Истрага убиства: Нема резултата

Ускоро ће се навршити два мјесеца откако су убијени сарајевски полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић, али истрага о њиховом убиству још није донијела никакве резултате.  

Босна и Херцеговина 19.12.2018 | 18:34
Истрага убиства: Нема резултата
Полиција ништа не смије откривати, Тужилаштво Кантона Сарајево води истрагу у тајности, а одбрани није познато за шта се терете особе које су приведене у вези с овим случајем.

Наиме, Тужилаштво Кантона Сарајево је на рочишту крајем новембра продужило притвор за Срећка Трифковића који се сумњичи да се може довести у везу с убиством полицајаца и тешком крађом, али његовом адвокату Татјани Савић и даље није јасно за шта се терети њен клијент, због недостатка доказа.

– Када немате доказе, ви немате на основу чега било шта процијенити, осим што имате неке тврдње из приједлога Тужилаштва КС. С друге стране, тврдње Тужилаштва КС су поткријепљене доказима које ми немамо. Познато ми је само оно што стоји у судској одлуци у којој не налазим ни минимум разлога и основане сумње да Трифковић има икакве везе с овим случајем – казала је Савићева.

Одбрани нису предочени докази који указују на то због чега Трифковића истражни органи сумњиче као особу која би могла бити повезана с ликвидацијом Шеховића и Вујиновића 26. октобра ове године.

– У међувремену смо добили првостепено рјешење Суда БиХ који је одбио наш захтјев за преузимање надлежности над овим предметом. И ту смо изјавили жалбу и чекамо одговор на њу. Та одлука Суда БиХ је прилично нелогична јер се поставља питање како је онда тај суд судио Ђорђу Ждрали за убиство или Младену Ждрали за троструко убиство. Нема никаквих елемената дјела из директне надлежности Суда БиХ.

Руке одбране су прилично везане. Ја не могу прикупљати доказе у смислу на који то може Тужилаштво КС. Ја немам појма шта стоји у том записнику и увиђају те које материјалне доказе је Тужилаштво КС прикупило – истиче Савићева те додаје како је њен клијент у тоталној невјерици те тешко подноси ситуацију у којој се нашао. 

Тајна истрага

Поред Трифковића, почетком новембра одређен је притвор и Милошу Обрадову који се доводи у везу с убиством сарајевских полицајаца. Његов адвокат Бојан Веселиновић рекао је како његов брањеник има алиби те да је учествовао у једној тучи коју је документирао и МУП РС-а. Обрадов је предат у надлежност Тужилаштву КС.

Портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић казала је како не може откривати никакве нове детаље везане за истрагу.

– Истрага се проводи у тајности – кратко је истакла Бавчић.

Полицијски комесар МУП-а КС Мевлудин Халиловић такође није могао ништа откривати.

– Све је у рукама Тужилаштва КС – рекао је Халиловић.

МУП КС и Тужилаштво КС недавно су на сједници Владе КС казали како ангажовано и предано раде на истрази убиства Шеховића и Вујиновића те да ће с новим информацијама изаћи у јавност када дође вријеме за то.

Саслушано више од 80 особа

Министар безбједности БиХ Драган Мектић недавно је казао како је сав ентузијазам о укључености свих полицијских агенција у акцију проналаска убица сарајевских полицајаца утихнуо након неколико дана. Како је казао, сви су говорили о учешћу у истрази, али су се брзо повукли.

Како сазнаје клиx.ба, МУП Републике Српске, Федерална управа полиције, Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) те Гранична полиција БиХ и даље учествују у истрази о убиству двојице полицајаца, али нико не може давати никакве информације осим Тужилаштва КС које руководи истрагом.

У току досадашње истраге о убиству припадника МУП-а КС приведено је и саслушано више од 80 особа те претресено 12 локација.

Став Тужилаштва КС је да су кривична дјела по непознатом починиоцу, као што је убиство полицајаца, врло осјетљива те да у читавом процесу, у складу са законима и надлежностима свако има своју улогу, надлежност и задаћу.

(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

САРАЈЕВО

19.12.2018 17:53

Нема од истраге ниста, насли зртвеног јарца Трифковица, обицни клосар, какав он и мафија, ово је срамота за МУП КС, ФМУО, ОСУ, СИПУ, ГП, МУП РС, судове, тузиластво. Кога сарајевска полиција стити и компанија?? Као цовјек и босњак мислим да је у игри неко врло опасан а добро застицен у Сарајеву ко стоји иза овог свега. Није спорно да аута краду по Сарајеву криминалци из РС, ал ко им даје налоге и слободу да раде ста хоце, ко су типери, зна се, сарајевска мафија која користи лица из РС, сви ми то у Са.добро знамо. У све је сарајевска полиција упетљана а на путу се насли постени полицајци. Прице о кримосима из РС су сега, они су само изврсиоци. Овај момак је зртвован а праве убице ходају по Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

19.12.2018 22:08

ста болан наприца....

Name

Срамота Од Дрзаве

19.12.2018 20:35

Па цему да се неко нада ако му ауто украду кад неце да открију убице двојице полицајаца.Па макар се то зна ко краде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2018 13:25

Које државе.беиха и није држава

Name

19.12.2018 21:02

Наручена се убиства не откривају лако а нашу је земљу захватио такав талас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

20.12.2018 07:54

Нwкад био понос носити плаву косзљу, у пјесми се пјевала, а данас? Ко је носи, ко це нас ститити, коме се обратити, ко су комесари, ко су нацелници, ко су плавци? Цаст изузецима, али нwма их пуно