Откривамо: Ко су нови амбасадори?

Предсједништво БиХ јуче је на ванредној сједници опозвало 21 амбасадора БиХ у свијету, као и три шефа мисија и три генерална конзула.

Босна и Херцеговина 19.12.2018 | 14:45
Откривамо: Ко су нови амбасадори?
Инсајдер открива имена осам нових амбасадора БиХ из српског народа који ће ускоро преузети дужност.

То су:

- Биљана Гутић, Амбасада у Мађарској

- Милорад Живковић, Амбасада у Словенији

- Милица Ристовић, Амбасада у Грчкој

- Здравко Беговић, Амбасада у Бугарској

- Душко Ковачевић, Амбасада у Израелу

- Ковиљка Шпирић, Амбасада у Пољској

- Славиша Ћеранић, Амбасада у Румунији

- Боро Бронза, Амбасада у Швајцарској

Наш портал такође открива да су у пуном јеку консултације предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика с политичким руководством Републике Српске око избора још неколико амбасадора и конзула БиХ из српског народа, који би ускоро такође требало да смијене досадашње дипломатске представнике.

Подсјећамо, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница РС Жељка Цвијановић почетком децембра најавили су да ће доћи до смјене свих 16 садашњих српских амбасадора и конзула БиХ у свијету те да ће на њиховом мјесто доћи нови људи.

Предсједништво БиХ јуче је опозвало с дужности амбасадоре БиХ у више од 20 држава и сталних мисија, међу којима и амбасадоре у Србији и Хрватској.

У свим овим дипломатским мисијама кадрови које су током претходне четири године поставили бивши српски чланови државног врха Младен Иванић и Драган Човић. 

Поводом смјена амбасадора, данас је реаговао и ПДП.

Из ПДП-а су поручили да је политика коју води члан Предсједништва БиХ из Републике Српске крајње неодговорна и на нивоу обичног циркуса.

''Вјерујемо да је бошњачком члану Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу, истом због чије ратне прошлости су СНСД-ови посланици не тако давно театрално напуштали сједнице Парламента БиХ, представљало задовољство да заједно са Додиком, под заставом БиХ, гласа за смјене српских кадрова.

Задовољство му је сигурно и представљало што, осим смјене српских кадрова, Додик није тражио ни смјене оних амбасадора из реда бошњачког народа који су опструисали борбу Младена Иванића за обарање ревизије пресуде БиХ против Србије или славили 1. март са ратном заставом тзв. Републике Босне и Херцеговине'', тврде из ПДП-а.

Наводе да Додик и не пита коју цијену Република Српска треба да плати и која понижавања да истрпи, само да би он задовољио своју сујету, мржњу и наставио прогон неистомишљеника.

БН ТВ

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

ОК

19.12.2018 13:59

Треба сада ухљебити подобне бираче који су тако с душно гласали за националисте, првенствено мислим на СДА и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ОК

19.12.2018 14:32

Слабо си сконто СДА није мијењала амбасадоре вец це Комсиц довес своје Хрвате који могу бити и муслимани.

Name

Коментар

19.12.2018 14:33

Долазе нове љенцине и битанге да се мало боље поткозе...

Name

Кловнови

19.12.2018 14:35

Њемачка би коначно требала добити нови закон о усељавању којим се знатно олакшава усељавање и запосљавање за градјане БИХ.Њемацки парламент це закон усвојити у петак .Умјесто да прва тема буде како зауставити егзодус који це након нове године усљедит из БИХ према Њемацкој кад се закон увоји у Њемацком парламенту.Они се брину како да ухљебе своје полтроне церку николе спирица и остале.Брига њих сто се спрема велика историјска сеоба народа.Слика и прилика дрзаве

Name

ДРЗАВЉАНИН БИХ И РС.

19.12.2018 14:49

ДОБРА ВАМ ЈЕ ОНА "У ПУНОМ ЈЕКУ КОНСУЛАТАЦИЈЕ МИЛЕ ДИКТАТОРА СА СА ПОЛИТИЦКИМ ВОДСТВОМ РС "ИЛИ ЊЕГОВИМ КЛОНОВИМА. СВИ У РС ЗНАЈУ ДА НИКО ОД ДРЗАВЉАНА РС НИ У WЦ НЕ МОЗЕ АКО МИЛЕ ТО НЕ ОВЕРИ,САМО МИЛЕ СМЕ ИМЕНА ДА ИЗГОВОРИ ИНАЦЕ ОНА "НИКО НЕ СМЕ ДА ВАС БИЈЕ ОСИМ НАСЕ ПОЛИЦИЈЕ

Name

Ми Сами

19.12.2018 15:12

Дјеца од познатих лопова из СНСД добила дрзаву да се играју...Која спрдацина од дрзаве.Овде бас нема ни Д о дрзаве.Ради ко ста хоце.Хапсе се дјецурлија за киоск сто одвалр и то је све сто муп гања...страсно

Name

075

19.12.2018 15:27

@Кловнови У праву сте у потпуности! Али, зар нисте до сада схватили да су 90% читатеља на порталу Срби и Бошњаци из БиХ и да су та два народа, убједљиво, најглупља у Еуропи, част изнимкама!

Name

КВАЛИФИКОВАНИ

19.12.2018 15:32

Сви ови људи су врло квалификовани за своје функције и већина их је већ врло успјешно радила у дипломатији. Полако с оцјенама.

Name

x

19.12.2018 15:41

Како Је лепо видети Бају под заставом БиХ

Name

075

19.12.2018 15:44

@Кловнови Усвојено је малоприје али изгледа ступа на снагу од 01.01.2020.!хттпс://www.б92.нет/инфо/вести/индеx.пхп?yyyy=2018&мм=12&дд=19&нав_цатегорy=11&нав_ид=1483995

Name

ре квалификовани

19.12.2018 15:54

Да ли је милица ристовиц крстић квалификована да буде амбасадор? Молим вас одговорите ви који имате дузег радног искуства у дипломатији? Како ово на вас утиче? И зашто опет ковољка? Зар нема других, зашто опет исти???

Name

амбасадор у покушају

19.12.2018 16:12

Баја имал за мене мјеста, шеф је рекао да ћеш ти мене прогурати у хрватској квоти, дај Баја потјерај то, трећа срећа, срдаћан поздрав из Дувна и Грууда.

Name

Последњи кинески цар

19.12.2018 16:21

Мени лично ове смјене нису уопште изненађење, јер треба задовољити интересе "гладних и способних страначких људи". Џаферовић није тражио смјене јер су садашњи амбасадори Бошњаци постављени раније као кадрови СДА па је како они воле рећи задржан "континуитет". Не знам квалитет ових људи који ће бити нови амбасадори, али генерално сумњам у квалитет свих људи који раде како у Министарству вањских послова тако и у дипломатско конзуларним представништвима. Дипломата се не постаје као код нас са "чланском књижицом" и преко ноћи, него су то људи који су првенствено високо образовани са јаком широким спектром знања, првенствено основним и елементарним знањем, са минималним знањем два страна језика од којих је први и основни француски као "дипломатски језик", а други њемачки или шпански. Енглески ту није уопште у конкуренцији из чистог разлога пошто се сматра да ти људи енглески језик обавезно знају уз матерњи и да им се он не рачуна као страни језик. Будући дипломата који се шаље у одређену земљу се неколико година припрема за тај посао учећи све о земљи у коју иде. И да недужим. И онда се разочарам знајући све ово,а видим нашег министра Црнадка и поједине амбасадоре.

Name

Ре Квалификован

19.12.2018 16:52

ти да си познавалац дипломатске праксе, знао би да не постоји примјер да се након промјене власти опозову сви амбасадори. Па цак је и Тито задрзао краљеве амбасадоре Иву Андрица и Црњанског јер је знао да фукарама немацмјеста у дипломатији. Али, ми Срби ионако немамо никакав углед било гдје у свијету па овај потез и неце бити несто стетан.

Name

Жељко

19.12.2018 17:19

Па друже ако ниси знао Жељко Комшић није националиста за разлику од Човића, Бакира, Баје и даље да не набрајам и немој га поредиити са екстремним Хртватима, зато га и нисам спомињао у мојој ријечи.

Name

Дује

19.12.2018 20:26

Ста весели народ оста на истом јос веца биједа ово је крај ако не мисле повецати примања систем пада све у воду оде и старо и младо

Name

У страха су велике оци

19.12.2018 22:13

Какви амбасадори,каква дипломатија,само јос висе срамоте и бламазе. Као радник у администрацији једне стране дрзаве,приликом вецих пријема,а посебно дипломатских догадјаја а о културним да и не говорим,цовјек се мозе нагледати свакакве срамоте и Јада. Није риједак слуцај да "амбасадори",имају преводиоца поред себе,језика земље у коју су досли као амбасадори и представници дипломатије земље из које долазе,у овом слуцају БиХ. О манирима,понасању и нацину опходјења је стварно сувисно говорити. Конзулати и амбасаде БиХ,висе слузе да се иде у сопинг,да се гули народ на рацун тих представниства и амбасада него да се дипломатски престави земља из које долазе. То је невидјена срамота.

Name

Реално

19.12.2018 14:03

Ови кадрови су балавци који нису способни ни за ста. Тузно је ста се десава. И предсједник је изгубио компас, а његови савјетници су неспособни. Рајко Васиц је у праву. Овдје треба направити дубоку анализу у странци. Феудални менадзери управљају. Поздрав за осниваце изворног СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник

19.12.2018 15:11

Шта причате вуцибатине једне?Слависа Цераниц је једна момцина који се борио и образовао цијели живот и Република Српска му је на првом мјесту.

Name

Васић

19.12.2018 15:30

Тако је! Дубока анализа људи и само способне оставити, али то није могуће, неки други имају предност, а јуце су досли у странку и одлучују. Не ваљда, људи моји! Све у три лијепе!!!!

Name

ре реално

19.12.2018 15:42

Да ли је ово реално, па ово су све неки лијеви, гдје су људи са искуством у дипломатији, знам да не морају бити, али морају бити способни у оваквој ситуацији. И зашто опет исти?? Не знам само кога сте звали издајницима, нисте ни ви бољи. Не пита се само Миле, увијек је тако било!

Name

Ре/Ратник

19.12.2018 15:45

Изузетака увијек има и то јесте Слависа. А ста су остали? Знас ли их? Зар је у реду да амбасадор буде неко ко нема ни 30 година, а притом, нема никакво ни радно ни дипломатско искуство. Знате ли ви ста знаци каријерни дипломата? То висе код нас не постоји.

Name

Опа

19.12.2018 14:18

Како ће сад БиХ без ових промицатеља еуропских вриједности које је именовао Драган Човић ?? Ко ће сада блатити државу БиХ и радити за интересе Хрватске, типа Пељешки мост, граница на Сави, имовина БиХ на Јадрану итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.12.2018 14:19

Мора ту да буде и метозалим презиме Спириц. Проклетиње једне Спирицке, умрецете у тим фотељама. Имате ли гдје трпати паре? Народ хљеба нема а они гледају да се уграде у све могуце функције и да имају мјесецно 80000 прихода. Погледајте само оног Спирица, не зна се ни обуци ко цовјек, иде ко кретен улицом, само дај паре за виле, аутомобиле и јос пар љубавница цисто да буде у тренду. Толике паре са грбаце овог народа оде сљаму друства. Пар особа из династије Спириц и курвама које их опслузују. За те паре, 1000 сврсених средњосколаца и студената би могло имати пристојне плате али, он један, наравно висе вреди и висе мозе урадити за ово друство а тих хиљаду у сваком слуцају позваце у Дрвар под сатор на здерање пред наредне изборе. Ма дајте јос Спирицу и слицним проклетињама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Марко

19.12.2018 18:14

Браво

Name

Стета!

19.12.2018 14:28

Требало је у Израел послати лактаског конобара Зељка Милинковица, најбољег пријатеља Ариа Ливнеа (тако се барем представља Милинковиц). То је познати криминалац и ратни дезертер, који води групу бандита у Бањалуци, који се представљају као некакви ветерани, а у ствари рекетирају предузеца по Граду. Оцигледно је Ливне одлуцио да свог криминалног пајдаса Милинковица постави на мјесто директора Рудника у Приједору, цим преузму (преотму) Рудник. Вјероватно це у медјувремену конобару Милинковицу стици и уговорена диплома из Глухе Буковице, или са неке слицне егзотицне дестинације. П.С. Да ли се јос неко пита због цега народ бјези одавде!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qqqq

19.12.2018 15:10

ДОЛЕ ДРВР И ШПИРИЋИ СВИ НА ЦРНУ ЛИСТУ

Name

Оооо

19.12.2018 14:53

Сваког смјењује само Лукаца не смије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Оооо

19.12.2018 18:15

Имају један другог у саху

Name

БЛ

19.12.2018 15:03

Зар Дуско Ковацевиц није Директор Аеродрома у Бања Луци ? Стета да се цовјек који је препородио аеродром ставља на другу функцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

слазем се

19.12.2018 15:20

Јесте. Требају се сад препородити односи РС и Израела. :)

Name

масала

19.12.2018 15:08

Сјаси курта да појасе мурта,бас ме интересује колико језика говоре нови амбасадори осим матерњег??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

19.12.2018 15:10

Дје застава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кловнови

19.12.2018 15:13

мислим да ковиљка шпирић није шпирићева кћрка.Кћерка се зове Јована која живи у Бечу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис К.

19.12.2018 15:35

Господја Ковиљка Спириц је из Теслица и нема никакве везе са Николом Спирицем. Све похвале за њу.

Name

ре

19.12.2018 15:48

Није од спирица кћерка вец особа која је вец била амбасадор, али опет исти се врте, па докле висе. Има јос људи, не могу стално исти.

Name

Ре

19.12.2018 15:58

она само има несрецу да се презива као тај злотвор.

Name

Агенција за лијекове

19.12.2018 16:47

А она докторица из клиничког центра Бања Лука специјалиста за слух.Добила је неке награде.Чини ми се да је Сања Шпирић Шта она дође Шпиркану?

Name

Боро

19.12.2018 15:13

Као сто сам увијек и говорио, само је било питање фотеља. Какав интерес Срба. Какве заставе и бакраци. Нека и кари ове сто су овде. Даце Бог да се оде одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

19.12.2018 15:27

Очекивао сам стварно способне људе, али изгледа ни ови не поставише боље, знаци именоваце исте као и претходници. Казем ја да нам иду тешке 4 године, замислите само како це се радити са овима, па њима је битно само да их зову "Амбасадоре" и да наредјује, други це за њих радити. Тески људи! Кад знате лично људе и знате да ово није за њих, не знам ста висе да казем. Зато нас странци и исмијавају. Није се битно само лијепо обуци и појавити негдје, треба и знати успјесно обављати дужност амбасадора и прицати бар два страна језика. Али изгледа ниста од тога. Очекивао сам људе са искуством, старије и образоване!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.12.2018 16:07

Јеси видио како Амбасадор за годину разради аеродром Бањалука,а да ни у једној странци није?

Name

Боро

19.12.2018 16:28

Теско разрадити аеродром кад прихватис др.фирме осим Аир Сербиа. 10 година клосарили. Тузла с ливаде се дигла на 300000 путника. А БЛ аеродром 20000. Који амбасадор? Ало.

Name

ре Боро

19.12.2018 16:56

За два мјесеца 20 000 за годину преко 100 000 ,види се да ти ниси Боро ,ти си Бакир. хахахахахахаха Бице аеродром Лакстаси Бољи од Тузле бар два пута,да знас.... Бакире није ни Тузла лоса....али пут слаб...

Name

Ре Ре Боро

19.12.2018 18:12

за вас бајине обозаваоце свако ко несто критикује није Србин. А то није ни цудно, свако ко себе убиједи да је ратни сверцер и дезертер највеци патриота, њему не вриједи ниста прицати.

Name

Анте

19.12.2018 16:58

Све Србин до србина још мало они ће вољети висе Босну и Херцеговину од босњака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна

19.12.2018 17:17

Најбоље је ништа не коментарисати, спаковати кофере и напустити црну рупу звану БиХ. Какав народ, такви и политичари, а каква држава, такви и амбасадори. Брука и срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

19.12.2018 18:07

ОСВИЈЕСТИ СЕ БИТАНГО ИЗ ЛАКТАША УПАМЕТ НАЂИ НЕКОГ ДА ТЕ НА ПУТ ИЗВЕДЕ НЕ РАДИ ОВО ПРОТИВ СРБА ЗАРАД СВОГ КРИМИНАЛА У ПАМЕТ АКО НЕЗНАŚ ŚТА ТО ЗНАЧИ ИДИ КОД ТВОГ ПАТРИЈАРХА/мој није/КОЈИ ЈЕ ДОŚАО У МОЈ КРАЈ И ПОДРЖАО ТЕБЕ ЛОПОВА И КРИМИНАЛЦА. ЗАБОРАВИО ПАТРИЈАРАХ НАРОДНУ СКИМ СИ ОНАКАВ СИ ПРЕУЗВИŚЕНИ ПАТРИЈАРХУ СЛАВИМ СЛАВУ АЛИ НЕБИ ЖЕЛИО ДА МИ ЈЕ ТИ СВЕШТАШ И БЛАГОСЛОВ ДАШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама

19.12.2018 18:22

ПСИХОПАТА!!!! ДОДИК ТРЕБА ДА СЕ ЗАКЉУЦА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ама..

19.12.2018 18:55

..нека су растјерали ове,па кад би са улице купили..

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајдуција

20.12.2018 13:30

Е тако се то ради, кратко али јебитацно!!!

ОДГОВОРИТЕ