Ко ће платити 25.000.000 евра за најбољег играча Хрватске?

Милан и Валенсија повели трку! Динамо је зарадио 50. 000. 000 ове јесени и неће бити попуста!

Фудбал 28.12.2018 | 10:00
Ко ће платити 25.000.000 евра за најбољег играча Хрватске?
Шпанац је бацио фудбалску Хрватску под ноге. Барселонин ђак Дани Олмо је обележио фудбалску јесен у хрватском фудбалу и привукао пажњу великих клубова из најјачих европских лига.

Олмо је заслужено проглашен играчем јесени у Хрватској, а био је и најзаслужнији за прво европско пролеће Динама после четири деценије. Чак се помињала и могућност да 20-годишњи Шпанац узме хрватско држављанство и заигра за репрезентацију Хрватске.

Све то наравно прате и на западу Европе, а Милан и Валенсија су најозбиљнији конкуренти да већ у јануарском прелазном року реализују Олмов трансфер.

Валенсија је позајмицом Џејсона Муриља у Барселону добила слободно место за јануарско појачање иОлмо је при врху листе жеља шпанског клуба. Милан такође тражи такав профил играча и већ неко време је комуникацији са људима из Динама.

Проблем је што ниједан од два поменута клуба није расположен да плати Динамову тражену цену од 25.000.000 евра. А Модри су врло чврсти у ставу да не желе испод поемнуте границе да дају најбољег играча.

Милан нуди око 20.000.000 евра са укљученим бонусима, што је у реалности далеко мања сума од оне коју тражи Динамо јер је мало вероватно да ће Шпанац оставрити све бонусе на Сан Сиру. Слично размишља и Валенсија. Спортски дитректор Лонгорија је одушевљен Олмом, али нема намеру да плати 20.000.000 евра.

Међутим, Динамо није расположен за попусте нити, је у ситуацији да мора да прода Олма. Хрватски шампион је од летос инкасирао око 50.000.000 евра када се саберу пориходи трансфера и Лиге Европе. Зато му не гори под ногама да продаје Олма сада испод цена јер она у другом делу сзеоне може само да расте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар