ФИФА "реформише" фудбал!

Промена правила за казнени, измене и картоне! Светска фудбалска федерација (ФИФА) ускоро ће наставити да мења правила фудбала.

Фудбал 21.12.2018 | 16:00
ФИФА "реформише" фудбал!
Донесена је одлука да се направи низ измена у правилима, међу којима је и оно за које многи верују да је "најбизарније", које каже да противнички фудбалер не сме у 16 метара пресећи испуцавање приликом гол-аута.

Ново правило ће и даље бранити играчима да уђу у шеснаестерац пре него што голман испуца лопту, али чим је дотакне, фудбалери ће захваљујући овој измени смети да уђу у казнени простор и пресеку додавање. 

Као што је то и била пракса раније, новотарије у свету фудбала биће тестиране на Светском клупском првенству у Абу Дабију. 

Очекује се да буде уведено и правило приликом измена – фудбалер који напушта терен неће више морати да изађе код центра, већ на најближем месту, како би се српечило одуговлачење и што пре наставило са игром. 

Такође, очекује се да следеће сезоне буде пооштрена казнена политика, па ће тако свако ко добије црвени картон, обавезно пропуштати следећу утакмицу, без обзира које је то такмичење и под чијим покровитељством. 

Све наведене промене би требало да буду званично усвојене у марту 2019. године. 

Постоје и додатни предлози за жуте и црвене картоне тренерима, извођење пенала по систему АБ-БА-АБ-БА-АБ, промена правила уласка у казнени простор приликом извођења пенала, предлог да живи зид мора бити састављен само од фудбалера екипе која се брани…

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар