Вулетић: Полиција само нека ради свој посао!

Ми у клубу мирно спавамо! Гост Јутарњег програма на ТВ Прва био је потпредседник Партизана Владимир Вулетић који је причао о актуелним темама и жалби на регуларност меча са Мачвом.

Фудбал 22.12.2018 | 18:15
Вулетић: Полиција само нека ради свој посао!
Партизан је недавно запретио да ће иступити из Суперлиге уколико не буде задовољан одлуком надлежних органа по питању жалбе на регуларност меча са мачвом.

Међутим, једна од ствари која се у међувремену догодила је ито да је полиција поново боравила у просторијама клуба и Вулетић је објаснио због чега се то догодило.

"То да полиција долази у клуб је постала наша свакодневница. Кад то кажем мислим да су то припадници УКП Министарства унутрашњих послова. Били су у Партизану и током 2017. Преко две недеље су провели у клубу очекујући да им се доставе одређени документи. Пре свега комплетна документација о сазивању Скупштине, тачније о одржавању Скупштине која је била 24. октобра 2016. године. Сада су дошли због допуне истраге, према Закону о кривичном поступку, они имају право да допуњују истрагу и у том погледу се апсолутно професионално понашају, Партизан сарађује са њима. То није спорно, нити желимо да било којим гестом прејудицирамо како ће се завршити истрага. Преко две године траје истрага и ми, да тако кажем, спавамо сном одојчета", поручио је Вулетић. 

На питање да ли је тачно да је истрага покренута по пријави од стране Ненада Бјековића, Вулетић је одговорио потврдно. 

"Реч је о неколицини кривичних пријава које су поднете од стране одређених чланова Скупштине, није само Бјековићева у питању, мада је јавности најпознатија пријава господина Бјековића. Ту су господин Сјеклоћа, Мијајловић, затим још неких чланова који су поднели оставке. Дакле, било је чланова који су подносили пријаве и тужилаштво мора да одлучује о свему. Све те пријаве односе се на скупштину од 24. октобра 2016."

На питање, да ли је истина да поједини чланови највишег тела немају поверења у садашњу управу и да траже повратак Томислава Караџића, Вулетић је рекао да су сви у клубу максимално посвећени јединству и да спекулације које су изречене од стране "некредибилних људи", као што је Драган Ђурић, не узбуђују никога у клубу. 

Коначно, одговорио је и шта се дешава по питању Жалбе Зајединици клубова Суперлиге на утакмицу са Мачвом која је по Партизану играна у апсолутно нерегуларнимн условима, те су тражили и њено понављање. 

"Све то треба посматрати правнички, а мало мање сензационалистички. ФК Партизан је дао рок од 48 часова, да се на нејгову иницијативу одговори. Обе реакције добили смо у року од 48 часова. Прва рекација господина Владимира Булатовића, коме смо се жалили и обратили на регуларност утакмице по члану 12. став три пропзиција о одигравању утакмице, стигла је још у четвртак, писаним поднеском. Рекао је да ће о нашој одлуци одлучити у року од осам дана, колико иначе и захтева правилник. Одлука није донета, али ни утакмица није регистрована. Такође, ми смо захтевали седницу Скупштине Заједнице клубова Суперлиге и добили смо одлуку такође у четвртак у поднеску господина Лазовића, председника Заједнице, који нас је обавестио да ћемо у уторак, 25. децембра бити у прилици да се појавимо на Извршном одбору Заједнице, да све наше аргументе тада саопштимо". 

Вулетић на крају инсистира да одлука о иступању из лиге зависи од одговора адлежних органа. 

"Наша одлука везана за иступање је да исцрпимо сва институционална средства и све правне лекове. С обзиром да сам професор на Правном факултету и да добро познајем како све функционише, ми ћемо прво поступати са жалбом тако што ћермо је упутити првостепеном органу, што смо већ и учинили, па у случају негативног исхода идемо на другостепени орган, а онда ће Управни одбор доносити одлуке о томе какви су наши кораци", закључио је Вулетић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар