Рик Питино преузима Панатинаикос!

Чувени амерички стручњак, Рик Питино, потврдио је да ће бити нови тренер грчког великана Панатинаикоса.

Кошарка 25.12.2018 | 18:30
Рик Питино преузима Панатинаикос!
Панатинаикос је недавно отпустио Ћавија Пасквала након дебакла од Реал Мадрида у Евролиги где после 14 кола има скор 6-8.

Питино је један од најпрестижнијих америчких стручњака, дугогодишњи тренер универзитета Кентаки и Лујвил с којима је освајао НЦАА лигу.

На прелазу између 20. и 21. века је четири године предводио Бостон Селтиксе, није се прославио у НБА лиги, али није угрозио свој статус у САД.

"Срећан свима Божић. Хвала Димитрису Јанакопулосу на јединственој прилици да тренирам Панатинаикос, клуб са огромном традицијом. Загрејан сам да помогнем", поручио је Питино.

Питинов менаџер се договорио с Панатинаикосом пре неколико дана, али је потом овај тренер узео мало времена да размисли о тој одлуци.

Питино би требало да дебитује на клупи Панатинаикоса на мечу против ЦСКА у петак 28. децембра. Вратиће се кошарци први пут после 2017. године.

Ради се о једној од легенди колеџ кошарке у САД. Био је шампион НЦАА лиге са Кентакијем 1996. године, а у каријери је самостално водио још и Провиденс и универзитет Бостон. Такође је имао и два НБА ангажмана. Од 1987. до 1989. године водио је Њујорк Никсе, а од 1997. до 2001. Бостон Селтиксе. Последњи ангажман имао је у Лујвилу, где је радио од 2001. до 2017. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар