Да ли је Барса добро изабрала?!

Доводи петог штопера Валенсије и за то има два разлога! Изгледа ништа од Банета Ивановића. . .

Фудбал 21.12.2018 | 19:00
Да ли је Барса добро изабрала?!
Ивановићу, ипак, "затворена" врата Барселоне! Већ месецима уназад причало се о томе да би Бранислав Ивановић могао да постане играч Барселоне од јануара, због "кризе" коју има тим са "Ноу Кампа", али су та врата управо затворена...

Многи су сумњали у веродостојност информације коју су шпански медији објавили пре неколико месеци, а која је гласила да Барселона жели искусног Бранислава Ивановића.

Српски дефанзивац, који је током каријере подједнако добро играо као штопер и као десни бек, је код Антонија Контеа изгубио место у Челсију, преселио се у Зенит у зиму 2017. године, где су многи мислили и да ће завршити каријеру пошто у фебруару пуни већ 35 година.

Међутим, Барселона је заиста озбиљно загризла за српског ветерана због "кризе" у одбрани, а тражили су јефтино решење, не на дуге стазе...

Ивановић је био на врху те листе, сам је изјавио да се "никад не зна", међутим од трансфера каријере на крају неће бити ништа - пошто се Барселона на крају одлучила на осам година млађе решење, које ће довести на позајмицу из Валенсије.

У питању је колумбијски дефанзивац Џејсон Муриљо (26) који је ове сезоне одиграо тек три меча за "слепе мишеве" и на њега тренер Марселино не рачуна.

Муриљо је прошле године стигао у Валенсију из Интера, овог лета су га откупили за 12 милиона евра, али је у хијерархији иза Езекјела Гараја, Габријела Паулисте, Рубена Веза и Муктара Дијакабија, који је дошао у августу из Лиона.

Шпански медији преносе да се Муриљо већ поздравио са саиграчима у Валенсији и да ће прећи у Барселону, највероватније на шестомесечну позајмицу.

У досадашњој каријери играо је и за Удинезе, Гранаду, Кадиз, Лас Палмас и Интер.

Преко ноћи мењају се ствари у Барселони. Или бар у јавним објавама. Пре неки дан сте могли да читате како су Бранислав Ивановић из Зенита и Мартин Шкртел из Фенербахчеа најреалније опције за повредама унакажену последњу линију првака Шпаније, међутим, према последњим информацијама, Србин и Словак су потиснути у други план, јер је у први искочио – Џејсон Муриљо.

У питању је дефанзивац Валенсије, не у другом, већ у трећем плану код тренера Марселиња и све указује на то да би током зиме могао да буде продат или позајмљен. Право ниоткуда се јавила Барселона са жељом да ангажује Колумбијца, за кога локални медији наводе да је добио предност у односу на Ивановића и Шкртела по два основа. Први је што познаје прилике у Примери, за разлику од прве двојице, што значи да му неће бити потребно време за прилагођавање, јер иоако је Ернестеу Валвердеу потребан само док се од повреда на опораве Самуел Умтити и Томас Вермален. Други се тиче чињенице да Муриљопоседује и шпанско држављанство и не би заузимао место странца, пошто су три дозвољене позиције покрили Бразилци Артур и Малком, односно Чилеанац Артуро Видал. Ако би ангажовала Ивановића, Блауграна би морала да се одрекне једног од екскомунитараца, што јој и не иде у прилог. А Шкртел, иако је Словачка део Европске уније, није разматран као главна опција.

Шпанци наводе у образложењу Ивановићевог статуса наводе да Зенит тражи 3.000.000 евра за обештећење, а Бане после почетних шест месеци сигуран уговор на још годину дана. Барса, изгледа, није вољна да уђе у такав ангажман, па се окренула Муриљу, иако је некадашњи члан Кадиза, Лас Палмаса, Гранаде и Интера одиграо само три утакмице ове сезоне, а да је чак пети штопер на Местаљи, јер пре њега играју Гарај, Габријел Паулиста, Дијакаби и Рубен Вецо, иако је овај последњи десни бек.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар