Пића од канабиса све траженија

Пића од канабиса све су траженија, па и највећа свјетска пивара “АБ инбев”, у сарадњи са канадском фирмом “Тилреј”, спрема напитке са примјесама марихуане.

Свијет 21.12.2018 | 19:20
Пића од канабиса све траженија
“АБ инбев” циља на тржиште уживалаца марихуане, поготово након легализације канабиса у Канади и неким америчким државама.

Ове фирме уложиће 100 милиона долара у истраживање безалкохолних пића које садрже одређене нивое канабиса.

За почетак, компаније ће пласирати такву врсту пића само у Канади.

Након тога ће “АБ инбев”, познат по брендовима попут “Бад лајта” и “Стеле артоа”, донијети одлуку о тржишној исплативости напитака са канабисом.

Компанија “Тилреј”, са сједиштем у Британској Колумбији, специјализовала се за производе од медицинске марихуане.

“Тилреј” је већ најавила и партнерство са швајцарском фармацеутском компанијом “Новартис” како би обезбиједила дистрибуцију медицинске конопље на међународном тржишту.

Пошто су демократе преузеле контролу над Представничким домом САД, Конгрес би могао донијети нови закон који би отворио врата легалној производњи конопље и још већој понуди производа који садрже канабидиол – активни састојак влакана канабиса.

Тако је раније овог мјесеца фирма “Алтрија”, којој је власник “Марлборо”, најавила улагање од 1,8 милијарди долара у канадску фирму “Кронос група”, која се бави производњом и пласирањем канабиса.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нема Сансе

21.12.2018 19:46

Да се то овде легализује,инаце многе фирме би остале без посла.

ОДГОВОРИТЕ