ПСЖ под притиском УЕФА: Кутињо за Мбапеа, размислите!

"Л'Еqуипе" најављује да ће Пари сен Жермен на крају сезоне морати да прода Нејмара или Мбапеа, док "Дон Балон" тврди да Каталонци већ имају план.

Фудбал 26.12.2018 | 23:00
ПСЖ под притиском УЕФА: Кутињо за Мбапеа, размислите!
Истрага о резултатима пословања Пари сен Жермена коју УЕФА приводи крају, а која је због сумње у "кориговање" биланса обухватила и неке трансфере из 2014. године, упућује на то да ће клуб бити кажњен до почетка сезоне 2019/20, пише "Л'Еqуипе".

Иако је у почетку било чак наговештаја да би ПСЖ због "упумпавања" новца у буџет клуба могао да буде избачен из Лиге шампиона за наредну сезону, тиражни француски дневник најављује да би "свеци" могли да прођу само са новчаном казном уколико до краја сезоне не надокнаде неколико десетина милиона евра потрошених без покрића и противно одредбама финансијског фер-плеја.

То, наводи се у тексту, значи да би до председник клуба, Насер Ал Келаифи, до јуна морао да прода једну од две велике звезде светског фудбала - непуне две године од сензационалних долазака Нејмара из Барселоне за 222 и Килијана Мбапеа из Монака за 155 милиона евра.

"Л'Еqуипе", позивајући се на изворе у Паризу и Ниону, констатује да ПСЖ није успео у намери да минус "испегла" увођењем нових спонзора, појачавањем актуелних уговора и продајом играча из другог плана, подсећајући да је амбициозни председник Ал-Келаифи и овог лета направио минус од још 70 милиона евра на тржишту играча.

Француски лист, који је у "отвореном рату" са клубом из Париза, поготово после текста о сумњама у намештање утакмица против Црвене звезде у Лиги шампиона, истиче да ће се у клубу водити пава битка око тога да ли се одрећи Бразилца или младог Француза.

Од раније, шансу у овој кризи чека Реал Мадрид, а према писању каталонских медија - у случај се умешала и Барселона, посебно заинтересова за проблеме Пари сен Жермена и због начина на који је Нејмар отишао са "Камп ноу" стадиона.

Адриен Равио, утолико, неће прећи на "Камп ноу" овог јануара, иако се као будући слободан играч договорио око услова сарадње са Барселоном у којој ће зарађивати десет милиона евра по сезони. Али, тек од јуна, када буде истекао и последњи радни дан у уговору са Парижанима.

Барса и ПСЖ преговарали су претходних недеља о трансферу Адриена Равиоа, који ће у јуну постати слободан играч, али који неће појачати Каталонце већ у јануару иако за тако нешто постоји жеља и код клуба и код 21-годишњег везисте.

Он је договоио услове сарадње са прваком Шпаније, али његови шефови из Париза нису били задовољни понудом која је стигла, па је одлучено да Равио остане и буде удаљен из првог тима (док не одлучи да продужи уговор).

Спортски директор Пари сен Жермена, Антеро Енрике, изјавио је да "понуда Барселоне представља увреду за клуб, због чега је коначан одговор негативан", док каталонски листови најављују још један покушај председника Ђозепа Бертомеуа у намери да доведе Француза пре јуна.

Док чека Рабиоа, Барселона ће покушати да отвори преговоре са увређеним Парижанима и око трампе у којој ће за Мбапеа понудити Фелипеа Кутиња и новац, пише "Дон Балон".

Без обзира на то што ПСЖ мора да заради на продаји фудбалера, у Каталонији сматрају да би Ал-Келаифи могао да буде заинтересован за преговоре уколико у њих буде укључен и Бразилац за ког је Барселона пре годину дана платила 145 милиона евра Ливерпулу.

"Дон Балон" не искључује могућност и да "Блауграна", ако Ал-Келаифи буде незаинтересован за продају тинејџ звезде, Мбапеа, покуша да врати шест година старијег Нејмара.

Мбапе је у 2018. постигао 25 голова за ПСЖ и осам за Француску, са којом је постао првак света.

ПСЖ је у сезони 2018/19 откупио Мбапеов уговор од Монака, ком је припало 20 милиона евра за позајмицу прошле и још 135 за обештећење ове године, а потрошено је и 37 милиона на Тила Керера из Шалкеа, односно пет на Хуана Берната из Бајерна, док су Ђанлуиђи Буфон и Ерик Чупо Мотинг доведени као слободни играчи после растанака са Јувентусом и Стоуком. У први тим аванзовали су тинејџери Тимоти Веа, Јасин Адли, Колин Дагба, Стенли Нсоки и Муса Дијаби, али је проблем настао у "распродаји" старијих "другопозиваца". Гончало Гуедеш отишао је у Валенсију за 40, Хавијер Пасторе у Рому за 24,7, Јури Берћиће у Билбао за 24, Осдон Едуар у Селтик за 10,3, а Жонатан Еиконе у Лил за пет милиона евра што укупно износи 107 милиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар