ИТА: Тужни Милан! Најгора серија у посљедњих 35 година!

Фрозиноне продужио агонију Милана, ВАР спасао "росонере" пораза! Фудбалери Фрозинонеа и Милана играли су нерешено без голова у првој утакмици 18. кола Серије А.  Нема помоћи Милану и Гатузу! Тренер Милана Ђенаро Гатузо ће највјероватније бити отпуштен послије четвртог узастопног меча на којем "росонери" нису постигли ниједан гол. На гостовању код Фрозинонеа нови реми - 0:0, иако је домаћину поништен "сумњив" погодак.  Росонери нису успели да добију ни Фрозиноне, Ђенаро пакује кофере. . .

Фудбал 26.12.2018 | 15:45
ИТА: Тужни Милан! Најгора серија у посљедњих 35 година!
Милан је већ четири утакмице без победе и угрожено му је пето место, које заузима са 28 бодова.

Гости су доминирали на стадиону Бенито Стрипе ређале су се шансе Кутронеа, Кастиљеха, Ромањолија и Игуаина, али је домаћин одолео.

У 37. минуту Камило Кјано је затресао мрежу Милана, али је након консултације ВАР технологије судија поништио гол због фаула. 

Фрозиноне је претпоследњи, 19. на табели италијанског првенства са десет бодова. 

"Росонери" у следећем колу дочекују СПАЛ у суботу, док претпоследњи Фрозиноне гостује последњем Кјеву.

Ни послије прославе Божића није кренуло Милану!

Тим Ђенара Гатуза ни у четвртом узастопном мечу није постигао гол, што би коначно могло да кошта посла италијанског стручњака, којем се већ одавно дрма клупа на "Сан Сиру". И то на гостовању код претпосљедњег тима Серије А.

ФРОЗИНОНЕ - МИЛАН 0:0

Трећи реми без голова уз пораз од Фиорентине у претходном колу катастрофалан је биланс "росонера" у посљедњих мјесец дана иако су у сриједу очекивано били бољи од домаћина.

"Росонери" су од самог старта меча на стадиону "Бенито Стирпе" наметнули "свој" ритам али нису успјели да "откључају" мрежу Марка Спортијела.

Већ у трећем минуту Патрик Кутроне је био непрецизан из изгледне ситуације, потом је у 18. минуту Саму Кастиљехо погодио стативу, а затим је шест минута касније Шпанац послије соло продора поново пропустио одличну шансу.

Фрозиноне је први пут запријетио екипи са "Сан Сира" послије пола сата игре кад је Ђанлуиђи Донарума сјајно одбранио шут Паола Гиљонеа, али ни голман Милана није могао да спријечи вођство у 37. минуту.

Изабраници Ђенара Гатуза су изгубили лопту на 40-ак метара од гола домаћих, а потом је сијевнула брза контра, коју је сјајно из прве завршио Камилио Ћијано, али је арбитар Марко Гвида поништио погодак након што је прегледањем снимка (ВАР) установио наводни прекршај над Хаканом Чалханоглуом приликом одузимања лопте. А да ли је и био фаул, сами процијените...

У наставку су црвено-црни такође имали иницијативу и посјед лопте, али ниједном нису успјели да креирају шансу из категорије стопостотних, али јесу у пар наврата озбиљније запријетили претпосљедњем тиму Серије А, који је ове сезоне уписао само једну побједу.

Гатузо је двоструком измјеном у посљедњих 15-ак минута све карте бацио у напад како би спасио посао, али ни резервисти Андреа Конти и Дијего Лаксалт нису успјели да затресу мрежу.

Најбољу шансу пропустио је Гонзало Игуаин у 89. минуту када је остао сам као дух на десетак метера од гола домаћина, али је шутирао високо изнад пречке. Аргентинац већ два мјесеца није затресао мрежу што свакако представља највећи проблем кад је у питању реализација "росонера".

