Урош Луковић: Волим "голф двојку" и моторе!

Центар екипе из Бара је велики љубитељ "Голфа 2" и "Корада" који су била изузетно популарни у последњој декади 20. века.

Кошарка 26.12.2018 | 18:30
Урош Луковић: Волим "голф двојку" и моторе!
Кошаркаш Урош Луковић, један од доминантних центара у АБА лиги, најквалитенијем спортском такмичењу на овим просторима, открио је да има велику страст према аутомобилима из 90-тих година прошлог века.

Центар Морнара из Бара открива да тај хоби има од још тинејџерских дана и да му то представља својеврстан вентил од обавеза која има у професионалној каријери.   

"Обожавам да купујем моделе аутомобила из тог периода када су била изузетно популарна, и она се тренутно налазе у мојој гаражи у Београду. Омиљени аутомобил ми је 'Корадо'. Све ми се свиђа код њега, од линије, како се понаша у вожњи, све је на њему по мом укусу.Имам и легендарног 'Голфа двојку'. Возио сам и старије верзије БМW. Кола су ме увек привлачила од детињства, док су моји вршњаци излазили по клубовима и кафићима, ја сам се занимао за четвороточкаше. Не знам како сам то заволео, али од малена сам увек нешто чачкао око њих", рекао је Луковић за Мондо.

Један од најбољих центара АБА лиге истиче да кола која он поседује не могу да се пореде са "олдтајмерима".   

"Није то исто, то су две различите ствари. 'Олдтајмери' су кола стара по 30 година и више, имати колекцију таквих аутомобила је прави луксуз. Не може себи свако да приушти тако нешто. Нажалост немам толико новца, и куповина таквих кола на неки начин представља престиж међу богатима. Али, ја сам задовољан оним сто имам, мене то чини срећним", каже Луковић. 

Иако има ову страст, ипак не верује да ће се после успешне кошаркшке каријере његов посао бити везан за аутомобиле.   

"Нема од тога ништа, то ми је само хоби, али ће сигурно бити увек моја велика љубав. Мој проблем што сам већи део каријере био у разним земљама. Једноставно, физички нисам код куће већ годинама и то је разлог што не могу више времена да проводим у гаражи и 'чачкам' нешто око кола. То сам једино можда могао да радим кад сам играо за Партизан".

Поред аутомобила, Урош гаји страст и према моторима.

"Тренутно возим 'јамаху'. Тај мотор поготово користим кад сам у Београду током лета, како бих лакше избегавао гужве који су прилично велике у престоници Србије. Брже стижем од тачке А до тачке Б, нема нервозе, све је лакше".

Центар Морнара има изузетно мишљење о регионалном такмичењу, напомињући да је одбио велики број понуда из иностранства како би и даље играо у АБА лиги.

"Сматрам да је ово одлично такмичење, са изузетно квалитетним екипама. Ове сезоне, на пример, доста клубова се бори за место које ће обезбедити пласман у плеј-оф. Мислим да АБА лига спада у сам врх европских лига. Не видим да је турско, шпанско или руско првенство нешто јаче. Имао доста понуда са разних страна, али сам се одлучио да играм ово такмичење, управо због квалитета и сигуран сам да сам направио прави избор", рекао је Луковић.       

Урош Луковић не верује да ове сезоне Морнар може да се укључи у трку за плеј-оф АБА лиге.

"Нисам сигуран да ћемо ове сезоне поновити резултате из претходне. Тада смо изборили пласман у плеј-оф и били прваци Црне Горе. Сматрам да смо ту негде око 5. или 6. места. Наравно, даћемо све од себе да поново будемо у врху. Олакашавајућа околност је и та што смо завршили играње у Еврокупу и сада можемо да се фокусирамо искључиво на АБА лигу", поручио је Луковић.     

Урош Луковић 

Датум рођења: 08.06.1989 
Место рођења: Београд
Клуб: Морнар
Позиција: Центар
По индексу успешности у АБА лиги заузима седмо место
По броју скокова налази се на трећем месту са 83 скока

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар