошли до циља, а то је пласман у Лигу шампиона, нипошто не смемо да играмо овако. Једноставно, не можете да уђете у тако важан меч и половину времена препустите ривалу".    

Гатузо је свестан да је Милан у кризи.

"Да, ово није добар период за нас. Нема резултата. Повављам - не могу да прихватим партију као што је била наша у првих 45 минута". 

Очекивано је било и питање о судбини на клупи Росонера. Гатуза су сви већ прежалили...

"Моја једина брига је мој тим. О својој позицији не размишљам. Знам да се све оцењује резултатима. Ја сам капетан овог брода, тако да је једино исправно да ја и преузмем одговорност. Тренутно размишљам о томе како да унапредим игру, да играче убедим да могу боље, јер пружају партије испод својих реалних могућности. Немамо мир у игри, делујемо нервозно. О томе сада морам да размишљам. Што се тиче осталог - све је могуће", индиректно је одговорио на питање о отказу Гатузо.   

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар