Блат о Кливленду, Леброну и ријеци што их раздваја...

Тренер Олимпијакоса присетио се епизоде у НБА. . .

Кошарка 29.12.2018 | 20:30
Блат о Кливленду, Леброну и ријеци што их раздваја...
Дејвид Блат је своју епизоду у НБА лиги завршио неславно, после отказа који му је уручен због лоших резултата у Кливленду. Пошто је остварио тренерски сан у НБА вратио се у Европу, где је са Дарушафаком узео Еврокуп пролетос, а онда преузео Олимпијакос, где је посвећен великом пројекту.

Први пут откако је напустио Кливленд Дејвид Блат је отворено причао о времену у овој НБА франшизи, где је говорио о неким занимљивостима, али и односу са Леброном Џејмсом.

Њих двојица су сарађивали док је Блат водио Кливленд од 2014. до 2016. године, а препоручио се освајањем титуле првака Европе са Макабијем који није био фаворит на Фајнал фору.

Блат је гостовао у грчкој емисији "Пик енд рол" и ту између осталог открио и какав је био однос њега са управом Кавалирса.

“Није тачно да нису били фер према мени“, одговорио је Блат, упитан да ли је имао праву шансу да се докаже као тренер у Кавсима. “Они су ми дали посао. Гледајући унзад, можда тајминг није био добар, гледајући пројекат на дуже стазе и вероватно зато нисам у НБА данас. Али, није да ми то недостаје. Био сам део великог финала, узео титулу шампиона Источне конференције, тако да...“

Једно од питања колега из телевизије Цосмоте гласило је – да ли вас је Леброн Џејмс прихватио као тренера?

“Нисам се осећао као да нисам прихваћен, али истина је да смо на игру гледали другачије. Он је био НБА играч цео свој живот, један је од најбољих у историји ове игре, а ја сам тамо био први пут, пре тога радећи целу каријеру у Европи. То је велика раздаљина између нас. Велика река, што би се рекло. Нажалост, када кажем велика река мислим на Стикс који се улива у Хад“, послужио се Блат елементима грчке митологије, где заправо река Стикс представља форму која спаја подземни свет са светом живих.

Када му је постављено питање коју би утакмицу волео да одигра поново, није имао дилему:

“Четврту утакмицу НБА финала. Били смо на 2:1 против Вориорса, упркос томе што нам нису играли повређени Кевин Лав и Кајри Ирвинг. То је утакмица коју бих волео поново да одрадим“.

Он је финале НБА лиге играо 2015. године против Голден Стејт Вориорса који су баш те године успостављали своју доминацију и династију у НБА лиги својом првом титулом од три, које су уследиле наредних година.

Блат је отпуштен у сезони 2015/2016. када је место првог тренера преузео Тајрон Лу, који ће са Кавсима направити највећу сензацију у историји НБА тако што ће у финалу 2016. од 1-3 за Вориорсе, доћи до 4-3 и донети титулу у Охајо.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар