Како влада Велики шеф? Ево, овако...

Има право вета на трансфере веће од 25. 000. 000 евра, склонио Брацу, почистиће и Руменигеа. . . ! Уии Хенес и умешност победа на изборима. . .

Фудбал 21.12.2018 | 21:15
Како влада Велики шеф? Ево, овако...
Велики шеф. Тако су немачки медији крстили Улија Хенеса. Не од јуче, међутим, синоћ је и званично потврђено да ће актуелни председник Бајерна остати у Минхену бар до 2022. године.

Хенес је у уторак вече однео победу на изборима за председника Надзорног одбора, тако што је добио нови четворогодишњи мандат, а то суштински значи да увелико припрема терен за председничке изборе заказане за зиму наредне године. Како сад стоје ствари и колику подршку ужива на Алијанц арени, 66-годишњи функционер ће наставити владавину започетку још 1979. године, кад је по окончању играчке каријере постао комерцијални директор.

Функција председника Надзороног одобра у пракси значи да ће Хенес – чак и за случај да не добије нови мандат на предстојећим председнички изборима – моћи да се пита за све трансфере. Нова позиција му омогућава контролу у прелазним роковима, тако што ће имати право вета за сваки трансфер већи од 25.000.000 евра (укључујући и плате играча), као и за оне за које процени да му нису по вољи.

Даље, то значи да је улога спортског директора Хасана Салихамиџића маргинализована. Брацо ће и даље моћи да преговара око долазака појачања, али стварна моћ биће у рукама Хенеса, чија ће бити последња.

Још нешто: на овај начин Ули Хенес је потпуно у други план потиснуо и Карла Хајнца Руменигеа, актуелног извршног директора Бајерна, који се најчешће помињао као евентуални противкандидат на изборима. Ако настави са оваквом логистиком, нико му неће моћи ништа наредног новембра, па није ни чудо што већ покушава да приволи у Баварску Оливера Кана и припреми за преузимање функције управо од Руменигеа, на крају 2021. године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар