Бивши "број 1" враћа се послије 15 година!

Марсело Риос отишао је у пензију 2004. године, али планира да опет професионално заигра тенис!

Тенис 25.12.2018 | 16:30
Бивши "број 1" враћа се послије 15 година!
Сећате ли се Марсела Риоса? Можда не, давно је играо тенис, али... У 2019. години биће прилика да га млађи љубитељи тениса упознају.

Чилеанац, који ће за три дана напунити 43 године, планира да се врати, и то 15 година након што је званично отишао у пензију.

Жеља му је да постане најстарији АТП шампион, иако је решио да игра само челинџере.

"Тренирао сам веома напорно, са момцима који играју на веома високом нивоу. Било је тешко, морао сам да смршам и сада сам на килажи коју сам имао као играч. Осећам се добро, срећно, у супротном не бих донео овакву одлуку", поручио је Чилеанац.

Он планира да наступи на турниру у Охају, који стартује 7. јануара.

"Ризикујем да се и повредим до тада, јер тренирам много, али сам спреман и волео бих да добијем позивницу организатора и окушам срећу. Осећам се спремно. Замислите победника турнира са 43 године. То би било баш лепо", поручио је Риос који је завршио каријеру у 29. години због проблема са повредама.

Риос је 14. играч у историји од укупно 26, који је постао светски број један од 1973. године, када је уведена АТП листа.

Он је 1998. године, од краја марта до краја априла, провео четири недеље на првом месту листе најбољих тенисера света, а онда у августу исте године још две.

У каријери је освојио 18 титула, али никада Гренд слем, а најбољи резултат остварио је 1996, када је играо финале Аустралијан Опена и изгубио од Петра Корде.

Уколико би успео да се врати и освоји титулу на челинџерима био би настарији играч коме је то пошло за руком. Рекордер је сада Хрват Иво Карловић, који је ове године на турниру у Калгарију освојио пехар у 39. години.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар