Трабзон стиже по Вујадина Савића!

Црвено-бели остају без једног од стубова одбране? Вујадин Савић други пут одлази из Звезде? Капитен црвено-белих, ком у јуну истиче уговор са клубом, прва је Караманова жеља пред наставак борби за пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе.

Фудбал 21.12.2018 | 10:45
Трабзон стиже по Вујадина Савића!
Штопер Црвене звезде Вујадин Савић каријеру би могао да настави у Трабзону, јавља турски спортски портал Фанатик.

Челници овог клуба намеравају већ у јануару да заврше посао, чиме би се надоместио одлазак Мустафе Акбаша, са којим је споразумно раскинута сарадња.

У овом тренутку тренер Унал Караман на располагању двојицу централних дефанзиваца Зарга Туреа и Маџида Хосеинија, па је Вујадин Савић ословљен као први пик за ангажовање у овом тренутку. Такође, наводи се и да су први контакти са менаџером играча већ успостављени.

Исти извор напомиње и да играчу, који је у одсуству Ненада Милијаша носио капитенску траку у овој сезони, уговор истиче у јуну, како ни да лични услови неће бити превише високи, што ће значајно олакшати преговоре.

Савић је потпуно оживео каријеру повратком у матични клуб, за који је у ове две сезоне одиграо 51 утакмицу у свим такмичењима и дао значајан допринос успесима Црвене звезде. Ипак, с обзиром да има 28 година, ово му је добра прилика да обезбеди још један завидан уговор у иностранству.

Црвена звезда је данас званично промовисала Немању Милуновића, који би у случају Савићевог одласка аутоматски заузео место у стартној постави и постао нови партнер Милоша Дегенека у последњој линији тима.

Црвена звезда могла би у пролећну одбрану титуле да крене без каптитена.

Вујадин Савић (28) прва је жеља тренера турског Трабзонспора, Енала Карамана, који је од власника клуба тражио појачање у одбрани након раскида сарадње са недисциплинованим Мустафом Акбашом.

Трабзон, четвртопласирани тим у шампионату, тако је остао само са двојицом употребљивих штопера, Маџидом Хосеинијем из Ирана и Заргом Туреом из Обале Слоноваче, па је према писању тамошњег фудбалског портала "Фанатик" већ успостављен контакт са Савићевим менаџером.

Овај 194 центиметара високи штопер улази у последњих шест месеци уговора са црвено-белима, који ће на његовом одласку имати прилике да зараде још овог јануара, а потом ће он бити слободан у избору нове средине - уколико, наравно, не дође до продужетка сарадње са шампионом Србије.

У међувремену, Црвена звезда је представила прво јануарско појачање и то управо на позицији штопера, Немању Милуновића.

"Фанатик" наводи да је Савићева тржишна цена два милиона евра.

Савић је као један од "клинаца" из Звездине школе био на "каљену" у Раду од 2007. до 2009, када је враћен у Љутице Богдана и прикључен тиму тадашњег тренера Владимира Петровића Пижона. У сезони 2009/10 забележио је 17 наступа за први тим, чији је дрес са успехом носио његов отац Душан, а потом отишао у Француску и заиграо за Бордо.

После неколико позајмица у Немачкој и Енглеској, као и реафирмације у првом тиму Шерифа из Тираспоља, Савић се вратио на "Маракану" на лето 2017. као слободан играч и брзо наметнуо као један од лидера на терену и ван њега.

Током јесени било је најава да ће уговоре продужити и Савић и његов заменик, Филип Стојковић, али се за сада догодило само ово друго.

Повреде су га спутале да ове сезоне одигра више такмичарских минута, након што је летос био неизоставан са траком око руке у осам мечева квалификација за Лигу шампиона. Рачунајући од гостовања Пари сен Жермену и пораза 6:1, оствареног 3. октобра, Савић је забележио само пет наступа и пропустио 12 мечева.

Био је у тиму прошле недеље у последњем мечу јесењег дела првенства, против Чукаричког на Бановом брду, што му је био први наступ од утакмице са Ливерпулом у Београду и победе од 2:0. Од повратка у Љутице Богдана забележио је округло 50 наступа за први тим, 34 прошле и 16 ове сезоне, али и даље није постигао гол.

Као фудбалер Бордоа, Савић је био позајмљиван Динаму из Дрездена, Арминији из Билефелда и Вотфорду, за који није забележио наступ у такмичарској утакмици.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар