Жестоки напади на Џесија Лингарда...!

Сад си нашао да се модираш? Играј фудбал, иди на факултет, учи језике. . . ! „Аутомобиле и тетоваже остави за пензију“, саветују енглеског репрезентативца легенде Манчестера.

Фудбал 23.12.2018 | 11:45
Жестоки напади на Џесија Лингарда...!
Да ли су Кристијано Роналдо и Лионел Меси обележили последњу деценију зато што непрестано решетају мреже, разигравају саиграче или зато што снимају рекламе? Да ли уживају у фудбалу или ономе што им фудбал доноси? Да ли су ту због спорта и игре или их само занимају пропратни ефекти?

Дилеме, ако су уопште и постојале, сами су развејали. Пре свега, учинком. Сваки пут. Потврђивали су се на једином месту које се рачуна. На терену. Зато је тешко, уз све напоре мозга, схватити помаму Инстаграм спортиста да пажњу скрену другим до головима и асистенцијама. Отуда се Манчестеров офанзивац Џеси Лингард у данима кад је Јунајтед на ветрометини после отказа Жозеу Мурињу, нашао на удару критика некадашњи асова Црвених ђавола.

Разлог је промоција модне колекције под називом „ЈЛИНГЗ“, која симболизује његове иницијале и знак који прави после сваког гола. Што све ређе чини, јер је ове сезоне погодио само двапут.

„Свиђа ми се начин на који Лингард игра и немам проблем с тим да лансира сопствену модну линију? Спорно је, међутим, што је то учинио пред гостовање Ливерпулу, које се сматра једном од најважнијих утакмица у сезони. Зашто тај посао није могао да сачека ову седмицу. Или зашто то није урадио пред меч са Фуламом“, пита се Гери Невил.

Против помодарства устаје и Невилов саиграч из играчких дана Рој Кин.

„Кажу људи да би фудбалери требало да имају живот и ван терена. Не мислим да су у праву, јер би фудбал требало да им буде на првом месту. Фокусирајте се на игру. Не скривајте се иза аутомобила, тетоважа и менаџера. Играјте тај фудбал. А све ово што сам испричао можете да упражњавате кад одете у пензију“, директан је Ирац.

Нешто блажег става је Пол Инс, који има шестогодишњи мандат на Олд Трафорду.

„Постоји толико послова којима можете да се бавите осим фудбала... На пример, да се образујете за тренера, похађате факултет, учите стране језике... Није потребно промовисати сопствени модни бренд како бисте се сматрали светском звездом. Морају да вас памте по томе шта урадите на терену. Прошао је дугачак пут, јер пре само четири године није могао да игра за Дерби. Осим тога, како игра ове сезоне, баш се питам ко би купио било шта из његове палете производа“, рекао је Пол Инс.

Зар нису у праву?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар