Снијег направио велике проблеме

Први снијег ове сезоне је, током неколико дана, направио велике проблеме возачима и пјешацима. Иако снијег посљедњих дана не пада, у на бањалучким тротоарима и даље су уочљиве веће количине снијега и леда. Грађани дјелимично задовољни радом надлежних градских служби.

Република Српска 19.12.2018 | 21:12
Снијег направио велике проблеме
„Требало би да буде мало боље очишћено. Видиш како овдје морају сада прелазити, а овдје је у близини пјешачки прелаз... Цеста је очишћена, али пјешачке стазе нису добро.“

„Лоше, лоше. Могло је то и боље. Изненада нас је изненадио и добро је, супер.“

„Ја сам задовољан. Ја немам ни примједби. Могло је и боље, али било је и горе.“

„Никако, никако. Видите шта је ово. Ко је заказао? Ко ли ради то?“

Ни Трг Крајине није у потпуности очишћен. Хладноћа и мраз идеални су услови за стварање леда по улицама и тротоарима. За пјешаке то представља велики проблем. Само у првих неколико дана, због падова и повреда, Служби хитне медицинске помоћи јавило се на десетине грађана.

Ситуација је боља у последњих 48 сати, када су забиљежена само три случаја, а грађани се обично јављају због уганућа приликом проклизавања на леду, речено је у Дому здравља у Бањалуци.
Из Градске чистоће кажу да су ангажовани сви капацитети на чишћењу града и да су људи стално на терену. Зашто се на појединим мјестима заказало у чишћењу, нису нам одговорили ни у надлежним службама Градске управе, јер нам је речено да су сви начелници - на славама.

Рано јутрос испред јужног крила Универзитетско клиничког центра Републике Српске, догодила се саобраћајна незгода, када је аутомобил „БМW X3“ слетио с паркинга и ударио у зграду УКЦ-а. Према незваничним информацијама, лице које је управљало возилом је РВИ и он је, на срећу, непосредно прије слијетања успио искочити из возила. Како сазнајемо, возач је умјесто кочнице притиснуо педалу за гас, након чега је возило, због проклизавања, завршило у рупи.

У Универзитетско клиничком центру Републике Српске видљив је и проблем са паркинг мјестима, јер су возачи приморани да аутомобиле остављају по тротоарима, што пјешацима приликом кретања представља још већи проблем.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Боро

19.12.2018 20:19

Кога ви зајебавате? Тротоари никад гори. Људи има леда по неколико цм дебелога. При силаску с тротоара мало оцисцено остатак ниста. Продјите поред Ферхадије ка водоводу. Око медицинске електронике исто дебели лед. Нова варос катастрофа. Нагурали снијег с улице на тротоар. Има слијепих особа. Непокретних. Боли вас. Казе проходно је. Јест бас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

20.12.2018 03:27

Ко је Америка ?

Name

Бјелко Сњезиц

19.12.2018 20:46

20 цм.снијега није направило никакав проблем,проблем су направили људи који га нису оцистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биро

20.12.2018 08:34

Па није моја обавеза цистити испред медицинске електронике. Или паркинге. Наплацују они паркинге и даље.

Name

Дундо Мароје

20.12.2018 04:46

Очишћено никад горе! Гдје сте снимали репортажу, у Требињу, можда?! Сваки дан идем пјешке од Борика до Поликлинике, на коју год страну да окренем, исто! Дебеле наслаге леда, набацан снијег и уски путељци које смо сами згазили! За ових неколико дана, колико смо под снијегом, видим двојицу из Чистоће, стоје на оно мало утабане стазе, наслоњени на лопате и причају! На памет им не пада да се помјере, већ пјешаци упадају у снијег до кољена па у воду а они то са смијехом проматрају! Јучер, ујутро, видим другог, како невољко баца со. О леденицама нећу ни писати! Иначе Бања Лука, никад није јадније изгледала, што виси то и отпада! Штета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

20.12.2018 06:10

Лијепо уређени маркети, луксузни салони, банке, хотели, ресторани, локали,.. Срамота је овог народа што им не очисти снијег испред улаза да могу још боље радити. Треба им помоћи. Чак мислим да је обавеза града да им очисти снијег до улаза у објекат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црна и гора

20.12.2018 06:18

Треба издати саопштење да се не излази из станова и кућа док се снијег не истопи и све је ријешено. А не овако, ми навалили да чистимо снијег по граду а он ће сигурно сам отићи до викенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

20.12.2018 09:02

хоцете да вам уграде гријаце по третоарима путевима ... како вас није срамота глумите неку господу а не знате где сте супљи ако хоцес хидај ако не седи куци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

20.12.2018 10:33

Није ми јасно откуд снијег у средини децембра.

ОДГОВОРИТЕ