У Бијељини трка Дједа Мразева

Трг краља Петра И Крађорђевића у Бијељини по први пут је постао стециште трке Дједа Мразева. Слоган догађаја „Један Дједа Мраз – један пакетић" казује да је догађај био хуманитарног, али и забавног карактера.

Република Српска 23.12.2018 | 21:35
У Бијељини трка Дједа Мразева
Новогодишњи дух на улице Бијељине донијели су Дједа Мразеви који су се, по узору на многе градове у региону, продефиловали бијељинским улицама у хуманитарне сврхе.

Очекивало су стотињак људи на скупу, а појавило се скоро 400 па су и сами организатори били изненађени.

“Ово је прва трка Дједа Мразева у Бијељини и у БиХ. Хвала онима који су дошли, а онима који нису поручујем да дођу сљедеће године, када планирамо да уђемо у међународни календар и категоризацију, “Зимско село” ДОО одмах у јануару подноси захтјев за међународну трку. Ово је хуманитарни догађај, али и спортско-рекреативни и забавни. Трка се само тако зове јер ми овдје данас шетамо, не мјери се вријеме, нема побједника, сви смо побједници. Сви који су дошли овдје показали су да могу да буду Дједа Мраз и поклонили су по један пакетић”, рекао је један од организатора.

Једни од бројних учесника били су чланови петочлане породице Петровић који су дошли да би, како кажу, помогли да дјеца која су у тешком социјалном и материјалном положају, имају пакетић и обрадују се за Нову годину.

“Дошли смо да нашим присуством помогнемо дјеци којој је то потребно, али и да се дружимо. Нисмо очекивали да ће одзив наших суграђана бити овако велики”, рекла је мама троје дјеце.

Сваки учесник трке је бар на један дан постао Дједа Мраз, а од његове котизације биће купљен један новогодишњи пакетић за дјецу из социјално угрожених категорија посредством Хуманитарног друштва „Радост" из Бијељине, као и у Фонд за дјецу на Косову. Трка је организована у дужини од 1,5 километара и сваки учесник је добио стартни пакет са капицом Дједа Мраза, стартним бројем, медаљом, честитком, освјежењем, ужином и промо-материјалом. За најмлађе учеснике после трке одржана је представа.

“Погледајте само осмијехе около и људе који се друже и причају. Дјеца не држе у рукама телефоне, не гледају у телевизоре, таблет уређаје, људи причају уживо, радују се и смију се. Било је снијега, бара, свега, али најважније је да сви имају осмијех на лицу”, рекао је јадан од Дједа Мразева, учесника трке.

Организатори напомињу да су ове године имали само 18 дана да се спремају, али да, као и учесници једва чекају следећу године да понове догађај те да му се унапријед радују.



БН ТВ
Фото: Бијељинаданас

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Србин

23.12.2018 21:06

Чиста будаластина боље да сте литију пронели кроз град да вам бог да памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

24.12.2018 06:21

Рудоња није трчао он свакако "побјеђује"... али лоповлуком.

Name

СПОРТИСТА ,

23.12.2018 21:07

Ваљда је побиједио Мићо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбг.

23.12.2018 21:38

Ја сам у центру БН а за ово нисам чуо нити је неко обавијестио да се бити.Каква је то организација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

24.12.2018 06:58

Што си завидан комшо,организуј и ти трку вехабија кроз Сарајево нико ти не брани!

Name

С4

23.12.2018 21:51

Стара традиција Срба у оде дане, пардон, благдане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимно

24.12.2018 10:14

Хваљен и благословен Господ Бог који нас никада не напушта. Господ са вама. - Верујем Христа,верујем својим ближњима,верујем да постоји прави деда мраз и све што је у вези са деда мразом,верујем свима који верују Христа,верујем свима који верују у правог деда мраза и све што је у вези са правим деда мразом.Ако мала дечица,старија бића и особе који су као мала дечица и остали слични њима верују да постоји (изван или у овом времену и простору) прави деда мраз,баба мразица,Елфови,од деда мраза ирваси и остали у свему томе помагачи које нисам споменуо,који сви заједно на северном полу праве и спремају за децу широм света поклоне,играчке и дарове,онда они заиста постоје. - Јер једва чекам,дан раније,данас написано желим за дан сутрашњи,а тако и за сваки дан: сваком бићу,свакој особи и онима којима је родјендан на дан Божића,нека је родјендан Исуса Христа благословен,срећан и радостан. - Боже,по твојој великој милости,смилуј се мени и свима грешнима. - Јеванђеље по Луки: 18:9-17.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

24.12.2018 13:36

Друзе немој се губити.

Name

Ре:

24.12.2018 13:41

Доктору, брзо!