На крају су гости чак могли да остану и без једног бода да Ђанлуиђи Донарума није одбранио "зицер" Ћану због чега су навијачи Милана на друштвеним мрежама већ "отпустили" Гатуза, а који је на клупи крајем новембра прошле године наслиједио Винћенца Монтелу.

Ђенаро Гатузо преживео је 0:0 код куће са Торином. Преживео је елиминацију из Европе после пораза у Пиреју од Олимпијакоса, па онда нову "нулу" са Болоњом. Главу је сачувао и након пораза од Фјорентине код куће пре четири дана. Само мачка може да имамо толико живота и зато се не оставља нека велика дилема - Росонери ће у нову годину ући без тренера. Заправо, 2019. ће им највероватније почети тако што ће морати да пронађу замену за Гатуза. То би требало је да епилог још једног тужног издања његове чете и четвртог везаног меча у Серији А на ком нису постигли погодак: Фрозиноне - Милан 0:0! 

Тешко да би Ђенаро Гатузо добио још једну шансу и се овај реми догодио на неком много тежем гостовању, а камоли против другог најгорег тима лиге, који се додуше подиже после доласка новог тренера Марка Баронија. Баронију је ово друга утакмица на клупи Фрозинонеа и други бод. Претходни је освојен на гостовању у Удинама. Тако да нада у опстанак међу навијачима Канаринаца и даље тиња...

Није лако пронаћи главног кривца (или кривце) за туробну завршницу првог дела сезоне на Сан Сиру. И питање је да ли ће одлазак Гатуза било шта променити ако се зна да је Гонзало Игуаин тотално ван форме; да је Хакан Чалханоглу "заборавио" да игра фудбал; да Бакајоково враћање у живот баш и не иде како се очекивало; да је овој одбрани Росонера чак и Кјево (други најслабији напад лиге) успео да да гол, а ево Фрозиноне данас да створи две, три изгледне шансе. Па чак и да постигне погодак, који је додуше поништен после асистенције ВАР технологије.   

Домаћи су затресли мрежу Ђиђа Донаруме у 37. минуту после брзе контре, а све након што је Чалханоглу изгубио лопту на средини терена. Прецизан је био Камило Ћано. Чинило се у први мах да се гости жале на офсајд, али испоставиће се да је гол заправо поништен јер је судија Гвида на поновљеном снимку видео прекршај над турским везистом на средини терена.

За Милан то није била довољна опомена. Играли су Росонери као да су уљуљкани сигурним вођством. Чекали, чекали, предуго чекали да крену јаче и офанзивније. А када су то учинили - било је прекасно. Успео је Милан у самом финишу, у последњих десетак минута да створи три добре прилике и све да их промаши. Предњачили су Франк Кеси и Гонзало Игуаин. 

Пипитин промашај у судијској надокнади, када је са 11 метара лопту послао пет метара изнад гола, најбоље описује његову форму.  

Ово је први пут од 1984. године да седмоструки шампион Европе није успео да постигне гол на четири утакмице Серије А у низу. Ако хоћете у минутима то је 380 минута, рачунајући и последњих 20 против Парме, дакле од последњег поготка који је постигао Кеси са беле тачке. 

СЕРИЈА А, 18. КОЛО

Фрозиноне - Милан 0:0

15.00

Аталанта - Јувентус

Болоња - Лацио

Каљари - Ђенова

Фиорентина - Парма

Сампдорија - Кјево

Рома - Сасуоло

18.00

СПАЛ - Удинезе

Торино - Емполи

Интер - Наполи (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 49, Наполи 41, Интер 33, Лацио 28, Милан (+1) 28, Сампдорија 26, Фиорентина 25, Сасуоло 25, Аталанта 24, Рома 24, Торино 23, Парма 22, Ђенова 19, Каљари 17, Емполи 16, СПАЛ 16, Удинезе 14, Болоња 13, Фрозиноне (+1) 10, Кјево 5*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар