Арапски рецепт Новака Ђоковића...

Први рекет света поново из супермодерног "Зајед спорт центра" у Абу Дабију креће у нову тениску сезону. Од четвртка до суботе тамо се игра позивни турнир где су Србин и Надал главне звезде.

Тенис 26.12.2018 | 16:30
Арапски рецепт Новака Ђоковића...
До краја ове године и почетка нове тениске сезоне остало је недељу дана, па су и припеме играчица и играча у самом финишу.

Наш и светски најбољи, Новак Ђоковић поступио је по старом рецепту, те ће последње "затезање" обавити у Абу Дабију у врхунском, ултрамодерном спортском центру "Зајед спорт ситију", у лчијем оквиру је и стадион на којем је недавно одиграно ФИФА Светски клупски куп који је освојио Реал Мадрид. Међу многим објектима налази се и велелепан тениски центар са врхунским стадионом и условима за припреме које се само пожелети могу. Уз лепо, практично пролећно време које у ово доба године влада на арапском олуострву, притом са веома мало влаге јасно је зашто се и Ноле тамо поново налази.

У склопу припрема он ће традиционално одиграти и такмошњи позивни тродневни турнир којег је освајао у три наврата, а главни ривал ће му бити четвороструки победник, Рафаел Надал. Српски тенисер, који је у тим вратио физитерапеута Миљана Амановића, а притом је задржао Аргентинца Улисеса Балдија који је одлично бринуо о нашем асу у изостанку његовог кума, у петак у полуфиналу од 22 часа по средњоевропском времену чека бољег из дуела између снажног Руса Карена Хачанова или Аустријанца Доминика Тима. Новак је стигао у престоницу Уједињених Арапских Емирата у понедељак, са браћом Ђорђем и Марком који учествују као спаринг партнери на тренинзима. Ово престижно такмичење означава крај припрема за нову сезону белог спорта и увек доводи врхунске играче у свој велелепни спортски центар где уједно обаве и завршни део припрема.

Шпанац два сата раније чека бољег између актуелног шампиона, Јужноафриканца Кевина Андерсона или Кореанца Хјеона Чунга. Дан раније, поред мушких четвртфинала играју и жене, пошто рекете у престоници Уједињених Арапских Емирата укрштају и сестре Вилијамс у практично егзибиционом мечу.

Званични податак да је наградни фонд овог турнира само 250.000 долара је про форме пошто сви такмичари, а нарочито главне звезде добијају озбиљне хонораре не би ли се појавили у пустињи. Новак одмах након Абу Дабија наставља даље у Доху где ће на АТП 250 турниру, који је освојио 2016 и 2017. након чега је пуном снагом кренула она позната криза коју је превазишао тек минулог пролећа, и званично отворити сезону. Овај пут се у престоници Катар главни ривали ће му бити управо Тим и Хачанов, а придружиће му се Душан Лајовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар