Сенегалска стара кајла и црногорски Кака нокаутирали Андерлехт!

Мускрон продужио црни низ бриселског великана.  Стандард има неку занимљиву децу, голман Очоа уписао асистенцију! Тим из Лијежа хвата воз за плеј-оф!

Фудбал 23.12.2018 | 08:00
Сенегалска стара кајла и црногорски Кака нокаутирали Андерлехт!
Андерлехт наставља да тумара по мраку, а најтрофејнијем белгијском клубу није помогла ни смена тренера. Великан из Брисела је у гостима изгубио Мускрона са 3:1 у утакмици 20. кола Про лиге. Екипу је вечерас водио доскорашњи помоћни тренер Карим Белхосин, а очекује се да наредних дана на ту позицију дође Филип Коку.

Ово је фудбалерима Андерлехта била седма узастопна утакмица у свим такмичењима без победе и очигледно мора нешто да се драстично мења. Истовремено, Мускрон је победио Љубичасте први пут после пет везаних пораза.

Већ после четврт сата домаћа екипа имала је убедљиву предност. Најпре је у седмом минуту Ембај Леје начео мрежу Андерлехта, а осам минута касније предност је дуплирала некада велика нада црногорског фудбала Марко Бакић. Ради се о играчу којег су поједини тамошњи медији звали црногорски Кака.

Какву-такву наду гостима вратио је Нани Димата у 77. минуту, али је само четири минута касније исту распршио Леје, другим голом на утакмици.

Стандард има неку занимљиву децу, голман Очоа уписао асистенцију! Тим из Лијежа хвата воз за плеј-оф!

Стандард је дигао форму и истовремено промовише неке занимљиве играче. Четвртом победом у последњих шест мечева Црвени из Лијежа су се винули на четврто место на табели и ако овако наставе, плеј-оф не би смео да им измакне.

Нова жртва Стандарда је био Остенде који је прегажен 3:1 и он може полако да заборави на плеј-оф и да се спрема за борбу за опстанак.

Осим голова и бодова, тренер Мишела Прудома може да радује и чињеница је разиграо неке млде наде акоје би у будучности могле да врате Стандард на трон белгијског фудбала. Голове су вечерас постигли 22- годишњи Разван Марин, 19-годишњи Зињо Ванхојзден и 20-годишњи МусаЂенепо. Ситуација која радује Прудома пред валонски дерби против Шарлрое у среду. Ако Стандард победи и у том мечу, онда се може говорити о њима као о кандидатима за титулу.

После само минут игре, Стандарда је вечерас начео Остенде. Асистент је био голман ГиљермоОчоа?! Мексиканац је идеално испуцао лопту, Батај је погрешио, а Ђанапе прихватио лопту, изашао сам пред и рутински погодио мрежу.

Десетак минута касније је већ било 2:0. Румунски везиста Разван Марин је постигао други гол у сезони пошто је распалио по лопти са 30 метара и постигао прелеп погодак.

Тачку на питање победника је ставио Интеров таленат на позајмици у Лијежу – Зињо Ванхојзден. Штопер је у 23. минуту био највиши у скоку после корнера и главом је послао лопту у гол.

БЕЛГИЈА 1 - 20. КОЛО

Петак
Гент - Серкл Бриж 4:1 (2:0)
/Дејгер 17, Ростед 34, Дејвид 51, Ођиђа Офое 64/

Субота
Мускрон - Андерлехт 3:1 (2:0)
/Леје 7, 81, Бакић 15 - Димата 77/ 

Васланд Беверен - Локерен 2:1 (1:0)
/Ампома 26, Форте 52 пенал - Терки 70/

Ст. Тројден - Кортрајк 0:0

Стандард - Остенде 3:1 (3:0)
/Ђенепо 2, Марин 12, Ванхојзден 23 - Бонен 90+2/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар