ХОЛ: Ајакс доминира, Тадић опет неумољив!

Фудбалери Ајакса победили су Утрехт са 3:1, на гостовању у оквиру 17. кола холандског првенства.  Тадића хоће голови из пенала.  Ајакс славио на гостовању Утрехту - 1:3, српски везиста наставио да пружа одличне партије.  Фајенорд, ове сезоне идеалан клуб за мазохисте! На крају само бод против Ден Хага!

Фудбал 23.12.2018 | 16:30
ХОЛ: Ајакс доминира, Тадић опет неумољив!
Ајакс је победом над Утрехтом дошао до једанаестог тријумфа заредом у лиги, а уједно је у свим такмичењима непоражен још од 23. септембра.

Први се у листу стрелаца уписао Каспер Долберг, који је искористио асистенцију Дејлија Блинда у 14. минуту.

У 59. десио се спорни детаљ. Досуђен је пенал за Ајакс, а судије је своју одлуку потврдио после гледања ВАР технологије. 

Лопту је на белу тачку ставио повремени капитен репрезентације Србије Душан Тадић, те посла голмана у једну, а лопту у другу страну. 

Наду домаћину дао је Венема у 74. минуту, али је судбину Утрехта запечатио Френки де Јонг у петом минуту судијске надокнаде. 

Упркос серији фантастичних резултата тим из Амстердама је и даље други на табели, јер подједнако добро игра и ајндховенски ПСВ. Они су свој меч 17. кола решили такође са 3:1, против АЗ Алкмара.

Ајакс ређа победе, а Душан Тадић наставља да игра одлично и да постиже голове. Сада је опет погодио из пенала. На прошлом мечу против Роде дао је два таква, а данас на гостовању Утрехту један за вођство од 2:0. На крају су Копљаници славили с 3:1 (1:0).

Тадић је на последњих пет утакмица дао седам голова, а од тога су четири била са беле тачке. После ранијих промашај променио је начин извођења једанаестераца и сада је практично непогрешив. Нема више оних ситних корака нити заустављања.

Сада је неумољив. Ово је Тадићу девети гол у овој сезони Ередивизије.

Први гол је био дело Долберга. Севнуо је брз напад, тројица на двојицу, уследио је дупли пас и онда је Долбергу преостало само да затресе празну мрежу.

Код пенала се гледао ВАР, а утисак је да је било елемената да се свира најстрожа казна. Утрехт Дика Адвоката је дошао у шансу да извуче бод после гола Ник Венема погодио, али није могао домаћин више од тога. Чак је на крају Ајакс сумњивим голом повисио победу голом талентованог Френкија Де Јонга.

Ајакс сада има 46 освојених бодова, два мање од ПСВ-а.

Фајенорд, ове сезоне идеалан клуб за мазохисте! На крају само бод против Ден Хага!

Као у неком такмичењу под радним називом: колико пута можете да током 90 минута игра изнервирате своје навијаче? Фајенорд се данас баш потрудио. Примио први гол, потом преокренуо и држао све у својим рукама, само да би на крају буквално поклонио бод АДО Ден Хагу – 2:2 у 17. колу Ередивизије.

Јесу домаћи први стигли до вођствао, али на време је Робин Ван Перси пронашао Стивена Бергхајсаза изједначење, да би потом Себастијан Ларсон и преокренуо резултат и чинило се да гости из Ротердама грабе ка победи.

Међутим, онда је Барт Њевкоп решио да је време да искусти како је то бити у улози трагичара. Једно пет метара је вукао Тома Бојделсдајка, кад је видео да је већ добрано загазио у 16 опалио га је лактом у главу, а онда за сваки случај повукао и другог играча домаће екипе за рукав, тек да се осигура да судија покаже на белу тачку. Приде и црвени картон за Њевкопа, пети у првенству за играче Фајенорда. Не знамо наравно шта је стварно 22-годишњем дефанзивцу било у глави, али судија Кевин Блом није имао избор, свирао је једанаестерац, па је Абдел Ел Хајати добио идеалну шансу да постигне и други гол на мечу. Оберучке ју је прихватио.

Срећом по Фајенорд, утисак је да ће ова сезона бити прилично незанимљива за његове нападаче, па да неће превише плакати ни због овог кикса. Ипак бољи од већине, али недовољно добар макад и да запрети ПСВ-у и Ајаксу.

Иначе, исти резултат и у другом мечу у термину од 14.30. Бележимо га понајвише због трећег лигашког поготка некадашњег Реаловог “чуда од детета” Мартина Едегарда. У право чудо вероватно неће израсти, мада је јасно да му је Ередивзија легла. Сваком младом играчу легне.

Ередивизија, 17. коло

Петак

Венло - Цволе 2:0 (1:0)
/Сушић 28, Јостен 66/

Субота

Фортуна – Гронинген 0:0

НАЦ Бреда – Херенвен 4:2 (1:2)
/Те Вреде 6, 58, Рошевел 69, 76 – Ријенстра 11, Ван Берген 27/

ПСВ – АЗ Алкмар 3:1 (1:1)
/Бергвајн 40, Садилек 47, Лозано 84пен – Сјонтјенс 16/

Ексцелзиор - Хераклес 0:3 (0:2)
/Петерсон 35, Кувас 43, Осман 66/

Недеља

Утрехт - Ајакс 1:3 (0:1)
/Венема 74 - Долберг 14, Тадић 59пен, Де Јонг 90+5/

Де Графшап – Витесе 2:2 (1:1)
/Олајве 12, Нарсинг 58 – Едегард 43, Беро 65/

АДО Ден Хаг – Фајенорд 1:2 (1:1)
/Ел Хајати 4, 77пен – Бергхајс 45, Ларсон 68/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар