Бијељина добила шампионе бокса

У недјељу увече у Бијељини је одржан боксерски спектакл на коме је титулу шампиона Републике Српске у категорији до 81 килограм у професионалном боксу освојио млади Раденко Томић. Његов клупски колега Дашо Симеуновић окитио се титулом шампиона БиХ у супертешкој категорији.

Босна и Херцеговина 24.12.2018 | 10:15
Бијељина добила шампионе бокса
“Цхампион фигхт нигхт” је оправдао сва очекивања љубитеља племените вјештине у Бијељини. Реномирани боксери, фантастичне борбе, сјајни ударци, уз громогласну подршку са трибина, потврдили су да се бокс вратио у град. Публика у дворани имала је прилику видјети 6 уводних мечева, а у једном од њих рукавице су укрстиле и даме. Ипак, посластица вечери биле су борбе у професионалном боксу за титулу шампиона РС, односно БиХ.

- Добили смо новог првака РС у полутешкој категорији. Раденко Томић је свој квалитет доказао у олимпијском боксу, али судећи према вечерашњем мечу, професионални бокс му више одговара. Ово нам је подстрек да нашим боксерима, Даши Симеуновићу, Душану Велетићу, па и Раденку Томићу помогнемо да остваре запажене резултате и на професионалној сцени – рекао је организатор боксерског догађаја, предсједник Боксерског савеза РС, Миленко Томић.



Раденко Томић, побједом над Приједорчанином, некадашњим ММА борцем Драгољубом Станојевићем освојио је појас шампиона РС у полутешкој категорији.

- Није било лако, нисам лагано дошао до титуле, требало је много напора. Дуго сам се припремао, а у рингу сам, поред снаге укључио и мозак. То је донијело резултате – каже нови шампион РС у категорији до 81 кг.



Побједом над Зеничанином Белмином Пашалићем капитен БК “Радник” Дашо Симеуновић окитио се титулом првака БиХ у супертешкој категорији у професионалном боксу.



- Задовољан сам мечом. Брзо сам га завршио и жао ми је што публика није видјела више. Противник је добар, добро се држао, али шта ћу када јако ударам – рекао је после изласка из ринга нови шампион БиХ.

Сјајне партије пред бијељинском публиком пружили су и Адем Фетаховић, Филип Џинић, Јасмин Рамић... Цијели догађај имао је и хуманитарни карактер, с обзиром да је сав прикупљени новац усмјерен за помоћ дјеци са Космета, те дјеци без родитељског старања у РС.