Ко ће бити нови тужилац БиХ?

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) одлучило је позвати Гордану Тадић, Диану Кајмаковић и Муниба Халиловића као кандидате који ће приступити на наредну сједницу Савјета и наког тога ће се извршити избор главног тужиоца Тужилаштва БИХ, казао је новинарима Милан Тегелтија предсједник ВСТС-а.

Босна и Херцеговина 20.12.2018 | 14:40
Ко ће бити нови тужилац БиХ?
Тегелтија је навео да је подсавјет у задња три дана проводио дио конкурсне процедуре за главног тужиоца који се односи на разговор са кандидатима, а који су, како каже, обављени успјешно.

“Формирана је ранг листа и кандидати су бодовани по два критерија. Први је број бодова који носе њихови радни резултати, њихове коначне оцјене у послијендји три године рада, а други је оцјена са интервуја након те конкурсне процедуре. Одлучили смо се да предложимо кандидате Гордану Тадић, Диану Кајмаковић и Муниба Халиловића који ће бити позвани на сједницу ВСТС-а у јануару и представити своје програме и након тога ће се извршити избор главног тужиоца Тужилаштва БиХ”, истакао је Тегелтија.

Казао је и да су чланови подсавјета које је са кандидатима обавило разговор, осим њега били Ружица Јукић, Махмут Шврака, Селим Карамехић и Драгомир Вукоје, као и да су интервјуи трајали по сат и по.

“Два члана подсавјета су се морала изузети јер су кандидати који су конкурисали из институција као и они”, рекао је Тегелтија.

Предсједник ВСТС-а је још рекао да је од 11 пријављених кандидата са њих десет обављен разговор, од којих је осам државних тужилаца. Један од каниддата, према Тегелтијиним ријечима, није имао одовљан број бодова.

Како су раније "Независне" објавиле Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ на сједници у јануару требало би да изабере главног тужиоца Тужилаштва БиХ, и то четири мјесеца након затварања конкурса и више од двије године након што се у в. д. мандату на том мјесту налази Гордана Тадић.

(БИРН БИХ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пензионер

20.12.2018 14:18

Какав избор икави бакраци нетреба бират никога свакако ниста и не раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

20.12.2018 15:17

јт треба изабрати цовјека који има само цетири разреда сколе тај би био постени и бољи од они којису купили дипломе у сремској каменици

Name

Петар П.

20.12.2018 14:59

Колико ми је познато, овде једино Гордана Т.има шансе. Дијана је добар тужилац, али није за шефа. Муниб Х.је један нерадник и демагог. Кад је ранијем главном тужиоцу БиХ рекао да неће да тужи Бошњаке за ратне злочине, па је покренут дисциплински за нерад, прекомандован је у Федерално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

20.12.2018 16:14

Ко год буде изабран мораце слусати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било ко њихов

20.12.2018 17:46

Изабраће кога они хоће, ко њима одговара, то је већ осмишљено и договорено. Ово је само формална прича, комешање за јавност... Ми од тог свакако немамо никакве користи.