Стив Кер хоће једно, Кевин Дурент друго!

Различита схватања у свлачионици Вориорса. Какву кошарку тражи тренер, а какву један од главних играча НБА шампиона.

Кошарка 24.12.2018 | 09:15
Стив Кер хоће једно, Кевин Дурент друго!
Голден Стејт изгубио је пре неко вече у утакмици против Јуте и притом постигао само 103 поена, што је далеко испод просека НБА шампиона од 115 по мечу.

Амерички медији ("Сан Франциско Хроникл") констатовали су очигледно - да је карактеристични, "течни" напад екипе Стива Кера заказао пред чврстом дефанзивом Јуте, а пажњу су изазвали различити приступи решавању тог проблема у свлачионици "ратника".

Тренер Голден Стејта тражио је након утакмице да се његов тим врати игри у складу са стилом који је поставио и да што више дели лопту, док је Кевин Дурент имао неке друге планове.

"Лопта се не креће у нашим нападима. Не играмо како смо играли последњих неколико година, када је лопта заиста 'ишла', кретала се и када смо постизали сјајне поготке", рекао је Кер.

Са друге стране, Дурент у тој игри нема пречесто прилику да се издвоји са чуваром и да искористи своју висинску предност, као и технику која га чини једним од најталентованијих "нападача" на свету.

Зато он тражи више изолације, игре "један на један" и пикенрола.

"Заиста се труде да зауставе те тројке, тако да мислим да превише додајемо лопту. Она неће летети около против добрих дефанзивних тимова, као што су они (Јута). Знам да желимо да се она креће, да имамо 30 асистенција и 300 додавања. Али понекад, неће бити тако".

Многе ће изненадити податак да је Голден Стејт ове сезоне тек 16. тим у броју покушаја за три поена по мечу. Керов тим је до Дурентовог доласка 2016. године предводио лигу у тој категорији, а сада је са 30,8 просечних шутева из даљине далеко иза Хјустона, апсолутног лидера у овој конкуренцији са 42 "опаљене" тројке по утакмици.

Бројке показују и очигледну промену стила, а речи тренера и једног од лидера откривају да "ратници" сада различито виде кошарку.

Ипак, до плеј-офа и одлучујућег дела сезоне још имају довољно времена да се поново усагласе.

Коментари / 0

Оставите коментар