Тринкијери излазио на бис, ово се не памти још од Дулета!

Италијански стручњак добио велике овације Пионира! Партизаново вече чуда: Од отписаног, до трећег места и повољне групе у ТОП 16! Парни ваљак иде у новоформирану Групу Е, где ће му противници бити Монако, Лијетувос Ритас и Алба, која је изгубила од Локомотиве у Берлину.

Кошарка 20.12.2018 | 11:45
Тринкијери излазио на бис, ово се не памти још од Дулета!
Вече чуда у дворани Александар Николић довело је до тога да Партизан групну фазу Еврокупа заврши на трећој позицији и добије повољне ривале у ТОП 16 фази.

После маестралне борбе и победе над Турк Телекомом, црно-бели су себи обезбедили пролаз у новоформирану Групу Е, где ће им такмаци бити досадашњи Звездин непријатељ Монако као првопласирани тим Групе А, Ритас из Вилњуса као четврти састав Групе Д и Алба са етикетом другопласираног клуба Групе Б, пошто је изгубила од Локомотиве у Берлину. Партизану је за овакав расплет била потребна победа од бар четири поена, а црно-бели су вечерас показали можда и најбољу партију у сезони! Свеукупно Парни ваљак је направио одличан посао. Турк Телеком је и поред великих улагања летос испао из такмичења, док је Зенит четврти на табели и иде у групу заједно са Цедевитом, Андором и Униксом из Казања. 

За разлику од Црвене звезде, која је добила прилично тешке противнике за наставак такмичења, Партизан је много боље прошао. Али, пред Андреом Тринкијеријем је и даље велики изазов, јер потрага за појачањима не иде очекиваном брзином. Како било, за наставак борби у Еврокупу Партизану ће бити потребно бар једно, можда чак и два нова решења. По једно у рекету и споља.

Партизан је свакако направио велики успех, јер је од отписаног пре само неколико седмица дошао у ситуацију да иде даље у групу где може равноправно да се носи са свима.

Најбоље овосезонско издање Партизана заслужило је и прописно славље на паркету београдског храма кошарке.

Прво су навијаче почастили своје миљенике громогласним аплаузима и повицима подршке и захвалности за фантастично издање против Турк Телекома, да би посебне овације заслужио тренер Андреа Тринкијери. 

Одмах по завршетку утакмице цела дворана певала је углас италијанском стручњаку и такве је аплаузе добио Тринкијери да је морао чак да се враћа из свлачионице на бис како би се захвалио публици на свему и свесрдној подршци у свим претходним утакмицама. 

Овакве овације једном стручњаку на клупи Партизана не памте се још од времена Душка Вујошевића...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар