Чемпионшип: Овај Лидс је неуништив!

Доста је 15 година чекања, време је за елиту! Лудо поподне на Вила Парку, Астон Вила испустила два гола вишка за полувреме!

Фудбал 23.12.2018 | 17:30
Чемпионшип: Овај Лидс је неуништив!
Лидс више нема намеру да се шали, Лидс ове сезоне мало ко може да заустави на путу до Премијер лиге!

Ни два гола вишка нису била довољна фудбалерима Астон Виле да сломе победнички дух Лидсу и учине да некадашњи полуфиналиста Лиге шампиона покуњен од кући, јер чета Марсела Бијелсе изгледа тако сталожено, усресређено и мотивисано да ниједна препрека не делује непремостиво – 2:3 (2:0).

Потпуно луд меч на Вила Парку и резултат који невероватно одговара Лидсу, поготово јер је до 56. минута имао огроман заостатак. Гости из Јоркшира су у налету сурове моћи прегазили Астон Вилу за полувреме, засели на трон Чемпионшипа и са врха гледају ка повратку у елиту после равно петнаест година чекања! Какав период игре за казнену експедицију Марсела Бијелсе, каква демострација силе, какав фудбал! Нико више не може да каже да Лидс није достојан најјачег друштва, јер када се узме ко је све био у њему, овај клуб мора коначно да се врати тамо где и припада. 

Лидс је после катастрофалног првог дела и брзих погодака Тамија Абрахама и Конора Хурихејна друго полувреме отворио урагански! За само пет минута Лидс је анулирао заостатак под командом расположеног, двоструког асистента Пабла Ернандеза и онда добио чак пола часа да потпуно окрене утакмицу у своју корист. Мислите да такав поклон Лидс не би искористио? Све се видело у наставку. 

После голова Џека Кларка и одличног скока Понтуса Јансона за 2:2 у 61. минуту, Лидс је кренуо на све или ништа. Резултат се чекао и на крају је дошао. Полако, али сигурно. Лидс је крцкао одбрану Астон Виле силовитим нападима из свих оружја, пре него што је Кемар Руфи изазвао ерупцију одушевљења на гостујућој трибини! Паљене су чак и бакље, што је изгледа постала све чешћа слика на острвским теренима... Фантастичну контру отворили су гости преко Егзијана Алиоскија, његова лопта дубоко у простор можда није била најпрецизнија, али је послужила сврси. Натерала је Ахмеда Елмохамадија да направи велики кикс и остави отворен простор Руфију да распали по лопти, сигурно и врло прецизно, тако да Орјан Ниланд није имао ни промил шансе да правовремено интервенише. Фудбалери Астон Виле остали су на коленима, свесни да су испустили велику предност и победу каква се ретко пружа. Лидс је демонстрирао силу и шестим узастопним тријумфом уништио све предрасуде. Овај тим је спреман да иде горе!

ЕНГЛЕСКА 2 - 23. КОЛО

Субота
Блекбурн – Норич 0:1 (0:0)
/Пуки 86/

Брентфорд – Болтон 1:0 (0:0)
/Мапеј 62/

Дерби – Бристол Сити 1:1 (1:1)
/Вегхорн 37 – Патерсон 24/

Ипсвич – Шефилд Јунајтед 1:1 (1:0)
/Харисон 38 – Шарп 47/

Нотингем – КПР 0:1 (0:1)
/Лејстнер 45/

Рединг – Мидлзбро 0:1 (0:0)
/Френд 77/

Ротерам – ВБА 0:4 (0:3)
/Гејл 6, 44, 54, Барнс 20/

Шефилд Венздеј – Престон 1:0 (0:0)
/Хектор 62/

Стоук – Милвол 1:0 (0:0)
/Берахино 61/

Виган – Бирмингем 0:3 (0:2)
/Адамс 26, Морисон 45+1, Магома 61/

Хал - Свонси 3:2 (0:1)
/Боувен 70, 80, Елфик 76 - Бони 3, Челина 88/

Недеља

Астон Вила - Лидс 2:3 (2:0)
/Абрахам 5, Хурихејн 17 – Кларк 56, Јансон 61, Руфи 90+5/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар