Звезда преговора са Дејаном Видићем!

Наводно, разматра се и опција довођења Милана Гајића из Бордоа. . .

Фудбал 25.12.2018 | 16:15
Звезда преговора са Дејаном Видићем!
Црвена звезда ниже појачања из дана у дан. Српски првак и лидер актуелног шампионата већ је промовисао тројицу нових играча за други део сезоне - Ерика Јирку, Немању Милуновића и Милоша Вулића, а на путу је да то учини и са четвртим. Како пише Спортски журнал црвено-бели ће поново у својим редовима имати горостасног нападача - Дејана Видића!  

Ради се момку високом близу два метра (197цм) који је бриљирао ове јесени у Првој лиги Србије у дресу Златибора. Одиграо је 16 утакмица и постигао 10 голова, што је више него добар учинак за "тврду" лигу каква је ПЛС. Како стоји у тексту Журнала преговори два клуба су у поодмаклој фази. Преостало је, наводно, само да челници црвено-белих дефинитивно преломе да ли заиста желе да укажу шансу момку који у својој 25. години игра прву сезону на озбиљнијем нивоу, у професионалном рангу такмичења. 

С обзиром на то каква је тренутно конкуренција у шпицу Црвене звезде(Боаћи, Павков, Стојиљковић, Јовељић...) Београђани имају план да Видићакупе и одмах проследе на позајмицу у Земун, где би овај стицао неопходно суперлигашко искуство и на неки начин био тестиран да ли је спреман за елиту. 

"Истина је да постоје преговори и да су одмакли. Све је на клубовима, јер Видић има уговор са Златибором још годину и по дана", казао је његов менаџер Петар Базић. "Да ли сам сагласан да постане играч Црвене звезде? Илузорно је причати о томе. Дејана хоће пола Суперлиге, што и не чуди с обзиром на то какве бројке има ове јесени. Да се није повредио у утакмици са Јавором, када је дао гол у 50. секунди, већ би био у Јужној Кореји. Један клуб га је пратио на три меча и био решен да га води. Опоравио се експресно. Јак је. Многи би играчи с таквом повредом паузирали више месеци", додао је Базић.

У Звезди се наводно још колебају због Видићевих година, односно због чињенице да ће тешко касније моћи да зараде на њему. Али у не тако далекој прошлости им је пример Николе Жигића који није у цвету младости заиграо за први тим и почео да решета. А такође је стигао из нижелигаша. Видић је родом из Велике Плане. Играо је за Мораву, Напредак из Марковца и Карађорђе из Тополе, пре него што је стигао у Златибор и експлодирао. Описују га као врло снажног нападача, класичног сидраша који је добар и ван шеснаестерца. Пре свега у шуту. Лева нога му је јача и често уме да "севне". Ове јесени по два пута је тресао мрежу Телеоптику, Новом Пазару и Слободи из Ужица.

Црвена звезда ради на појачањима на свим пољима и позицијама. Спортски журнал тврди да се ушло у разговоре и са Бордоом око десног бека Милана Гајића. Иако је Филип Стојковић продужио уговор у Љутице Богдана мисле на будућост и желе да покушају да рехабилитују каријеру златног Орлића. Гајићсигурно иде из клуба јер не добија минутажу, само је питање за коју ће се средину одлучити, односно да ли жели да се враћа у српски фудбал. 

Пре свега тога морао би да регулише папире, пошто му уговор са француским клубом истиче тек 2020. године...