ХОЛ: Нова звијезда је рођена у Ајндховену!

Садилекова штикла држи ПСВ на врху! Феноменалан гол 19-годишњег везисте!

Фудбал 22.12.2018 | 23:10
ХОЛ: Нова звијезда је рођена у Ајндховену!
Дражи холандског фудбала. Две основне. Много голова. И много суперталентованих клинаца који једва чекају да засијају. Вечерас је бљеснуо 19-годишњи Чех Михал Садилек, који крупним корацима граби га фудбалским висинама. После дебија за први тим у Купу, 25 минута против Интера у Лиги шампиона и 12 у првенственом судару са Екселсиором, данас и првенац за први тим Филипсоваца. Изузетно важан, пошто је ПСВ-у донео преокрет против АЗ Алкмара и обезбедио опстанак на челу Ередивизије без обзира на исход недељног гостовања Ајакса у Утрехту.

АЗ је наиме имао вођство од 1:0, пошто је шутина Матса Сјонтјенса била неодбрањива Јеруна Зута, али није оно потрајало. У 40. минуту Стивен Бергвајн изједначује на 1:1. Између та два гола још један битан детаљ. Повреда Гастона Переира. Морао је ван терена у 29. минуту. Уместо њега у игри је Садилек.

Већ у 47. минуту наговештај онога што би Садилек могао да донесе ПСВ-у. Лук де Јонг му је послао лопту, нимало лака ситуација за момка који је пре три године дошао у Ајнхдовен из матичног ФК Словацко. Сјајно се снашао Садилек. Петом у пуном трку. Преварио је и чувара и противничког голмана. Први велики аплаузи за 19-годишњег везисту.

До краја меча још и погодак Ирвинга Лозана са пенала за коначних 3:1. Мада остаје утисак да је Дензел Думфрис превише лако пао преко ноге Рона Влара. Није више ни битно. ПСВ је победио и има пет бодова више од Ајакса. Лоптица је у дворишту тима из Амстердама.

Поменућемо и да је НАЦ Бреда савладала Херенвен са 4:2 у мечу у коме ни на клупи домаћих није било Луке Илића, док је Немања Михајловић утакмицу преседео.

Ередивизија, 17. коло:

Петак

Венло - Цволе 2:0 (1:0)
/Сушић 28, Јостен 66/

Субота

Фортуна – Гронинген 0:0

НАЦ Бреда – Херенвен 4:2 (1:2)
/Те Вреде 6, 58, Рошевел 69, 76 – Ријенстра 11, Ван Берген 27/

ПСВ – АЗ Алкмар 3:1 (1:1)
/Бергвајн 40, Садилек 47, Лозано 84пен – Сјонтјенс 16/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар