Надал: Престаните ДК да зовете Пикеовим купом!

Шпански тенисер Рафаел Надал поручио је да му сметају поједине примедбе на рачун новог формата Дејвис купа.

Тенис 26.12.2018 | 11:30
Надал: Престаните ДК да зовете Пикеовим купом!
Као што је познато, од 2019. ће се играти по новом систему такмичења, где ће завршни турнир Дејвис купа бити игран у Мадриду крајем новембра.

Многи су се противили променама, али је на крају под притиском новца и групације "Космос", финансијера и партнера такмичења, ипак је изгласана промена.

Поједини су ово такмичење назвали "Пикеовим купом", јер је један од оснивача компаније "Космос" играч Барселоне, Ђерар Пике, који се максимално заложио за промену система такмичења. 

Надал је уочи егзибиционог турнира у Абу Дабију рекао да му сметају поједине оцене. 

"Требало би да престану да ово такмичење називају Пикеовим купом. То уопште не помаже овом дивном такмичењу. Познато је да са Пикеом имам добар однос, кад год смо разговарали, било је заиста пријатно. Дао сам свој допринос свему, по мом мишљењу ово је и даље ИТФ Дејвис куп и требали бисмо да будемо захвални Пикеу и Космосу што желе да буду у нашем спорту. Свака промена је тешка, неке ствари пролазе, друге долазе", рекао је Надал. 

Он је још једном подвукао да продржава промене. 

"Ја сам поборник промена. Евидентно је да неке ствари нису добро функционисале. Требало би да пробамо нешто ново и биће свакако времена да се у ходу ствари коригују. Надам се да ће Дејвис куп и даље бити једно од најважнијих такмичења", поручио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар