Крстичић и званично отишао у АЕК!

Везиста Црвене звезде Ненад Крстичић спаковао је кофере и одлази из Љутице Богдана после годину и по дана у црвено-белом дресу.  Крстичић искористио клаузулу да оде у АЕК.  Црвена звезда се и званично опростила од стандардног првотимца.

Фудбал 26.12.2018 | 17:45
Крстичић и званично отишао у АЕК!
Он је августа 2017. потписао двогодишњи уговор и дошао је из Алавеса. Сада иде пут Грчке јер је искористио откупну клаузулу од пола милиона евра.

На столу је имао понуду за нови уговор београдског клуба са годишњом платом идентичном колико је износила и откупна клаузула.

"Ненад Крстичић је искористио излазну клаузулу од 500.000 евра и договорио све са атинским АЕК-ом. Поменуту клазулу је тражио као обавезну када је потписивао за Звезду као слободан играч. Црвена звезда му је понудила нови уговор на 3,5 године са годишњом платом од 500.000 евра нето и значајним бонусима. Он је од летос имао понуду АЕК и сада је одлучио да је прихвати. Звезда је искрено желела да остане, а Ненаду жели све најбоље у наставку каријере", навео је клуб. 

Крстичић је за Звезду одиграо 63 утакмице, дао је шест голова и имао четири асистенције. Са клубом је играо Лигу Европе прошле године, освојио је титулу пролетос, а јесенас играо и Лигу шампиона.

Ненад Крстичић (28) дефинитивно је после годину и по дана отишао из Црвене звезде!

Поуздани "везиста", доведен као слободан играч крајем августа 2017, наставиће каријеру у атинском АЕК, а црвено-бели су се од њега опростили објавом на друштвеним мрежама.

У клубу је новинарима речено да је Крстичић, шест месеци пре истека уговора, искористио клаузулу којом му је било омогућено да промени средину за фиксно обештећење од 500.000 евра.

Он је на тој клаузули инсистирао приликом доласка на "Маракану", наглашавају у Звезди.

Крстичићу, као стандардном члану прве поставе и једном од најзаслужнијих за велике успехе (пласман у Лигу шампиона, пре тога освајање титуле првака Србије и пролаз у "нокаут" фазу Лиге Европе), црвено-бели су нудили нови уговор на три и по године, уз стартну плату од 500.000 евра и "значајне бонусе", али је он одлучио да прихвати понуду црно-жутих из Атине, коју је имао на столу још од летос.

Иако је пре неколико месеци најавио останак у табору првака Србије, после дужег размишљања је Ненад Крстичић ипак "преломио" у правцу одласка.

Готово је. Више нема ни најмање дилеме: Ненад Крстичић постаће нови играч атинског АЕК-а, потврдили су и из Црвене звезде. 

Поуздани везиста одбио је нови уговор са црвено-белима, искористио излазну клаузулу и договорио све услове сарадње са Грцима, стоји у саопштењу српског шампиона.

"Ненад Крстичић је искористио излазну клаузулу од 500.000 евра и договорио све са атинским АЕК-ом. Поменуту клазулу је тражио као обавезну када је потписивао за Звезду као слободан играч", тврде у Црвеној звезди.  

У саопштењу даље стоји објашњење:

"Звезда је Крстичићу понудила нови уговор на три и по године са годишњом платом од 500.000 евра нето и значајним бонусима. Он је од летос имао понуду АЕК-а и сада је одлучио да је прихвати. Звезда је искрено желела да остане, а Ненаду жели све најбоље у наставку каријере".

Крстичић се, дакле, већ овог јануара сели у Грчку, а како смо већ писали плата ће му расти из године у годину. У првој сезони припашће му 600.000 евра, у другој 650.000, а у трећој 750.000 евра.

Подсетимо, повремени репрезентативац Србије стигао је на Маракану лета 2017. као слободан играч. Био је један од главних шрафова у машинерији Владана Милојевића. Укупно је одиграо 63 утакмице у црвено-белом дресу, постигао шест и немстио четири гола.

С обзиром на то да Звезди у пролећном делу сезоне преостају утакмице само у два домаћа такмичења, процена је да ће Душан Јованчић, Бранко Јовичић, Горан Чаушић и Ненад Милијаш, уз тек ангажованог Милоша Вулића, успети да одговоре свим изазовима.

Могуће је да ће централне везне позиције појачати и Владан Даниловић из бањалучког Борца.

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов) и Милош Вулић (Напредак).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (?, БАТЕ Борисов), Вујадин Савић (?, Трабзон).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар