Новак на нишану!

Федерер и Надал се озбиљно спремају за 2019. годину, а циљ им је исти - рушење Ђоковића!

Тенис 25.12.2018 | 22:45
Новак на нишану!
До почетка нове године, али и нове тениске сезоне остало је врло мало. Потера за Новаком Ђоковићем креће из почетка пошто је у другој половини текуће 2018. вратио свима, па и себи самом, мило за драго након скоро две године тумарања.

Две гренд слем титуле, али и коначно освајање мастерса у Синсинатију, чиме је постао први тенисер коме је пошло за руком да тријумфује на свих девет мастерс 1.000 турнира вратиле су га на врх, али тек пошто је "разгрнуо" два највећа (ривала), Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Припреме за нову сезону су у пуном јеку, а фокус код Шпанца и Швајцарца је управо на Србину. Јер не само да им је отео прву позицију, већ их је обојицу побеђивао и у овој години доказавши да није заборавио како се ломе старе муштерије. Фрустрација је велика, иако се сва тројица међусобно изузетно поштују, али такмичарски и ратнички дух не да им мира.

"Новак је још једном даказао да може да буде најбољи на свету, али и веома проблематичан противник. Успео је да се врати. Против њега је веома тешко играти и још теже га победити", јавио се пре неки дан Рафа са родне Мајорке где се припрема за 2019. у његовој академији, "Са Новаком су мечеви увек веома интензивни и он је тип играча који савршено покрива све углове терена. Дефинитивно, један од најтежих противника које је тенис изродио".

Шпанац ће ових дана кренути пут Абу Дабија где 27. децембра почиње чувени позивни турнир на којем учестује и Ноле, те се очекује и њихов дуел у финалу престижног такмичења. Тек око 150 км даље, у Дубаију традиционално Федекс је такође кренуо са припремама, али неће долазити у престоницу УАЕ.

"Тенис је сада физички много тежи него донедавно, па се трудим да увек будем максимално спреман када играм турнире. Мислим да то моји навијачи посебно цене. Тако ћу ући и у 2019. где је поново главни циљ освајање гренд слемова, али и повратак на прво место", јасан је мештер из Базела.

Новак је такође кренуо са припремама које ће углавном одрадити у Монаку, пре него што отпутује са целим тимом у Абу Даби. Лудило само што није почело, спремите се за још једну паклену тениску сезону у режији Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар