Одржана Скупштина Звезде: Нећемо се успавати!

Црвено-бели озваничили нови мандат председнику Светозару Мијаиловићу и најавили да их сјајни резултати у 2018. години неће уљуљкати.

Фудбал 23.12.2018 | 20:45
Одржана Скупштина Звезде: Нећемо се успавати!
Крај на сјајну 2018. годину годину, у ФК Црвена звезда спуштен је седницом највишег клупског тела - Скупштине.

У сали Медија центра на стадиону Рајко Митић окупило се 41 од 70 делегата, који су верификовали избор Светозара Мијаиловића за председника клуба, заправо, његов останак на тој функцији пошто је на недавним изборима био једини кандидат.

Година на измаку обележена је првим европским пролећем после више од две деценије (у фебруару играна шеснаестина финала Лиге Европе против московског ЦСКА - 0:0, 0:1), али и повратком међу најбоље европске клубове још од 1992. године.

Играње у групној фази Лиге шампиона донело је црвено-белима огроман профит, па је 2018. вероватно и финансијски најуспешнија година за Црвену звезду у постбаријевској ери.

Зато је председник Мијаиловић годину на измаку окарактерисао као "златну" када су у питању резултати тима, финансије и радови на инфраструктури и најавио да неће мењати тим најближих сарадника, односно да ће Управни одбор остати у истом саставу.

"Хвала свима који су подржали моју кандидатуру и изабрали ме за председника клуба. Указано поверење представља част и обавезу коју ћу са задовољством обављати уз људе са којима сам радио и до сад. Актуелна година остаће записана златним словима по резултатима које смо постигли. Резултатски, финансијски и инфраструктурни учинак говоре сами за себе. Поносан сам на резултате као и сви звездаши широм света, а посебно бих истакао јединство свих којима су црвено-беле боје у срцу. То је та додатна снага која је нашем тиму помогла да постигне успехе. Наставићемо да остварујемо зацртане циљеве, а паралелно ћемо радити на даљем окупљању звездаша. Сваки навијач може дати свој допринос било где да се налази. Жеља нам је да армију звездаша учинимо активним члановима клуба. Циљ је да у 2019. години стигнемо до 50.000 чланова, а тренутно смо на 7.500 сениора и 5.000 омладинаца са плаћеном чланарином, имајући у виду колико нас има то је скромно и желимо да се та бројка у наредном периоду увећа и да на тај начин покажемо да смо најбољи и на том пољу", поручио је Мијаиловић окупљенима.

Почасни председник клуба, Драган Џајић, позвао је актуелно руководство да се не успава и настави са одличним радом, а генерални директор Звездан Терзић најавио је да минули резултати неће уљуљкати надлежне, односно да ће Црвена звезда покушати да у 2019. буде још успешнија.

"Кад је најбоље треба бити и најопрезнији, познајем добро овај клуб, 56 година сам у Црвеној звезди и знам како дише. Изразио бих задовољство јер је актуелно руководство направило огроман успех. Остварили смо добре резултате на спортском и организационом пољу. Челници, а пре свега Звездан Терзић, учинили су све како би се клуб нашао на висини на којој је. Наравно да се они неће успавати на ловорикама већ да ће настатвити истим темпом. Црвена звезда не сме да се задовољи постигнутим, па макар то биле и титуле светског и европског првака, већ мора да се доказује из утакмице у утакмицу, из дана у дан. Знам да то није лако и да је потребно много одрицања, али људи који раде у клубу су свесни тога и јасно им је да морају да наставе у том правцу", нагласио је Џајић.

Трећа "Звездина звезда" посебно је истакао значај подршке који навијачи дају клубу.

"Година на измаку је била врло лепа и успешна. Црвена звезда мора да настоји да се не задовољи само тиме да је победила Ливерпул, већ да побеђује добре ривале у серији. Ово је клуб који зна како треба да се оријентише и ради, а искористио бих ову прилику да истакнем да смо тек на пола пута кад је сезона у питању и да не смемо да се заварамо да је титула већ освојена. Имамо лепу предности, звездаши су задовољни, али морамо бити свесни да је ово клуб који не дозвољава ни дан опуштања. Имамо сјајне навијаче, гро утакмица пратила нас је група највернијих присталица. Они су били у Горњем Милановцу, Сурдулици, Суботици... Без те групе навијача вероватно не бисмо били тако успешни као што јесмо. Лако је напунити стадион против Ливерпула, али је подршка потребна и у другим дуелима, па желим да у 2019. години они који су долазили наставе да нас бодре, а да им се придруже и гледао ци који су долазили на Европске утакмице", прижељкује Џајић.

Звездан Терзић је прво честитао Светозару Мијаиловићу, потом се захвалио на похвалама за успешан рад, а онда и сам резимирао 2018. годину.

"Имамо много разлога за задовољство у овој години. Истина је да је ово најбоља година коју смо имали од Барија до данас, на спортском и инфраструктурном плану. Не треба да будемо скромни, имамо много разлога да се похвалимо. Иако сви знате какве смо спортске успехе остварили, искористићу прилику да подсетим све на оно што је урађено и, наравно, да се захвалим онима који су најзаслужнији, играчима на челу са фантастичним шефом сртучног штаба Владаном Милојевићем. Ову годину смо почели тако што смо после 26 година дочекали пролеће у Европи. Мало је недостајало да прођемо и ту препреку, али и поред тога имали смо сјајно пролеће, доминантно смо у мају освојили 29. титулу шампиона државе. Од почетка смо играли квалификације за Лигу шампиона и по први пут у историји овог такмичења неки клуб је од првог круга ушао у групну фазу Лиге шампиона. Утакмица са Салцбургом је по свим оценама заслужено добила епитет историјске када је остварен сан генерација да Звезда игра у друштву најбољих. Дан касније када смо отишли на жреб после којег нам нису давали много шанси, проглашени смо за аутсаједере од стране читаве фудбалске Европе. Међутим, показали смо да Црвена звезда поново израста у велики клуб и на мечу са Наполијем потврдили смо да никоме неће бити лако на Маракани. Већ утакмица са Ливерпулом је била спектакл који ће се препричавати деценијама. У јесењем делу домаћег првенства такође смо доминирали и освојили смо јесењу титулу са 15 бодова предности у односу на вечитог ривала, пласирали смо се у четвртфинале Купа Србије и јасно ставили свима до знања да нам је циљ да после 12 година Црвена зведа освоји дуплу круну", нагласио је Терзић.

Осврнуо се генерални директор црвено-белих и на финансије...

"Када је реч о пословним резултатима често кажем да је спортски резултат генератор великих прихода. Када се томе дода и изванредна трансфер политика коју смо имали долазимо до остварених резултата. Желим да истакнем да 90 посто наших прихода остварујемо из иностранства, потпуно легално, стопостотно, комплетно преко рачуна. На све трансакције плаћамо порез по разним обавезама. Тако смо само у 2018. години уплатили у буџет наше земље 6.700.000 евра".

Говорио је и о томе шта је урађено на побољшању инфраструктуре, али и навео који су планови.

"Много новца смо из текућег пословања издвојили за инфраструктурне радове, планирамо да урадимо интернат за нашу Омладинску школу, што је деценијски сан. Када је реч о првом тиму планирамо да урадимо медико блок са теретаном и још један терен са вештачком травом за наше фудбалере. Прегршт тога је урађено на стадиону и око њега, као што су паркинг на источној трибини, чешљеви на улазима који замењују људски фактор, степеницце и плато за улазак на северну трибину. Наставићемо са улагањем у инфраструктуру и наредне године, пре свега предстоји нам реконструкција западне трибине, надам се да ћемо од марта кренути са радовима. У међувремену, расписали смо конкурс за идејно решење за уређење читавог стадиона. Рок за предају решења је до 31. јануара. Формирана је комисија која ће одлучити које је најбоље решење, са атлетском стазом и без ње".

Истакао је Терзић, такође, значај који су имали његови најближи сарадници на повратку клуба у елитно друштво европског фудбала.

"Црвена звезда је озбиљна машина која меље, која не дозвољава опуштање. Свесни смо очекивања армије Звездиних навијача, знамо да смо подигли лествицу и да смо сами себи наметнули нове обавезе у наредном периоду. Овом приликом бих се захвалио свим својим запосленима, најближим сарадницима и предеднику Мијаиловићу и почасном председнику Џајићу, председнику Надзорног одбора Драгану Милошевићу, спортском директору Митру Мркели, пословном директору Стефану Пантовићу и финансијском директору Марку Петровићу. Без њихове помоћи сигурно не бих могао да урадим ништа од овога, то је фантастичан тим врхунских професионалаца и стручњака и залог за будућност. Надам се да ћемо у наредном периоду бити још бољи. Захвалност дугујем и спонзорима, који су нас пратили на овом путу, Телеком Србији, Рашку Марковићу који је овде присутан као и Газпрому. Они су нам били добар ветар у леђа. Захвалио бих се и навијачима који су нам били дванаести играч. Сви смо сведоци тога, без икакве куртоазије, да је Црвена зведа један тим на нашем стадиону уз своју публику, а други на страни, што показује колико су навијачи важни за Црвену звезду", закључио је Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар