Иванишевић: Новак најбољи и у 2019. години, али...

Млади ће му бити претња! Некадашњи шампион Вимблдона, Горан Иванишевић, сматра да ће најбољи тенисер света Новак Ђоковић и 2019. бити на врхунцу игре, али да ће имати јаку конкуренцију.

Тенис 22.12.2018 | 14:30
Иванишевић: Новак најбољи и у 2019. години, али...
Хрватски тенисер је рекао како верује да долази до смене генерација и да би био изненађен ако Федерер и Надал буду наставили да играју врхунски тенис.

"Долазе млади, допада ми се како игра Стефанос Циципас. Има много талента и мислим да ће 2019. бити веома важна година за њега. Такође, имам велика очекивања и од Борне Ћорића, који ми је увек био као млађи брат, а радо бих платио карту и да гледам Ника Киријоса. Знам како је то кад имате демоне у глави, али ако среди стање, лако би могао да осваја гренд слем титуле", сматра Иванишевић. 

Када је реч о великој тројци светског тениса, Иванишевић даје предност Новаку Ђоковићу. 

"Роџер и Рафа су по многима и највећи свих времена, можда им је остало још неколико година на врху, мада бих био изненађен да буде тако. Новак Ђоковић је друга прича, одувек сам знао да ће се вратити на врх. Сећам се да сам био на његовом тренингу пред Вимблдон. Рекао сам тада Марјану Вајди да ће Новак освојити титулу и био сам у праву, чак иако је тада био 21. на листи. Ђоковић је Србин, а ја Хрват, обојица смо са Балкана, ми тамо имамо другачији менталитет", поручио је бивши број два светског тениса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар