Гвардиола: Бољи смо него прошле сезоне!

Менаџер Манчестер ситија, Пеп Гвардиола, оценио је да је његова екипа боља него што је била прошле сезоне, када је освојила титулу у Премијер лиги.

Фудбал 25.12.2018 | 14:15
Гвардиола: Бољи смо него прошле сезоне!
Сити је уз бројне рекорде прошле сезоне освојио шампионску титулу, а у врху је и ове јесени, на другом месту на табели заостаје за водећим Ливерпулом четири бода.

"У појединим детаљима смо бољи него прошле сезоне, што је нормално, пошто смо провели више времена заједно. Напредовали смо у припреми мечева, високом пресингу који можемо да искористимо, имамо више могућности да из одбране кренемо у напад и чвршћи смо када се бранимо", рекао је Гвардиола за Скај. 

Сити је прошле сезоне, 15. априла обезбедио титулу, пошто је Јунајтед изгубио на домаћем терену од Вест Бромвича са 0:1. Недељу дана пре тога Сити је пропустио да освоји титулу пошто је изгубио од градског ривала са 2:3, упркос томе што је имао два гола предности. 

Тај пораз дошао је између две четвртфиналне утакмице Лиге шампиона и елиминације од Ливерпула. 

Гвардиола је рекао да је, иако је пораз од Јунајтеда био разочаравајући, знао да ће његова екипа освојити титулу, пошто је добро реаговала одмах у наредном мечу и победи против Тотенхема (3:1). 

"Чак и у утакмицама у којима водиш 2:0 или 3:0, на 20 минута до краја, ја и даље нисам миран и никада не мислим да је готово. Али, у тој утакмици, начин на који смо реаговали после четвртфинала Лиге шампиона и пораза од Јунајтеда, начин на који смо играли првих 10, 15 минута, знао сам да ћемо освојити титулу". 

Шпански тренер рекао је да га је импресионирало то колико је његова екипа била константна у прошлој сезони. 

"Наравно, губили смо бодове, то се дешава, али после тога смо се увек враћали и то је за мене најважније. Када освајате купове или Лигу шампиона, морате да будете добри у шест или седам утакмица, али у Премијер лиги то морате на свака три дана, због чега највише волим титулу", рекао је Гвардиола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар