Хумани Рафа: Уплатио милион суграђанима и ћутао!

Да градоначелник Манакора није јавно рекао на које све начине је славни тенисер помогао угроженим суграђанима, шпанска јавност за то вероватно не би сазнала.

Тенис 23.12.2018 | 21:45
Хумани Рафа: Уплатио милион суграђанима и ћутао!
Шпански тенисер Рафаел Надал донирао је милион евра породицама жртава током великих поплава на родној Мајорки, изјавио је градоначелник Матеу Пуигрос.

Несрећа која је захватила Мајорку однела је 13 живота прошлог октобра, а управо је Надал на лицу места помагао у санирању штете.

Два месеца шпанска јавност није знала за суму коју је легендарни Рафа уплатио у хумане сврхе, све док то није јавно изнео градоначелник града у ком је пре 32 године рођен један од највећих тенисера свих времена.

"У име свих грађана желим да се захвалим Надалу на свему што је урадио на лицу места", рекао је Пуигорс, а преносе шпански медији.

Надал, који је рођен у Манакору, за све погођене поплавама отворио је просторије своје тениске академије, који су ту могли да пронађу "кров над главом", храну, воду, чисту гардеробу и кревете.

Шпанац, освајач 17 грен слем титула, због повреде није играо од септембра и предаје Хуану Мартину Дел Потру у полуфиналу УС опена, на ком је бранио титулу.

У међувремену, препустио је прво место АТП листе нашем великану и свом великом ривалу, Новаку Ђоковићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар